Drie heerlijke recepten met pompoen als hoofdingrediënt

Ik hou van pompoen. Tot kort geleden had ik alleen maar pompoen in de vorm van pompoensoep gegeten, maar laatst hebben we er thuis ook wat andere gerechten mee gemaakt. Ik kreeg als taak om de pompoen te snijden en alhoewel dat echt een helse klus is, zeker als je geen goed mes in huis hebt, was het resultaat drie keer heerlijk. Pompoen heeft echt de ultieme herfst/winter smaak voor mij, en de oranje kleur is zo lekker vrolijk! Ik denk dat het één van mijn favoriete groenten is. Vandaag drie recepten met pompoen!

Alle drie de recepten komen uit de Allerhande. Laatst las ik op Facebook bij wat medebloggers een haat tegen dit kooktijdschrift van de Albert Heijn, maar ik vind de recepten er uit eigenlijk echt superfijn! Oke, het wordt niet altijd zo mooi als op de foto, maar dat probleem heb ik eigenlijk met alle kookboeken wel! Daarnaast zijn de recepten makkelijk en weet je zeker dat alle recepten in de supermarkt aanwezig zijn. What’s not to like? Deze recepten heb ik in ieder geval getest, en ik weet dat ze heerlijk zijn. Zeker het proberen waard dus!

Drie gerechten met pompoen

1. Stoofschotel met pompoen. Ik hou van stoofschotels: ze zijn makkelijk, en je kunt er eindeloos mee variëren! Ik vond de combinatie kip/pompoen in eerste instantie een beetje vreemd, maar dit blijkt een hele gangbare combo te zijn! Handig is dat de pompoen bij dit gerecht niet geschild hoeft te worden. Dat scheelt echt héél erg veel tijd! Afgemaakt met rode uitjes en walnoten is dit gerecht simpel, maar superlekker. Een heerlijke combinatie van smaken!

2. Ovenpasta met pompoen. Ik hou van lasagna, en ovenpasta is eigenlijk hetzelfde idee. Doordat de pasta in de oven gaat wordt hij minder waterig en heerlijk stevig van smaak. Spekjes zijn natuurlijk al-tijd goed en de combinatie met pompoen is verrassend lekker! De kaas en tomaten zijn standaard, maar zorgen er voor dat het een heel fijn pastagerecht wordt. Bij dit gerecht moet de pompoen wel geschild en het is dan wel ietsje meer werk, maar het is zo lekker! Ik denk dat dit mijn favoriete gerecht van de drie is.

3. Pittige pompoensoep. Oke, ik weet stiekem niet zeker of het precies dit gerecht is wat ik heb gegeten en het is ook alweer heel lang geleden dat ik dit op heb. Maar ik heb in ieder geval eens een pittige pompoensoep gegeten, en dat was zó lekker! Ik hou sowieso wel van pittig eten, en zeker van een beetje pittige soep. Ook hierbij geldt dat het schillen van de pompoen even een rotklusje is, maar daarna is het niet zo heel erg moeilijk. Een erg fijne variant op de standaard pompoensoep!

Nog even een fotootje van (helaas) het enige gerecht dat ik op de foto heb gezet: de ovenpasta. Doesn’t it look de-lish? :)

Drie gerechten met pompoen 002

Alle drie dus hele grote aanraders! Ik raad jullie zeker aan om eens wat meer met pompoen uit te proberen dan alleen soep, want je weet niet wat je mist ;)

Wat is jullie favoriete groente voor de herfst/winter?

13 Comments

 1. 19/10/2013 / 8:33 am

  Aah, ik hou van dit soort artikels! Klinkt heerlijk allemaal, ik was de laatste tijd al op zoek naar leuke gerechten met pompoen dus dit komt zeker van pas :)

 2. Catho
  19/10/2013 / 8:42 am

  Oh ik hou van dit soort artikels! Lekkere ideetjes op doen, vooral die stoofschotel lijkt me heeeerlijk! Doe probeer ik snel eens :inlove:

 3. 19/10/2013 / 9:07 am

  Ik heb nog nooit pompoen gehad, zelfs geen soep. Maar ben wel heel nieuwsgierig!

 4. 19/10/2013 / 9:46 am

  Oh lekker, ik wil ook meer pompoen eten! En soes, je MOET pompoen op brood proberen, en een luxe sandwich. I love it.

  • Soesja
   19/10/2013 / 10:01 am

   Aaah, dat wil ik! Klinkt heerlijk :inlove:

 5. 19/10/2013 / 11:40 am

  Toevallig heb ik laatst mijn moeder nog gevraagd of we pompoensoep kunnen eten, maar dat is zon rot klus om te maken dat ze weigert ;p

 6. 19/10/2013 / 1:15 pm

  Ik heb nog nooit pompoen gehad, maar ben er nu wel erg benieuwd naar! XO

  p.s. op mijn blog valt €25,- shop tegoed te winnen! klik hier!

 7. 19/10/2013 / 2:13 pm

  Ik ben een schijterd (waarom is dat geen woord!), ik lust amper iets en dit soort dingen probeer ik niet gauw. Toch ben ik onwijs benieuwd naar de smaak, en als ik binnenkort de kans krijg om het te proberen ga ik het eens doen! De ovenpasta ziet er erg goed en lekker uit. Ik ben benieuwd, leuk dit artikel!

  • Soesja
   19/10/2013 / 2:38 pm

   Ik ben ook niet de allermakkelijkste wat betreft nieuwe dingen eten haha, maar dit vind ik in ieder geval heerlijk :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *