Story of my week #66: Laatste vakantieweek, Macbook en American Hustle

Guys… raad eens vanaf waar ik deze blogpost typ? Juist! Vanaf mijn spiksplinternieuwe laptop: een Macbook Pro 13″! Ik ben er zo ontzettend blij mee dat m’n vingers nu echt over de toetsen dansen. Yay yay yay! Van m’n bankrekening is niet veel meer over, maar ik ben echt happy met m’n nieuwe baby. Love it! Afgelopen week ging het niet zo lekker op m’n blog en ik denk wel dat ik weet waarom: ik wilde schaamteloos genieten van mijn allerlaatste weekje vakantie. Jep, de zes weken zitten er nu dan écht op. Voor het eerst moest ik weer opstaan vóórdat m’n artikel online kwam. Drama. Maar we gaan er weer tegen aan, en ik heb ontzettend genoten van deze lange kerstvakantie. M’n Macbook en ik gaan nog even een half jaartje knallen!

Afgelopen week was dus vooral lekker relaxt en daarom begon ik maandag ook met een dag he-le-maal niks, behalve even naar Osdorp gaan met Jikkie. Dinsdag kwam Charlie weer eens naar Badhoevedorp, ging mee oppassen en bleef ook slapen. Woensdag ging ik naar Haarlem om gezellig te lunchen met Maaike en Rozemarijn, en ‘s avonds bestelde ik m’n Macbook! Donderdag was ook weer een dagje waarop ik niks deed. Vrijdag ging ik met mama naar Amsterdam om onze cadeaubonnen van kookwinkel Duikelman uit te geven. Zaterdagavond was nog zo’n moeder-dochtermoment en gingen we samen naar de film American Hustle. En tot slot bracht ik zondag door bij Lisa. Laten we naar de foto’s kijken!

Story of my week 4 001

We beginnen de week lekker schaamteloos… Met slagroomtaart! Het gezond eten en het sporten is er weer eens een beetje bij in geschoten, maar misschien dat dat terugkomt samen met de routine die school heet. We gaan het meemaken. Ik ging in ieder geval met Jikkie naar Osdorp om haar analoge foto’s op te halen en daarna even wat te drinken in het café van de Hema. En daar moest natuurlijk taart bij :)

Story of my week 4 002

Suits kijken! Op m’n oude laptop nog… Ik heb nog geen tijd gehad op het te kijken op m’n Macbook, maar dat wordt vast een geweldige ervaring ;) Anyways, ik ben nu bijna aan het einde van het tweede seizoen van Suits, en ik vind het nog steeds heel erg tof! In maart komen er weer nieuwe afleveringen, dus dan wil ik wel even bij zijn. Het is leuk, maar op dit moment geen serie waar ik 100% in zit en aan niks anders meer kan denken. Maar dat is juist ook wel eens goed voor me, denk ik zo ;)Story of my week 4 003

Dinsdagavond bleef Charlie dus slapen en het was tijd voor een filmpje. Dat werd… the Perks of Being a Wallflower! Ik denk dat dit echt de vijfde keer was dat ik hem zag maar I don’t even care. Blijf het een hele mooie, lieve en ontroerende film vinden. De dvd was dan ook zeker geen miskoop :)Story of my week 4 004

Lekker lunchen met Rozemarijn en Maaike in Haarlem! Maaike woont in Haarlem en nam ons mee naar “De Overkant” en wauw, wat was het lekker! Ik had een waldkorn bol met kipfilet, geraspte appel, sla, honing-mosterd dressing en pesto. Het was werkelijk waar verrukkelijk. Story of my week 4 005

Eenmaal thuis aangekomen en in de start voor… De BTW-actie van de Media Markt! Ik had geen idee hoe het zou lopen en of alles snel uitverkocht zou zijn, dus ik ging er maar goed voor zitten. Kreeg echt het gevoel alsof ik concertkaartjes aan het kopen was, haha! Uiteindelijk ging alles bijna vlekkeloos en heb ik nu m’n Macbookie :) Story of my week 4 006 002

Ik wilde het al drie jaar doen en nu kwam het er eindelijk eens van: met het gezin deden we mee met de IQ-test, en m’n IQ was 110 (Y) Ik had redelijk gefaald op taal en rekenen maar logica, ruimtelijk inzicht en geheugen (vooral die!) had ik wel goed gedaan. Het was trouwens echt goed ontwikkeld, de mobiele site! Liep helemaal synchroon met de vragen die op tv waren, en ook met het nakijken. Super dus. Ooh, en ik vond het vooral heel leuk dat Valerio het presenteerde :DStory of my week 4 006

Haha, hier moest ik wel om lachen. Samen met Roos en Maaike hebben we ons alledrie voor dezelfde werkgroepen ingeschreven en ons op Blackboard ook meteen maar vast aangemeld voor onze groepen. We waren blijkbaar de eersten, want nu leek het net alsof we de enige in de groep waren. Fanatiekelingen :P Story of my week 4 007

Banana pancakes met kaneel for breakfast. Yum! Ik ga zo lekker rustig wakker worden, douchen en ontbijten elke dag écht heel erg missen. Gelukkig heb ik iedere vrijdag vrij en dus een weekend van drie dagen. Minivakanties en zo.Story of my week 4 008

En nog meer lekker eten! Donderdag dook ik weer eens de keuken in en deze cupcakes waren het resultaat. Ze waren heel goed gelukt en heel erg lekker geworden! Lekker slecht, dat wel ;)Story of my week 4 009

Eindelijk, al m’n studiepunten binnen. De administratie op m’n studie is volgens mij echt een zooitje en het duurde dan ook heel lang voor al m’n punten bijgeschreven waren op uSis. Maar goed, we zijn op 30/180 en dus eigenlijk op 1/6! Schiet al aardig op, nietwaar? En dat met een gemiddelde van een 8,2 – jep, ik ben redelijk trots ;)Story of my week 4 010

Lekker met mama bij de Coffee Company! Voordat we gingen winkelen waren we op zoek naar een koffietentje tot mama zei “Hee! Is dit niet leuk?”  Uhm, jawoor! Ik ben er alleen ongeveer elke week, maar maakt ook niet uit :D De koffie smaakte goed en bij de CC aan de Ferdinand Bolstraat (Amsterdam) heb je zo’n mooie bovenverdieping :)
Story of my week 4 011

En dit was de buit van onze shopsessie! We hadden dus cadeaubonnen voor kookwinkel Duikelman en het was zo heerlijk! We zijn helemaal losgegaan, jawel. Op de foto zie je wat we allemaal hadden gekocht: slakom, slabestek, spatel, gietertje voor olijfolie, schuimspaan, 18 cm taartvorm, ijsbolletjes schepper, suikervaatje, goede versgemalen koffie, goed koffiezet apparaat, bestekset (Hema), kookboek “Home Made”, lepeltjes van 1/4, 1/2 en 1 theelepel en 1 eetlepel, muffinvormpjes, rood/wit draad voor rollade (maar ook leuk om gewoon te gebruiken!), koffiekopjes (Hema), pipet, pannenlappen (Hema) en een muffintin. Ik als kookliefhebber had dus echt de tijd van m’n leven in helpen met uitzoeken :DStory of my week 4 012

Zaterdag zou m’n Macbook tussen 14:30 en 16:30 komen, maar er bleef maar “Pakketbezorger is onderweg” staan. Frustratie!!! Uiteindelijk was hij er om 18:00. Lekker laat, mar ik was zo blij met m’n Macbook dat het me eigenlijk niet meer uitmaakte :)Story of my week 4 013

Dit is hem dan! Yes! Het was inmiddels al donker dus de foto’s is ook niet echt je van het, maar soit. Het is dus een Macbook Pro 13″, en hij is echt per-fect. Ik heb bijna zin in m’n college morgen, omdat ik lekker hierop kan typen :DStory of my week 4 014

Zaterdagavond gaf Jikkie een feestje en mama en ik wilden het huis ontvluchten. Daarom gingen we na het eten met de auto naar Haarlem, daar lekker wat drinken bij Brinkmann en vervolgens naar de voorpremiere van American Hustle. Hij was pas om 1:15 afgelopen dus we waren allebei redelijk moe, maar het was wel een hele toffe film! Vooral Jennifer Lawrence speelt haar rol echt geweldig. Van de week nog een review :) Story of my week 4 015Zondag ging ik gezellig weer eens naar Lisa toe! Dat was ook wel weer een tijdje geleden. We gingen foto’s maken voor bij m’n nieuwe layout, voor in de zijbalk, op de about pagina, en, most importantly: de header! Spannende dingen, ik hoop m’n layout ergens de komende weken af te hebben. En dat ga ik nog maar wel even op m’n oude laptop doen, want op m’n Macbook gaat dat me sowieso tien keer zo lang kosten. Wennen is het wel!

Volgende week wordt helaas minder exciting want ja… School begint weer. Ik heb er geen zin in, maar we gaan het gewoon even knallen tot de zomervakantie. Let’s do this! Hoe was jullie week?

Share:

14 Comments

 1. 03/02/2014 / 8:46 am

  Super tof dat je de MacBook hebt gekocht! Daar ben ik nu voor aan het sparen haha! Ze zouden eigenlijk zon btw actie eens midden in het jaar moeten doen.. Hihi! Veel plezier en succes weer deze week!

  • Soesja
   03/02/2014 / 7:45 pm

   Inderdaad he! Één per jaar is te weinig. Heel veel succes met sparen, hij is het helemaal waard! :hearts:

 2. 03/02/2014 / 10:30 am

  Leuk om te zien zeg! Ik had heel de iq test gemist, dat vond ik echt jammer. Misschien ga ik hem nog wel op de computer doen maar dat is lang niet zo leuk! :(

  • Soesja
   03/02/2014 / 7:44 pm

   Dat lijkt mij ook minder inderdaad! Volgend jaar in ieder geval weer een kans, ik heb hem ongeveer vier keer gemist voor dit jaar :)

 3. 03/02/2014 / 12:10 pm

  #teammacbook!!! En American Hustle lijkt me echt een mooie film!

 4. 03/02/2014 / 12:41 pm

  Leuke foto’s en wat gaaf dat je een macbook pro hebt gekocht hij is echt geweldig ik heb hem nu 4 weken ongeveer!!!

 5. 03/02/2014 / 5:12 pm

  Iets te ideaal om tegoedbonnen te hebben voor een kookwinkel :):):) Lekker ingeslagen ook!

 6. Jo
  03/02/2014 / 6:54 pm

  Wow, weet je zeker dat je afgelopen vrijdag niet per ongeluk bij de open dag van de universiteit Groningen bent geweest :P? Ik zag een meisje dat zó op jou leek!(ik dacht echt dat jij het was!) grappig:)

  • Soesja
   03/02/2014 / 7:44 pm

   Haha, nee! Dat was ik niet, ben nog helemaal tevreden op m’n studie en niet van plan de komende tijd universiteiten te gaan bezoeken. Wel grappig, ik ben benieuwd wie m’n dubbelganger is!

 7. 03/02/2014 / 10:35 pm

  Aaah een MacBook is zo fijn! Je zult er nog heel veel plezier aan gaan beleven, echt waar! En yum al dat lekkere eten!

 8. 04/02/2014 / 2:04 pm

  Wauw, super van je nieuwe MacBook, lijkt me echt een ‘droom’ om zo iets te kunnen kopen, haha!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *