Testpanel: Batiste Droogshampoo Hint of Colour – Dark & Brunette

Iedereen die ervaring heeft met droogshampoo kent het waarschijnlijk wel: het is een product dat een nare witte of grijze gloed over je haar achter kan laten. Wanneer je licht haar hebt is dit niet zo’n probleem, maar voor brunettes zoals ik toch altijd een risico! Want stel, je kamt de haren op je achterhoofd niet goed door, dan loop je de hele dag met een rare grijze waas over je haar rond. Niet helemaal wat je wilt, lijkt mij! Batiste dacht daar hetzelfde over en ontwikkelde een droogshampoo speciaal voor donker haar.

Droogshampoo is een product dat je gebruikt als je het wassen van je haar eigenlijk nog een dagje uit wil stellen, maar dit eigenlijk niet meer kan in verband met een vette hoofdhuid. Je sprayt het product bij je haaraanzet, borstelt het door et voila: you’re good to go! Het is een ideaal product voor als je bijvoorbeeld de aantal keren dat je je haar wast per week af wilt bouwen. Ook is het goed te gebruiken voor dagen waarop de beschikbare douche faciliteiten niet optimaal zijn, bijvoorbeeld op een festival.

Batiste 001

De Dark & Brunette editie van de Batiste droogshampoo komt in een mooie, glanzende bus. Het product is heel makkelijk in gebruik: sprayen, borstelen, en klaar! Ik heb niet perse heel veel last van haar dat snel vet wordt, maar bij de aanzet kan het toch soms een beetje slierterig worden als ik het een tijdje niet was. Deze droogshampoo verhelpt dat zeker op korte termijn! Wanneer ik het doorborstel, ziet mijn haar er weer aardig fris en schoon uit.

Toch heb ik ook wat minpuntjes ontdekt aan deze droogshampoo. De grootste vind ik dat het product niet intrekt. Mijn allergrootste tic is met m’n handen door m’n haar gaan, en wanneer ik dat doe nadat ik dit product heb gebruikt, komt het goedje dan ook op m’n handen terecht. En remember: het is bruin. Nee, dat ziet er dus niet echt heel charmant uit! Het blijft gedurende de hele dag afgeven, wat ik toch wel een beetje vervelend vind omdat je het door het kleurtje ook daadwerkelijk ziet.

Batiste 002

Daarnaast werkt het product voor mij voornamelijk op korte termijn: als ik dit ‘s ochtends heb gebruikt, voelt mijn haar ‘s avonds viezer dan het al deed. En dan werkt wat extra droogshampoo niet meer, dan moet ik het écht wassen. Ik weet niet hoelang ik van droogshampoo moet verwachten dat het zijn werk doet omdat ik er verder eigenlijk vrij weinig ervaring mee heb, maar een dag lijkt mij toch wel ideaal. De Batiste Dark & Brunette droogshampoo houdt het denk ik een half dagje uit.

Op korte termijn dus een fijn product wat mijn haar er schoon en fris uit laat zien, zonder een grijze gloed achter te laten. Helaas blijft dit effect niet lang, en geeft het product kleur af aan m’n handen wanneer ik deze door mijn haar haal. De Batiste Dark & Brunette droogshampoo blijft voor mij dan ook iets wat ik gebruik als het echt niet anders kan! Batiste is verkrijgbaar bij DA, Kruidvat, Trekpleister en DIO drogisterijen. De Hint of Colour droogshampoos kosten €5,58.

Gebruik jij regelmatig droogshampoo, of was je toch liever gewoon je haar?

8 Comments

 1. 07/01/2014 / 7:11 am

  Ik heb een andere variant hiervan, maar ik vind die van bastiste altijd zo goed werken.
  Liefs, xxx

 2. 07/01/2014 / 8:36 am

  Ik heb hetzelfde probleem met de droogshampoo: ‘s ochtends werkt hij goed en mijn haar ziet er schoon uit, maar ‘s avonds ziet het er weer een beetje viezig uit :( Beetje jammer.

 3. 07/01/2014 / 9:11 am

  Ik heb deze ook en vind hem erg fijn! Ik gebruik ze regelmatig, gewoon omdat ze zo lekker fris ruiken.

 4. 07/01/2014 / 2:55 pm

  Ik heb precies dezelfde droogshampoo!
  Ik gebruik alleen droogshampoo voor als ik mijn haar in een staartje doe. Als mijn haren aan een wasbeurt toe is, was ik het liever dan dat ik droogshampoo gebruik, wordt alleen maar erger

 5. 07/01/2014 / 4:37 pm

  Mwah, klinkt vrij matig. Wel een goede manier om van je tic af te komen lijkt me zo. Maar ik was toch liever echt mn haar denk ik.

 6. Josephine
  08/01/2014 / 12:43 pm

  bedankt voor de review, ik sla deze over ;)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *