5x Clean Eating

Ik ben niet echt te omschrijven als een “clean eating” persoon. Clean eten betekend dat je alleen maar dingen eet die niet bewerkt zijn, waar geen kleurstof of conserveringsmiddelen in zitten. “Raw food” en “organic” zijn belangrijke concepten, en het is de laatste tijd best een beetje een trend. Diëten en weinig calorieën eten is het niet perse meer, het is nu clean eten! Hartstikke gezond en vaak ook nog een superlekker. Toch zei ik dat het niet echt iets voor mij was. Dat is niet omdat ik teveel van snoep hou (oké, stiekem ook wel) of omdat ik het niet lekker vind, maar vooral omdat clean eating nogal duur is en ook niet bepaald weinig werk. ‘s Ochtends ga ik toch gewoon voor een boterham met hagelslag in plaats van dat ik allemaal ingewikkelde dingen uit de kast ga trekken!

Toch wil ik de vakantie die ik nog heb gebruiken om eens wat clean recepten te proberen. Gewoon, omdat ik het er altijd zo leuk uit vind zien, en ik er nu tijd voor heb! Een vriendinnetje van de middelbare school, Kenza, houdt het Instagram account stronglikeafighter bij, waar ze foto’s plaatst waarbij het water je in de mond loopt. Ik zou graag zeggen dat ik de recepten die ik wil proberen van meerdere bronnen heb, maar zij plaatst zoveel en zoveel lekkers dat alles wat je in dit artikel ziet van haar komt :) Aanschouw: de vijf clean recepten die ik zeker wil proberen deze vakantie!

Kenza 001

Chewy oat cake with raspberry sauce

Kenza 002

Raw Chocolate

Kenza 003

Baked vegetables in teriyaki sauce with falafel

Kenza 004

Vegan Brownie Protein Bars

Kenza 005

Banana Bread

Ziet het er allemaal niet verrukkelijk uit? Ik heb veel zoete dingen gekozen, ik ben dan ook echt een zoetekauw. En dan te bedenken dat dit eigenlijk gewoon allemaal hartstikke gezond is, dat maakt me echt gelukkig, haha! Deze vakantie ga ik er dus echt even wat tijd en geld in steken en wat van deze recepten uitproberen. Ik laat jullie weten wat ik er van vond! Misschien raak ik wel verslaafd en kan ik nooit meer zonder ;) Ik kan je vertellen dat een keuze maken uit alle foto’s op Kenza’s account echt héél erg moeilijk was, want wat staan daar een hoop geweldige dingen op zeg! Als je geïnteresseerd bent in clean, raw food, raad ik je ook zeker aan om eens op Kenza’s Instagram account stronglikeafighter te kijken.

Wat vind jij van clean food?

10 Comments

 1. 08/01/2014 / 6:31 am

  Moet dit? ;) grapje, alles ziet er zoo lekker uit en het is bijna niet voor te stellen dat het clean is… Ik wil wel s iets proberen, maar niet voor altijd!

 2. 08/01/2014 / 7:08 am

  Het ziet er allemaal echt ontzettend lekker uit zeg, hmmm! :D Ik wil ook wel eens wat proberen, ben namelijk heel benieuwd

 3. 08/01/2014 / 7:36 am

  Ik krijg echt honger van al die mooie foto’s!

 4. 08/01/2014 / 8:05 am

  Oeh, wat een goede inspiratie! Ziet er heerlijk uit allemaal ;)

 5. 08/01/2014 / 8:19 am

  Alles ziet er erg lekker uit al zal ik het niet kunnen eten voor de rest van mijn leven.
  Liefs, xxx

 6. 08/01/2014 / 9:22 am

  aaah dat ziet er allemaal zo lekker uitzeg! Heb meteen je artikel een like gegeven om hem soort van op te slaan :). Ben benieuwd hoe alles smaakt ^^!

 7. 08/01/2014 / 10:54 am

  Hmm, ik vind dat hele clean eating gedoe een beetje overdreven. Ik denk dat het wel goed en gezond is maar je kunt het allemaal best combineren met brood en chocola. Wel wil ik nog een keer cleane dingen proberen te bakken, vooral omdat ik benieuwd ben of het even lekker smaakt!

 8. 08/01/2014 / 2:28 pm

  De link van de Raw Chocolate werkt niet… Het ziet er wel allemaal lekker uit :D

  • Soesja
   08/01/2014 / 3:30 pm

   Oeps, nu doet hij het wel! :)

 9. 09/01/2014 / 11:06 am

  Jammie wat een lekkere dingen! Ik probeer steeds cleaner te eten. Ik merk echt dat ik me er een stuk beter door voel!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *