Review: films die ik de afgelopen tijd heb gezien!

Alhoewel ik vaak roep dat ik echt een tv-serie meisje ben, zijn films in de tijden van de examens toch een veiligere keuze. Bij een tv serie loop ik namelijk het risico dat ik volledig verslaafd raak, en dat moet ik op dit moment echt níét hebben. Dan zit ik namelijk elke avond tot 1 uur die serie te kijken en leer ik niks meer. Maar als ik even wil ontspannen van al het leren, dan ga ik snel voor een filmpje! Ik heb de afgelopen tijd een paar films gezien, die ik vandaag voor jullie ga reviewen. Stiekem had ik een paar van deze al een keer gezien, maar hee, ik heb er nog nooit iets over geschreven. Dus dat doe ik lekker nu! Het zijn er niet heel veel, maar over deze vier wil ik jullie graag iets vertellen.

the Perks of being a Wallflower

Ik heb het boek van deze film gelezen en de film al twee keer gezien. Ah, I love it só much. The Perks gaat over een jongen, Charlie (Logan Lerman), die een freshman (bij ons de derde klas) op high school is. Hij is een beetje verlegen, een muurbloempje, en vindt niet echt aansluiting. Tot hij bevriend raakt met seniors Sam (Emma Watson) en Patrick (Ezra Miller). Zij brengen hem in aanraking met de wereld van feestjes en hasj-brownies, maar ook met alternatieve muziek en wat het is om echte vrienden te hebben. Aan het eind is er ook nog een beetje een clue die verklaard waarom Charlie zo awkward en verlegen is – maar ik verklap niks. Goed. Ik HOU van deze film. De drie hoofdpersonages zijn alle drie zó leuk en spelen het zo goed, de muziek is geweldig en het verhaal is gewoon hartverwarmend. Ik kan er geen genoeg van krijgen <3 IMDB-rating: 8,1 / Mijn cijfer: 8,7

Life of Pi

Dit boek is waarschijnlijk een van de allermooiste en allerbeste boeken die ik ooit heb gelezen. Maar wat altijd maar de vraag blijft: hoe doet zo’n geweldig verhaal het op het witte doek? Gelukkig doet deze verfilming naar mijn mening het boek helemaal zijn recht toe. Alleen al de opening credits zijn geweldig. Life of Pi gaat over een jongen, Pi. Zijn ouders hebben een dierentuin in India, maar ze gaan verhuizen naar Canada. De boot lijdt schipbreuk en Pi eindigt op een reddingsboot met de tijger Richard Parker. Deze film zit echt vol met mooie beelden. Helaas heb ik hem niet in de bioscoop gezien, maar ook op tv is het geweldig! Soms kan het verhaal een béétje langzaam zijn, omdat het maar uit een personage bestaat en je niet zo in Pi’s hoofd zit als in het boek. Maar in principe vond ik dat er lekker tempo zat in deze film! De jongen die Pi speelt, Suraj Sharma, doet het echt geweldig, zeker voor zijn eerste filmrol! Hij is ook precies zoals ik Pi had voorgesteld. En oohja, ook deze film heeft een hele mooie clue!

IMDB-rating: 8,1 / Mijn cijfer: 8,8

Silver Linings Playbook

Jennifer Lawrence kennen we allemaal van the Hunger Games, maar hier laat ze zien dat ze ook buiten Katniss’ personage om een geweldige actrice is. Silver Linings Playbook gaat over Pat (Bradley Cooper) die uit een inrichting komt en terwijl hij bij zijn ouders woont zijn leven weer op de rails probeert te krijgen. Onder andere door zijn ex-vrouw terug te winnen. Die is helaas totaal niet geïnteresseerd, en dan ontmoet Pat Tiffany (Jennifer Lawrence) die net zo, tsja, gek is als hij. Ik heb echt moeten lachen om deze film, er zitten echt hele grappige stukken in. Maar toch is het onderwerp niet perse vrolijk en was het ook vooral een hele mooie, ontroerende film. Dit is echt zo’n film die ik zonder twijfel nog een keer zou kijken. Wat ik wel moet zeggen is dat het alweer een tijd geleden is dat ik hem keek en dat hij me niet écht is bijgebleven. Alleen dat hij gewoon heel goed was. Maar hee, des te meer reden om hem nog eens te zien! :D

IMDB-rating: 7,9 / Mijn cijfer: 8,0

the Place Beyond the Pines

De voornaamste reden waarom ik naar deze film ging: Ryan Gosling. Nadeel: hij ziet er hier wel héél apart uit. In TPBTP speelt Ryan motorrijder Luke die opeens ontdekt dat hij een kind heeft. Om voor zijn zoon te zorgen, gaat hij banken overvallen. Dat is deel één van een drieluik waarvan ik niet wist dat het een drieluik zou zijn. Deel twee gaat om politieagent Avery (Bradley Cooper), die probeert te dealen met de corruptie van zijn bureau en zijn eigen fouten in het verleden. Deel drie gaat over de zoons van beide heren. Het verhaal komt bij elkaar én leidt tot een confrontatie. Dit vond ik echt een hele bijzondere film. De drieluik structuur vormde een mooi geheel, vooral het deel van Ryan Gosling vond ik heel goed uitgewerkt met een goed, uitgediept personage. Wel moet ik zeggen dat het tempo rond het midden van de film er een beetje uit was, maar aan het eind kwam dit wel weer terug. Een mooi verhaal over hoe bepaalde acties gevolgen kunnen hebben op volgende generaties.

IMDB-rating: 7,6 / Mijn cijfer: 8,2

the Great Gatsby

Een verfilming van een classic novel + regisseur Baz Luhrmann (Van onder andere Romeo+Juliet en Moulin Rouge) + geweldige jaren ’20 decors en outfits + Leonardo DiCaprio. In principe is dit voor mij gewoon al een formule voor succes. En dat was the Great Gatsby ook. Wát een toffe film zeg! the Great Gatsby gaat over Nick Carraway (Tobey Maguire) die op Long Island woont. New York, jaren ’20. Hij komt in aanraking met de mysterieuze persoon Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio). Gatsby blijkt verliefd te zijn op Nick’s nicht Daisy. Klein detail: ze is al getrouwd. Nick helpt Gatsby en Daisy hun relatie te laten werken. Gooi er een geweldige moderne met jaren ’20 tintjes soundtrack bij en film geweldige feesten op de meest prachtige locaties, en je hebt deze film! Ja, ik heb hier echt van genoten. De film duurt ruim 2.5 uur, maar van mij had hij nog wel even door mogen gaan. Leonardo speelt de per-fect-e Gatsby (op het eerste gezicht heel machtig, rijk en mysterieus, maar uiteindelijk awkward en een beetje gestoord) én hij ziet er in deze film ook nog eens superknap uit!! In tegenstelling tot zijn vorige films, waarin hij gewoon oud is. Het verhaal is mooi, en heel zielig aan het eind, en nogmaals: de film is geweldig vormgegeven! Ik kan er over blijven doorgaan, zoals je hoort ;)

IMDB-rating: 7,5 / Mijn cijfer: 8,7

Wow, wat een hoge cijfers heb ik allemaal gegeven, haha! Maar ik vond ook ál deze films aanraders. Allemaal heel anders, maar allemaal zó gaaf. Dus, voor ieder wat wils, zou ik zeggen!

Share:

19 Comments

 1. 26/05/2013 / 11:08 am

  Mooie films! Life of Pi vond ik een geweldige film :hearts:

 2. 26/05/2013 / 11:19 am

  Ik wil The Great Gatsby en The Place beyond the Pines ook nog zo graag zien! De andere heb ik allemaal gezien, stuk voor stuk prachtige films! Goede smaak heb je :)

 3. roos
  26/05/2013 / 11:31 am

  The perks of being a wallflower en Silver linings playbook vind ik echt hele leuk films! The Place beyond the Pines lijkt me ook een erg leuke film.

 4. 26/05/2013 / 11:38 am

  Ik durf The Perks & Life of Pi stiekem niet te kijken omdat ik de boeken zo mooi vond en bang ben dat de film alles verpest, haha. Verder lijken het me allemaal mooie films!

  • Soesja
   26/05/2013 / 1:29 pm

   Ah zeker kijken!! Ik kan superveel boeken noemen waarbij ik de film echt verpestend vond, maar deze twee verfilmingen zijn echt fantastisch! :D

   • Hanna
    26/05/2013 / 6:19 pm

    Okee thanks! Is dat trouwens met (Nederlandse/Engelse) ondertiteling of niet? xoxo

    • Soesja
     26/05/2013 / 7:24 pm

     Nope geen ondertitel, wel goed voor je Engels ^^

 5. 26/05/2013 / 11:52 am

  Ze lijken me allemaal heel leuk! Alleen The Great Gatsby heb ik hier natuurlijk van gezien. Ik denk dat ik als eerstvolgende film The Perks ga kijken, daar ben ik ontzettend benieuwd naar!

 6. 26/05/2013 / 11:54 am

  the Perks of being a Wallflower moet ik echt nog zien, en snel!

 7. Hanna
  26/05/2013 / 12:08 pm

  The Perks of being a wallflower wil ik ook nog heel graag zien! Waar kijk je al die films trouwens? Heb je ze allemaal op dvd of kijk je ze op internet, en zo ja, waar? xoxo

  • Soesja
   26/05/2013 / 1:30 pm

   The Perks heb ik op dvd, Life of Pi heb ik gehuurd op de televisie, TPBTP en the Great Gatsby heb ik in de bioscoop gezien en Silver Linings Playbook online -> 1channel.ch!

 8. Catho
  26/05/2013 / 12:15 pm

  Oeh, dat lijken me allemaal leuke films! Ik zet ze op mijn ‘To Watch-List’ :)

 9. 26/05/2013 / 2:22 pm

  Leuk artikel! The perks of being a wallflower vond ik ook echt geweldig, maar Life of Pi vond ik minder bijzonder dan verwacht. Silver Linings Playbook & The Great Gatsby ben ik ook super benieuwd naar!

 10. 26/05/2013 / 2:59 pm

  Ik heb The Perks of Being a Wallflower en Silver Linings Playbook gezien en ik vind het allebei supergoede films!

 11. 26/05/2013 / 3:51 pm

  Lijken me stuk voor stuk mooie films! gelijk op m’n ‘watchlist’ genoteerd!

 12. 27/05/2013 / 5:03 am

  Life of Pi lijkt me een leuke film, haha! De rest spreekt me iets minder aan. :(

 13. 30/05/2013 / 7:35 pm

  Leuk!
  Die eeeste film heb ik toevallig afgelopen week ook gekeken ik vond hem heel moo!
  Silver Linnings Playbook staat ook nog op mijn lijstje!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *