Christmas break bucketlist

Hallo, daar ben ik weer! Zo, dat is even geleden. Ik had nog zo’n mooi voornemen om met enige regelmaat te gaan bloggen tijdens mijn tentamens maar… Helaas. Gelukkig kan ik de stuDYING periode achter me laten, want vrijdag leverde ik mijn laatste tentamen in! In totaal had ik er vier, samen met één essay. Het was best wel pittig, maar ik heb er wel een goed gevoel over. De cijfers krijg ik allemaal waarschijnlijk pas in 2014 dus dat laat nog even op zich wachten, maar we gaan het allemaal zien. En nu eerst… Genieten van de kerstvakantie!

Omdat mijn studie zich aan internationale vakantierichtlijnen moet houden (tenminste, ik denk dat dat de reden is, I’m not sure) is mijn kerstvakantie heerlijk lang… ZES FREAKING WEKEN! Yes, je hoort het goed. Mijn kerstvakantie is bijna een zomervakantie. I love it! Ik heb niet echt naar een baantje gezocht omdat ik dat als mission impossible zag voor januari – het ultieme laagseizoen. Maar ik ga m’n vakantie wel productief besteden, hoop ik! Vandaag een ‘bucketlist’ met alles wat ik deze vakantie wil gaan doen :)

Hardlopen

 

Ik heb echt al schandalig lang niet écht hardgelopen. Ik ren soms nog wel eens een rondje, maar de 16 km die ik met de Dam tot Dam in september deed? Ja, grappig :P Ik wil deze vakantie echt weer even wat aan m’n conditie gaan doen. Voornamelijk cardio, hardlopen dus, maar ik denk dat ik ook wel weer eens wat workouts voor thuis uit wil gaan proberen! Hardlopen is namelijk op zich prima te doen als het koud is, maar dan is het toch moeilijker jezelf er toe te zetten. Inside workouts staan dus ook op het lijstje! Gezond het nieuwe jaar in :)

Kerst en Oud & Nieuw

 

Niet echt iets wat ik moet gaan doen, maar meer iets wat er komen gaat deze vakantie. Ik heb zoveel zin in de feestdagen! Ze zijn bij mij nooit echt heel bijzonder, maar wel gewoon echt heel erg leuk. Met kerst ga ik vooral thuis chillen, eindelijk eens een boek lezen waar ik nooit aan toe kom en met m’n vader een kalkoen koken. Op tweede kerstdag ben ik denk ik wel weer klaar met thuis zitten en staat er ‘s avonds een leuk feestje in de stad op het programma! En met Oud & Nieuw komt Lisa en gaan we gezellig (chillend) het nieuwe jaar in!

Lille

 

Ik ga met het gezien drie daagjes naar Lille, van 29 – 31 december om precies te zijn. Ik weet niet of deze Franse stad nou echt heel veel bijzonders gaat worden, maar ik vind het wel lekker om er even helemaal tussen uit te gaan, te genieten van ons prachtige hotel (ik heb foto’s gezien en echt omg <3), heerlijk uit eten te gaan en gewoon even te genieten van een andere setting! :)

Uitgaan

 

Mijn leven als student bestond tot nu toe niet echt uit heftige party’s… Ik denk dat ik te gedisciplineerd ben en te graag alles goed wil doen. Mijn uitgaansleven was dan ook op z’n zachtst gezegd verwaarloosd… Iets in te halen dus! Ik heb deze vakantie al goed ingeluid met een feestje op de studievereniging vrijdagavond en verder staan er in ieder geval dus nog een feest op tweede kerstdag, een avondje naar een cocktailbar met studievriendinnetjes en een “kroegentocht” in Amsterdam met Lisa en Marieke op het plan. Ik heb er helemaal zin in!

Healthy food uitproberen

 

Met Kerstmis en Oud & Nieuw ga ik niet echt gezond eten, maar daarna heb ik daar waarschijnlijk wel echt weer even behoefte aan. Daarom wil ik heel graag eens een aantal “clean food” recepten uitproberen! Ik ga niet helemaal clean proberen te eten want dat gaat me nooit lukken (en ook nog eens veel te veel geld kosten, haha!) maar ik wil wel eens een paar ontbijtjes, tussendoortjes en avondmaaltijden die helemaal clean zijn uit proberen. Dat gaan jullie vast nog wel terug zien op m’n blog, dus to be continued!

Fulltime blogger spelen

 

Ik zei al dat ik niet echt een baantje had, maar ik heb wel een soort alternatief: in januari ga ik voor een maandje “fulltime blogger” spelen! Iedereen is dan namelijk alweer aan het studeren en dan heb ik nog een maand vrije tijd. Ik heb er nu al zin in: eindelijk eens tijd om m’n blog wat professioneler aan te pakken. Again: een goede manier om het nieuwe jaar in te gaan! Flink vooruitschrijven, een hoop filmpjes opnemen, maar ook m’n persrelaties onderhouden, m’n mail uitzoeken en, niet geheel onbelangrijk: een nieuwe layout maken!

Een hoop leuke dingen te doen dus! Ik kijk echt uit naar deze zee van vrijheid, en hoop daarna weer volledig opgeladen aan het tweede semester van m’n studie te gaan beginnen.

Hoe gaat jullie vakantie er uit zien?

14 Comments

 1. 22/12/2013 / 8:48 am

  Goeie plannetjes! En jaloers dat je in januari nog vrij bent zeg haha! Kon ik dat maar zeggen, maar helaas :(

 2. 22/12/2013 / 9:45 am

  Ik ben echt jaloers op jouw 6 weken vakantie! Ik mag de hele vakantie lekker doorleren want meteen erna heb ik een maand examens in januari … Daarna mag ik genieten van maarliefst 1 weekje vakantie! Leuke bucketlist, ik hoop dat het allemaal gaat lukken :)

  • Soesja
   22/12/2013 / 10:18 am

   Ah heel veel sterkte! You can do it!

 3. 22/12/2013 / 10:05 am

  Lille lijkt me best een hele leuke stad om naartoe te gaan!! Heel veel plezier in ieder geval alvast :-) je hebt in ieder geval al veel leuke dingen in de planning. En 6 weken vakantie, wooohoooo!!! :D

 4. 22/12/2013 / 11:06 am

  Eindelijk vakantie. Ik krijg het best druk. Zit vol afspraken met vriendinnen en familie. Daarnaast ga ik ook proberen full-time te bloggen en video’ s op te nemen met mijn nieuwe daglicht softboxen.
  Liefs, xxx

 5. Kim
  22/12/2013 / 7:51 pm

  Lang leve de Universiteit Leiden! Onze faculteit (geesteswetenschappen) houdt hetzelfde programma aan en ik heb dus ook een heerlijk lange vakantie. Collegevrij tot februari. :D Over tentamens en herkansingen hebben we het verder even niet :p

  • Soesja
   22/12/2013 / 8:48 pm

   Ah het is gewoon Leiden dus! Inderdaad, héérlijk!! :)

 6. 22/12/2013 / 9:58 pm

  Wow zo lang! Zo’n vakantie kan ik ook wel gebruiken, haha. Ik moet deze vakantie 40-60 uur aan mijn PWS besteden en alvast gaan leren voor mijn toetsweek. En werken natuurlijk. Hopelijk heb ik ook nog wat tijd voor leuke dingen… ach ja, ik krijg er wel een extra lange zomervakantie voor terug! Geniet maar lekker van je vakantie!

  • Soesja
   23/12/2013 / 9:30 am

   Ah, heel veel succes! Ik zat in precies hetzelfde schuitje vorig jaar rond deze tijd haha. Het komt goed, en alvast een geweldige zomer gewenst dan! :)

 7. 23/12/2013 / 10:57 am

  Ik vind het echt awesome voor je dat je 6 weken vakantie hebt, hoe lang is dat??? :o alle tijd om echt een combinatie van alles te doen. Ik moet ook weer gaan hardlopen maar ik doe het toch niet, dus ik zet mijn zinnen ergens op maart/april dat ik weer goed ga beginnen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *