My playlist: Back To School!

Haha, het lijkt wel alsof ieder artikel dat ik schrijf draait om het feit dat ik weer naar school moet. Ach. Dat wordt ook wel weer minder, als ik eenmaal een beetje in het ritme zit. Het gaat deze week in ieder geval allemaal al weer wat makkelijker dan vorige week, vooral wat vroeg naar bed en vroeg opstaan betreft. Ik heb eindelijk weer een normale slaapcyclus, waarbij ik slaap voor twaalven en opsta voor twaalven, haha!

Anyway, met het begin van school is ook de muziek waar ik naar luister een beetje veranderd. In de vakantie was het vooral “yes vrolijkheid party” muziek, nu is het allemaal weer wat rustiger. Ik luister vooral muziek als ik ‘s ochtends op de fiets en in de trein zit, en dan vind ik het fijn om wat rustigere nummers te luisteren om een beetje wakker te worden. Ook na school vind ik het fijn om gewoon wat chill muziek te luisteren. Dat is sowieso het genre wat het meest bij mij past, en ik val daar nu dus weer helemaal op terug. Love it! Vandaag een paar liedjes uit mijn playlist van dit moment.

Tom Odell – I Know. Door Charlie heb ik echt helemaal Tom Odell ontdekt, en ik vind zijn muziek dus echt supergoed! Zijn album Long Way Down is de afgelopen weken dan ook echt helemaal grijsgedraaid op mijn iPod. Love it! Het album heeft echt heel veel, van vrolijk tot dramatisch tot rustig, voor elke stemming wat wils dus. En het vult elkaar allemaal perfect aan. Ik vind heel veel nummers van het album tof, maar ik denk toch dat I Know mijn favoriet is. Het is gewoon zo leuk! :)

Ellie Goulding – How Long Will I Love You. Ellie Goulding moest in dit artikel want… Ik ga zaterdag naar haar concert! Superveel zin in. Ik had belooft dat dit een redelijk rustige playlist zou worden en daarom wéér een rustig nummer van Ellie Goulding. Eigenlijk zijn alle nummers die ik van haar gefeatured heb op m’n site rustige geweest, terwijl het grootste deel van haar muziek juist meer up tempo is en ik dat óók heel tof vind. Maar goed. Deze vind ik echt heel erg mooi!

Ed Sheeran – In My Life (the Beatles cover). Afgelopen zondag was in Amerika “The Night That Changed America: A Grammy Salute to the Beatles” op tv. Heel veel artiesten gingen daar nummers van the Beatles coveren, en uiteindelijk zouden Paul McCartney en Ringo Starr ook nog wat nummers spelen. Ik vind the Beatles sowieso tof, maar wat het natuurlijk perfect maakte was dat Ed Sheeran en John Mayer (je kunt wel zeggen: mijn twee idolen) allebei op zouden treden. Helaas heb ik nog nergens de hele uitzending kunnen vinden, maar ik heb wel Eddie’s optreden voor jullie. Hij zong In My Life en ik vind het zo mooi gedaan! Love him! :)helaas geen filmpje van het optreden maar alleen de audio, de filmpjes worden de hele tijd van Youtube afgekickt door CBS :(

Gabrielle Aplin – Panic Cord. Van Gabrielle Aplin had ik wel eens gehoord door Lisa, maar ik luister pas echt naar haar muziek na het concert van John Mayer. Daar was zij namelijk het voorprogramma! Hoezo perfect. Haar muziek is echt ontzettend rustig en echt perfect om bij wakker te worden of in slaap te vallen. Ik vind het zo fijn om dit ‘s ochtends in de trein te luisteren, echt even een rustig, relax momentje. Heerlijk! Ik vond het moeilijk een favoriet te kiezen maar ik ging toch voor Panic Chord. Die luister ik het meest, maar dat is stiekem alleen maar omdat het het eerste nummer op het album is ;)

John Mayer – I Will Be Found (Lost At Sea). John Mayer’s nieuwste album Paradise Valley luister ik stiekem niet eens zo heel veel meer (ik ga dan toch liever voor Continuum of zijn live CD), alleen dit nummer zet ik nog heel erg vaak op. Ik snap nog steeds niet waarom dit nummer nou zo slecht ontvangen is, want ik vind het juist heel mooi! Oké, misschien is het een beetje cheesy, maar I do not care! Ik vind het een mooie tekst en het begint ook zo fijn op de piano. Zó jammer dat hij dit niet live deed op het concert waar ik was, want de avond er na schijnt hij het wel gedaan te hebben. Ach, je kunt niet alles hebben. De albumversie is ook prachtig! :)

Ik zou voor jullie wel eens willen dat mijn muzieksmaak wat origineler en afwisselender was, want de playlist artikels die ik post featuren bijna altijd dezelfde artiesten :P Ach, maakt ook niet uit. Dit is wat ik nu luister en ik vind het heerlijk! En Tom Odell en Gabrielle Aplin zijn in ieder geval twee relatief nieuwe ontdekkingen, dus dat is wel nieuw :) Deze playlist is perfect om bijvoorbeeld bij te leren of bij wakker te worden. Ik hoop dat ik jullie wat nieuwe chill-muziek inspiratie heb gegeven!

Wat luister jij qua rustige muziek?

11 Comments

 1. 13/02/2014 / 8:15 am

  Ah jammer, ik kan het filmpje van Ed Sheeran niet zien :( Ik hoop dat ze hier de Tribute ook nog gaan uitzenden hoor!

  • Soesja
   13/02/2014 / 8:36 am

   Aah shit, gister deed die het nog wel! Maar ze worden constant van YT afgehaald, vet irritant. Dan ga ik er maar een van slechte kwaliteit van maken denk ik :(

  • Soesja
   13/02/2014 / 8:48 am

   Ik heb nu alleen de audio gedaan, die blijft het als het goed is wel doen :)

 2. 13/02/2014 / 8:33 am

  Aaah ga je ook naar ellie? I can’t wait!

 3. 13/02/2014 / 9:23 am

  Tom Odell en Ellie Goulding, love it! En jaaaaa Gabriella Aplin, ik ben stiekem nog steeds jaloers dat je haar hebt gezien omdat ze voorprogramma was haha.

 4. 13/02/2014 / 9:48 am

  De cover van Ed Sheeran vind ik echt helemaal geweldig, wauw! :D Bij mij doet die het gelukkig wel! Ik ga hem meteen opslaan hihi

 5. 13/02/2014 / 4:49 pm

  Ik ken ze bijna allemaal!! Ook helemaal mijn stijl, lekker rustige muziek :D

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *