Catrice poeder: oud vs. nieuw!

Toen ik hoorde dat mijn favoriete poeder, de Skin Finish van Catrice, weg zou gaan, liet ik even een traantje. Ik had deze poeder al meerdere keren tot aan de pan opgemaakt en was ondertussen al bezig met mijn derde verpakking te verslijten. Ik was super tevreden over de poeder, en baalde dan ook echt dat hij uit het assortiment zou verdwijnen! Maar natuurlijk kwam er een nieuwe voor in de plaats: de All Matt Plus poeder. Mijn nieuwsgierigheid bleef niet uit en ik besloot hem voor het kleine prijsje mee te nemen. In dit artikel bekijk ik of hij net zo fijn is als zijn voorganger!

Catrice poeders 001

Er zijn een paar dingen die meteen opvallen aan de nieuwe poeder. Allereerst is de verpakking van vierkant naar rond gegaan en is het patroontje dat voorheen in de poeder gedrukt stond verdwenen. Ik kan er niet wakker van liggen. Ik vind het nieuwe design net zo prima als het vorige. Wat wel een fijne verandering is, is de prijs. Die is namelijk ietsje omlaag gegaan! Van €3,99 naar €3,59, om precies te zijn. Geen enorme verandering, maar toch altijd mooi meegenomen.

Catrice poeders 002

De kleuren vind ik ook opvallend. Van de vorige poeder had ik de kleur 030 Honey Beige en van deze 020 Nude Beige. Wat je kan zien op de foto, is dat de nieuwe een stukje donkerder is. Dat is voor mij prima, ik ben namelijk vrij bruin geworden deze zomer en hij matcht goed bij mijn huidskleur. Wat ik echter vreemd vind, is dat het cijfer lager is, wat zou moeten duiden op een lichtere kleur. Niet dus! Laten we eens zien hoe dit uitpakt op de swatch.

Catrice poeders 003

Wat ik meteen merkte, was dat de nieuwe poeder nóg meer kleur afgaf! Op de foto zie je dit niet zo goed, maar het wordt duidelijk als ik erbij vermeldt dat de oude poeder twee veegjes kreeg (links), en de nieuwe maar één (rechts)! Ook lijken de kleuren op deze foto veel dichter bij elkaar te liggen. De vrij donkere kleur in de verpakking is dus een beetje schijn! Zeker even swatchen voor je er een aanschaft, dus. Ze lijken hier zelfs allebei te licht. Gelukkig breng je poeder altijd dunner aan op je gezicht dan zo met een veeg op je hand, en heeft de poeder voor mij de goede kleur!

Catrice poeders 004

Bovenstaande foto is een beetje out of focus, maar je ziet wel het effect dat de poeder heeft: perfect matterend en de goede kleur!

En dan nu het ultieme oordeel: is hij net zo fijn als de vorige? Wat mijn grootste pluspunten waren bij het vorige poeder waren de prettige geur, de fijne substantie, het pigment (je zag écht verschil als je poeder aanbracht, niet alleen matterend, maar ook een beetje dekkend) en de houdbaarheid. Ik heb de nieuwe poeder nu even getest, en de geur en de houdbaarheid zijn zeker gebleven. Het pigment is, zoals je op de swatch kan zien, iets verbeterd. Ook de substantie vind ik fijner geworden! Deze nieuwe variant is nóg zachter en nog een stukje minder poederig. I love it!

Ik ben dus helemaal te spreken over de nieuwe poeder van Catrice en vind het opeens niet zo erg meer dat de oude poeder verdwijnt. Ik heb een nieuwe favoriet!

Heb jij al iets van de nieuwe Catrice collectie gescoord?

9 Comments

 1. 29/08/2013 / 5:26 am

  Yay!! Eindelijk een product dat beter is dan zijn voorganger, hoeraatje voor Catrice!

 2. 29/08/2013 / 5:41 am

  SUPER! Ik was al dol op de vorige poeder, dus blij dat deze het ook goed doen. Ga inderdaad zeker niet vergeten swatchen dan, goed dat je even verwittigd. Fijne vergelijking! Ook top natuurlijk dat de prijs een tikkeltje lager is, daar klagen we zeker niet over hè. ^^

 3. 29/08/2013 / 7:24 am

  Ziet er goed uit! Deze ga ik halen als die van Essence op is.

 4. 29/08/2013 / 11:11 am

  Ziet er goed uit! Ik heb nog niets van de nieuwe Catrice collectie gescoord! :nomouth:

 5. 29/08/2013 / 12:36 pm

  Ziet er goed uit, moet nog steeds wat nieuws scoren!

 6. 29/08/2013 / 2:19 pm

  Ik heb die zelf ook, vind ‘m echt top! Ik heb die oude versie dan wel niet gehad, maar toch haha. Vera vond die nieuwe ook al beter!

 7. 30/08/2013 / 12:23 pm

  Fijn dat je er zo over te spreken bent joh. Ik gebruik nooooit poeder. Of nouja, héél soms als ik een glimhoofd heb ofzo.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *