Shop report: Fashion Factory Outlet in Den Haag

Den Haag wordt de laatste tijd wel vaak gefeatured op mijn blog! Laatst schreef ik al over lekkere lunchtentjes in mijn studiestad, vandaag gooi ik het over een andere boeg: shoppen! Zo’n maand geleden is er namelijk een nieuwe winkel geopend in Den Haag. En niet zomaar één: de Fashion Factory Outlet! Deze outlet belooft ruim 3000 m² te vullen met merkkleding waarop kortingen tot 70% worden geheven. Daarnaast zou je er het Fashion Factory Lab kunnen vinden, met kleding van experimentele fashion brands. En last but not least zou er ook nog een vintage corner zijn! Iedereen die ook maar een klein beetje een fashionista in zich heeft zitten, moet toch blij geworden zijn van bovenstaande beschrijving. Ik ook, en daarom bracht ik er afgelopen week een bezoekje aan. Vandaag: mijn verslagje!

Fashion Factory Outlet 001

Bij aankomst. Mooie quotes van Coco Chanel en Yves Saint Laurent! Hier stond ik trouwens op de rode loper, yeah! ;)

De Fashion Factory Outlet vind je op de eerste verdieping van winkelcentrum New Babylon, wat naast het Centraal Station van Den Haag staat. Als je de hoofdingang neemt is de outlet eigenlijk al niet meer te missen: je ziet de uithangborden al staan. Roltrap op, en je loopt er zo (over een rode loper, welteverstaan) naar binnen! Eenmaal binnen moet je het allemaal even tot je nemen. Want ja, het is écht groot! Ik ben zelf erg slecht in het inschatten van de groottes, dus of het echt 3000 m² is zou ik niet kunnen bevestigen. Laat ik het houden op groot! Wel moet ik vermelden dat de helft van de outlet gevuld is met mannenkleding. Normaal neemt vrouwenkleding het overgrote deel in, maar hier is het netjes half half gedaan. Fijn voor de mannen, minder fijn voor mij ;)

Fashion Factory Outlet 002

Toffe truien van het merk Laundry Industry! Ze hadden ook nog een variant met de tekst “Royal Flush”. Zulke leuke kleurtjes!

Ik denk dat ik er zo’n 1.5 uur over heb gedaan om de hele outlet door te lopen. Onderweg kwam ik langs bekende en minder bekende merken, kleding die eigenlijk té fashion is om normaal te kunnen dragen tot casual tops. Eigenlijk voor ieder wat wils! Bij de Fashion Factory Outlet zou je kunnen shoppen voor een dag op de universiteit of voor een dag op kantoor, voor een luie dag op de bank of voor of voor een jaren ’50 themafeest. En alles daar tussenin. Ze hebben de 3000 m² dus goed benut, want er is een enorm veelzijdig aanbod! Wel een minpuntje: er is voornamelijk kleding. De schoenen en tassen die er zijn, zijn volgens mij alleen nog maar van het merk Fab. Hier had ik toch wat meer van verwacht, want schoenen en tassen zijn juist zo leuk! Wel is de outlet natuurlijk net pas begonnen, dus wat niet is kan nog komen, maar toch.

Fashion Factory Outlet 003

Aparte ruimtes worden gevormd door doorzichtige gordijnen. Een erg mooie oplossing om de immense ruimte wat knusser te maken, zonder zware muren neer te zetten!

Naast dat er enorm veel kleding is, is het gebouw zelf ook heel tof. Aan sommige ruimtes zie je nog wel dat ze niet helemaal af zijn, die zijn eigenlijk te groot en dan voelt het een beetje alsof de kledingrekken er gewoon neergesmeten zijn. Maar het overgrote deel van de outlet ziet er heel erg mooi uit! Er zijn ook veel kleinere ruimtes gecreëerd door bijvoorbeeld doorzichtig, dik plastic als een soort gordijnen op te hangen. Zo blijft de ruimte lekker licht, maar zijn er toch een soort kamers. Dit vond ik zelf heel slim aangepakt. Verder is het geheel vrij industrieel en ruw, maar daar hou ik eigenlijk wel van. Betonnen muren, een beetje het gevoel alsof je in een loft loopt. Veel van de muren zijn opgevrolijkt met borden waarop quotes van bekende designers staan, en dat maakt het geheel helemaal af.

Fashion Factory Outlet 004

Blote voeten in het pashokje, haha! Beide tops en de jeans zijn van Silver Creek.

Ik paste zelf een jeans en twee tops, toevallig alle drie van het merk Silver Creek, wat ik eerlijk gezegd nog niet kende. Dit merk had de fijnste prijzen in de outlet (want eerlijk, sommige dingen waren toch nog best wel duur) en de meest casual kleding, wat toch wel het meest mijn ding was! De jeans was €45 maar daarbij kreeg je wel de tweede gratis, de tops waren allebei €17,50. Ik heb er niks van gekocht (de streepjestop had te korte mouwen, de witte top was echt te groot en was alleen mooi als ik hem ergens in stopte, en de broek was het toch ook niet helemaal) maar ik vond het toch leuk om even aan jullie te laten zien. Dit is wel echt de casual kant van de outlet, maar je kunt er ook echt wel terecht voor high fashion! Merken die ze in de outlet verkopen zijn bijvoorbeeld Guess, Burberry en Acne.

Ik kan jullie dus zeker aanraden eens een kijkje te nemen bij de Fashion Factory Outlet, mocht je in de buurt van Den Haag zijn. De outlet is nog lang niet perfect en er is nog veel ruimte voor verbetering, maar het is toch wel al heel leuk om even te zien. En misschien loop je wel tegen een fantastische fashion find aan! :)

6 Comments

  1. 22/01/2014 / 7:49 am

    Leuk verslagje heb je gemaakt! Ik wil er binnenkort nog eens heen, ben echt heel benieuwd! Wel tof trouwens voor de mannen dat de helft is gevuld met mannen kleding, normaal als je in een winkel loopt is het ineens, oh een stukje mannenkleding haha

  2. 22/01/2014 / 7:58 am

    Die trui met Full House vind ik echt superleuk!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *