Too much advertisement alert!

Hoofdschuddend blader ik door mijn Vogue. Waarom? Het kost me maar liefst 19 pagina’s omslaan om bij de inhoudsopgave te komen. Het eerste waarmee je een verslag, werkstuk of ander werk begint, is met een inhoud, dat is wat ik op de basisschool leerde. Maar nee hoor, dit is helemaal vergeten in de wereld van de tijdschriften. Gucci, Chanel, H&M, Burberry, Lacoste, alle bekende winkels komen met een reclame voorbij. En na die ne – gen – tien pagina’s is het nog niet voor bij, ooh nee hoor: tussen de tekst door kun je ook nog 61 pagina’s reclame vinden, en dan heb ik het nog niet eens over de 23 pagina’s aan het eind.

 

Ik ben dit met tijdschriften wel gewend, je vind het eigenlijk altijd wel. Ik zou raar opkijken als meteen op de eerste pagina de inhoudsopgave stond. Maar toen ik het aantal pagina’s reclame ging tellen schrok ik toch wel even: 103 pagina’s met reclamefoto’s! Even een vergelijking: het tijdschrift bestaat uit 224 pagina’s, wat betekend dat het tijdschrift voor bijna 46% bestaat uit reclame. Jeez!

En dan heb ik het alleen nog maar over de grote editorials, maar eigenlijk is het tijdschrift dat je in je handen hebt nog meer reclame. Denk je dat de tijdschriften alle jurkjes, schoenen en zonnebrillen zelf uitzoeken? En wat dacht je van de kleding die gebruikt wordt in de photoshoots? Nou, misschien een deel, maar ik wil wedden dat ze voor een groot deel betaald krijgen.

Mijn vraag: vinden jullie dit kunnen, zoveel reclame? Verdient een tijdschrift niet genoeg aan mensen die het kopen, moeten ze ook nog al dat reclamegeld er bij hebben? Meer geld is natuurlijk altijd fijn, maar ik vind zelf dat het nu ten koste van het tijdschrift gaat. Een tijdschrift dat voor meer dan 100 pagina’s uit reclame bestaat, neem ik toch niet meer helemaal serieus! Reclames zijn bij het gedachteloos doorbladeren wel leuk om naar te kijken en oke, soms zijn ze echt heel mooi, maar dit vind ik toch echt te veel. Net zoals bij weblogs: die bestaan toch ook niet voor 50% uit Advertorials? Wat vinden jullie?

20 Comments

 1. 20/05/2011 / 5:25 am

  Wow 103 pagina’s? O.O Dat is echt héél veel! Ik zou zo’n tijdschrift ook niet meer kopen. Je betaalt toch immers om naar de inhoud te kijken en niet naar de reclame? En je hebt gelijk: als een site voor de helft uit reclame zou bestaan zou ik die écht mijden.

  Oja, ik heb nog een review geschreven op mijn website over Bronze Seduction :D Super bedankt nogmaals!

  x

 2. tessa
  20/05/2011 / 7:03 am

  zo dat vind ik wel overdreven veel.
  een tijdschrift koop je om informatie te krijgen over dingen en niet om weet ik veel hoeveel reclames,dat is echt belachelijk veel,zelf zal ik dan die tijdschrift echt niet lezen.

 3. 20/05/2011 / 7:03 am

  Ik had een tijd terug de Glamour (?) gekocht en daar kwam ik ook zoveel reclame tegen. Dat schrok me ook echt af en daarom koop ik daar nu ook geen tijdschriften meer van. Ik vind het echt schokkend die cijfers die jij noemt. Als ik zo’n blad zou tegen komen zou ik het denk ik niet kopen..

 4. 20/05/2011 / 7:21 am

  Haha dan heb je het ook wel over de Vogue :yes: Die is daar echt extreem in! Al vind ik het wel leuk om er lekker doorheen te bladeren :) Maar ik heb wel liever interessante artikelen dan zo’n berg reclame haha!

 5. 20/05/2011 / 7:27 am

  Net als bij de TeenVogue (de Vogue heb ik nooit gelezen maar ik geloof je graag), vind ik het echt belachelijk! En daar heb ik dan ruim 7 euro voor moeten betalen :S. Ik heb (net als Marjolein) ook liever leuke artikelen ipv al die reclame (:

 6. Desiré
  20/05/2011 / 8:18 am

  Misschien dat het onderhand nodig is om zoveel reclame/advertenties te plaatsen omdat ze anders niet meer rond komen. Met de opkomst van internet zullen ze wel veel merken wat betreft teruglopende verkopen. Lijkt mij dan. Dus misschien dat dat een reden is waarom er zoveel reclame in staat tegenwoordig.

 7. 20/05/2011 / 9:54 am

  Zo dat is eigenlijk wel heel shocking! Ik vind het niet kunnen zoveel, 1/4 reclame zou ik wel oke vinden, maar dit vind ik echt too much reclame.

 8. 20/05/2011 / 11:11 am

  Ik lees ook bijna geen tijdschriften met zoveel reclame meer. Maar ik snap het wel: er komt zoveel meer bij kijken bij zo’n tijdschrift dan je denkt, dan heb je echt niet genoeg aan alleen al de winst van de verkoopprijs. Want naast de inkt, het drukken en het verspreiden moet een tijdschrift ook nog zijn werknemers betalen. En voor nieuwe info/trends/interviews gaan werknemers vaak op reis. Wie denk je dat dat allemaal betaald?

 9. 20/05/2011 / 11:30 am

  Wow, 103 pagina’s is wel héel erg veel! :O Ik vind het soms wel leuk als er reclame in een tijdschrift staat, maar dat moet niet te veel zijn. In dit geval is het wel heel veel.. :) x

 10. Marije
  20/05/2011 / 12:06 pm

  Het klnkt heel stom, maar jij doet er even hard aan mee, om hun te laten doen. Ik bedoel, een paar jaar geleden, toen bestonden er nog geen blogs over makeup. TOen was de reclame in zo’n blad ook veel minder, nu ene paar jaar later weer veel meer. Komt gewoon puur om het feit om dat alles via internet/tv word gedaan, veel mensen lezen al geen eens een krant/tijdschrift meer.. Dus, ja eigenlijk een beetje eigen schuld toch?

 11. 20/05/2011 / 3:14 pm

  Ik vind het heerlijk, plaatjes zijn een opvul bom voor al mijn saaie schriften ^^

 12. 20/05/2011 / 4:54 pm

  Ik heb echt een hekel aan al die reclame in een tijdschrift! daar wil ik helemaal niet voor betalen!

 13. 21/05/2011 / 4:27 pm

  Ik vind die editorials meestal wel leuk, gewoon plaatjes kijken. Maar soms dan is het ook wel hinderlijk ja!

 14. 21/05/2011 / 8:13 pm

  Jeeez, 103 bladzijdes ? Ik weet nu alvast dat ik de Vogue niet hoef. Zonde van m’n geld !

 15. Nathalia
  22/05/2011 / 8:03 am

  Dat is de reden waarom ik ze niet lees en soms eigenlijk ook de reden waarom ik ze wel koop (als ik foto’s nodig heb voor mijn plakboek)

 16. 23/05/2011 / 6:59 am

  Daarom baal ik ook zo van de Nederlandse glamour. Het is wellicht iets minder reclame dan bij deze vogue, maar het blijft veel en ik irriteer me er zo aan dat ik mn abonnement maar heb opgezegd. Ook heb ik een keer de USA versie van Marie Claire gekocht; BOMVOL reclame. Een jongen die bij mij in de kantine zat vond het gewoon grappig hoeveel ik zat te bladeren voor ik bij een normaal artikel aankwam. Ik vind het super jammer, maar aan de andere kant knip ik die reclames wel vaak uit om als achtergrond voor een collage te gebruiken. Maar ja, 103 collages is dan ook weer wat overdreven he :’)

  x Martine

 17. 24/05/2011 / 5:53 pm

  wow ik vind die reclamedingen altijd wel leuk om te analyseren maar dit is wel een beetje erg extreem

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *