Ultieme aanrader: the O.C.

Als je me volgt op twitter, dan weet je het waarschijnlijk wel: sinds ongeveer drie maanden heb ik een extreme verslaving aan TV serie the O.C. the Orange County. Ik hoorde een paar vriendinnen van me het er eens over hebben, en ben toen ook gaan kijken. Ik was instant verslaafd. Nu, drie maanden later, heb ik alle vier de seizoenen die er zijn gekeken. Ik was van plan er niks over te gaan schrijven omdat serie artikelen nooit zo populair zijn, maar deze topserie kón ik niet voorbij laten gaan!

the O.C. gaat over Ryan, een jongen uit een armoedige buurt. Bij hem thuis wordt er niet goed voor hem gezorgd, en hij komt in een chique pleeggezin in New Port, een stadje in de provincie Orange County in Californië terecht. In het begin is hij een outsider, maar al snel raakt hij bevriend met zijn pleegbroer Seth, buurmeisje Marissa en haar vriendin Summer. In the O.C. gaat het over alle dingen die spelen rond deze vier hoofdpersonen. Je zou het een voorloper van Gossip Girl kunnen noemen, maar dan minder gericht op kleding en iets minder chique. Wel is er bijna elke aflevering iets van een feest en draait het best wel om status.

the O.C. klinkt als een standaard, alledaagse serie, maar dat is het zeker niet. Het is grappig, dat vooral, sarcastisch, en op sommige delen best spannend of zielig. En boven alles: heel erg verslavend! Ik mis het serieus nu ik alles gezien heb, ik vind het zo jammer! Ik heb alle dvd boxen thuis, dus ik kan gemakkelijk nog een keer een deel bekijken, maar het nieuwe is er toch wel af.

 

Dus als je op zoek bent naar een nieuwe serie om te kijken: pick this one! Met de vier seizoenen die uitgekomen zijn ben je wel even zoet, en ik ken veel te weinig mensen die het gekeken hebben / kijken. Maar het is zo leuk!

15 Comments

 1. 25/05/2011 / 5:40 am

  Ik wil het ook een keertje gaan kijken maar ik kijk al zoveel series en er zijn er nog zoveel die ik nog wel zien. Pff. Waarom zijn ze allemaal zo leuk?

 2. Margot
  25/05/2011 / 7:19 am

  hahah volgens mij ben je al langer dan 3 maanden addicted! & ik vond seizoen 1 wel leuk alleen van af daar is het allemaal een beetje hetzelfde gezeik dus ik vond t niet zo leuk meer ;)

 3. 25/05/2011 / 12:40 pm

  Oeh klinkt best leuk! Misschien als ik tijd over heb :’D

 4. 25/05/2011 / 1:05 pm

  Nog nooit van gehoord eigenlijk, maar klinkt wel superleuk! :)

 5. 25/05/2011 / 1:37 pm

  Ik ken het nog niet, maar het klinkt heel leuk! xx

 6. Jennifer
  25/05/2011 / 2:48 pm

  Ik heb alle seizoenen al zeker meer dan 3x bekeken en dankzij dit artikel ga ik denk ik maar weer opnieuw beginnen :hearts: haha

 7. 25/05/2011 / 5:52 pm

  Ah, heb vroeger deze serie ook gevolgd tot en met het laatste seizoen, is inderdaad een leuke serie :)

 8. 26/05/2011 / 2:17 pm

  Wow, die 1e 2 zinnen uit je samenvatting van the O.C. en ik wil hem nu echt héél graag kijken. Bedankt dat je dit hebt gedaan, nog een serie erbij, haha. Oh god, dat vind ik zó irritant, elke keer een feest, dan lijkt het net alsof ze niet echt de personages bij elkaar kunnen krijgen ofzo, net als the vampire diaries (ook best wel vaak feesten). Oké, dit ga ik dus echt kijken.

   • 26/05/2011 / 5:19 pm

    Ja één aflevering haha, hélemaal aan het begin van seizoen 1, aflevering 5 of zo!

 9. 05/06/2011 / 5:32 pm

  Jaaaa love deze serie! Mijn favo stukje is ook echt dat seth naar summer toe gaat bij de kissingbooth. volgens mij in het eerste seizoen al. Love it <3 vorig jaar alles in raptempo gezien.
  Als je dit leuk vindt zul je trouwens One Tree Hill ook wel leuk vinden (mits je de eeuwige strijd tussen die series negeert. De meeste mensen kijken daarom maar 1 van de twee, maar i don't care).

 10. 21/06/2011 / 2:36 pm

  Ik ben niet op zoek naar iets nieuws om te kijken – ik heb juist nog heeeel veel dingen die ik moet zien – maar dit komt ook op mijn lijstje!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *