Anti-valentijns aardbeientaart

Anti-valentijns aardbeientaart 001

Wauw, mijn blog bestaat wel uit uitersten de laatste twee dagen. Gisteren plaatste ik nog een fanatiek artikel over workout leggings, vandaag gooien we het over de ongezonde boeg. Ik heb namelijk een receptje voor jullie! Al tijden wilde ik de aardbeientaart van Foodgloss maken en dat ging ik samen met Lisa gisteren doen… Op Valentijnsdag! Onze anti-valentijnstaart, bij wijze van spreke ;) In het kader van forever alone, dus maar je eigen valentijns cadeau maken. Het recept is in onderstaand filmpje te zien, vandaag deel ik dus met jullie hoe het bij mij uitgepakt is!

Wat heb je nodig?

 • 500 ml slagroom
 • 400 gr monchou (of andere naturel roomkaas)
 • 300 gr suiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 cake
 • 1 pak lange vingers
 • 1 blik fruit (bijv. aardbeien) op siroop
 • 3 el maïzena

Anti-valentijns aardbeientaart 002

In het filmpje is in principe te zien hoe je deze taart moet maken, maar ik zal het hier nog even uittypen. Klop de slagroom stijf. Mix de monchou met de suiker en de vanillesuiker. Vouw de slagroom er doorheen. Snij de cake in plakken en verdeel de helft over de bodem van een springvorm (wij gebruikten er een van 22 centimeter), waarbij je een randje aan de buitenkant overlaat voor de lange vingers. Dip de lange vingers in het monchou mengsel en plak ze tegen de rand van de springvorm. Schep de helft van het monchou mengsel in de vorm. Verdeel de rest van de plakken cake er over, en daarover de rest van het monchou mengsel. Los de maïzena op in wat water en doe deze samen met het fruit en de siroop in een koekenpan. Verwarm dit tot het een stroperig sausje wordt en giet dit over de bovenkant van de taart. Drie uurtjes in de koelkast en aansnijden maar!

Anti-valentijns aardbeientaart 003

Deze taart was echt heerlijk! Hij was niet helemaal gelukt want hij was een klein beetje gaan lekken en had nog wel wat langer in de koelkast gemogen, maar dat bedierf beiden de smaak zeker niet. Ik zou de volgende keer wel wat dingen anders doen: zo zou ik bijvoorbeeld denk ik toch zelf een ronde cake bakken omdat dat makkelijker werkt en mooier wordt, en zou ik ook wat stukjes aardbei door het monchou mengsel doen. De aardbeiensmaak vond ik namelijk nu niet aanwezig genoeg. Maar goed, voor een eerste keer was hij zo prima en heel erg yum! Wel echt ontzettend machtig, maar we doen morgen wel weer gezond. Als anti-valentijnstaart is hij perfect ;) Sterker nog, ik denk dat ik er nu nog een stukje bijpak. Als midnight snack! Kan gewoon! ;)

Ik hou echt van de filmpjes van Foodgloss. Na de peanutbutter cups, de spekkoek, de chocolademelk lepels, de vegetarische bonenschotel en de cupcakes was ook dit recept weer een succes. Ik ga snel meer recepten uitproberen (en dan wat gezondere, want dit rijtje is best beschamend :P)

Maak jij wel eens recepten van Foodgloss? En zou jij deze taart willen maken?

13 Comments

 1. 15/02/2014 / 7:50 am

  Hij ziet er heeerlijk uit! misschien moet ik dat binnenkort ook maar eens gaan proberen :D

 2. 15/02/2014 / 9:05 am

  Dit ziet er heerlijk uit, krijg er trek van! Ik ga dit zeker eens proberen!
  Liefs

 3. 15/02/2014 / 2:49 pm

  Hmmm ik denk dat die slagroom- en monchouvulling wel een beetje te veel van het goede is voor mij maar hij ziet er alsnog heerlijk uit! Misschien moet ik ook eens een recept van foodgloss proberen want ik hoor er altijd goede verhalen over.

  • Soesja
   15/02/2014 / 3:18 pm

   De filmpjes zijn ook gewoon heel leuk, werkt therapeutisch haha! Inderdaad een aanrader :)

 4. 15/02/2014 / 4:40 pm

  OMG, nu heb ik echt meeegahonger en ik heb zin om deze taart te maken.

 5. 15/02/2014 / 8:16 pm

  O jummeeeeh. Lekker man! En haha, anti-valentijnsdag… That’s what I needed. Rotdag eigenlijk he?

  • Soesja
   16/02/2014 / 12:08 am

   Jep, commerciële onzin is het. Maar misschien ben ik een verbitterde single en niet objectief, of zo ;)

 6. 15/02/2014 / 9:39 pm

  yumyum, dat ziet er zo lekker uit! en peanutbutter cups wil ik ook nog een keertje proberen maken ^^

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *