Music of the moment

 

Het is weer tijd voor een muziek artikeltje! Ik vind het echt ontzettend leuk om over muziek te schrijven, maar ik heb wel het idee dat deze artikels snel eentonig worden. Want ja, ik ben gewoon héél erg fan van bepaalde artiesten, en die luister ik ook heel veel. Dan ga ik die niet NIET in een ‘Music of the moment’ zetten. Wel probeer ik telkens in ieder geval andere (nieuwe!) nummers uit te kiezen om deze keer weer aan jullie te laten horen. Om dezelfde reden heb ik ‘Music of the month’ een beetje afgeschaft, maar is het dus moment geworden. Vandaag dus, waar ik op het moment naar luister! En omdat ik het leuk vind, ook m’n favoriete quotes er bij.

The Common Linnets – Still Loving After You. Calm After The Storm van Eurovision kennen we allemaal inmiddels denk ik wel, maar eigenlijk is de hele CD van Ilse en Waylon enorm fijn. Wel moet ik zeggen dat ik het jammer vind dat ze niet alle nummers samen zingen, want alleen Ilse vind ik wat te zoet en alleen Waylon juist weer wat te ruig. Samen zijn ze perfect in balans, dus het is zonde dat dat niet op ieder nummer benut wordt! Still Loving After You doen ze wel samen en dat is dan ook meteen één van m’n favorieten. Andere nummers waar ik heel blij van word zijn Lovers & Liars, Broken But Home en Give Me A Reason.

Favoriete quote: “For all the tears I’ve cried, and the times that you have lied, I am still loving after you

Ed Sheeran – Thinking Out Loud. Ed Sheeran is één van de artiesten waarnaar ik hintte in de inleiding van dit artikel. Ik luister zijn muziek gewoon al drie jaar heel regelmatig. Ongeveer twee weken geleden bracht hij echter dit nieuwe nummer uit, en het is nu al één van mijn favorieten. Het is zo lief, vrolijk en ik word er gewoon helemaal happy van! Ik heb nu al behoorlijk veel van zijn nieuwe album X gehoord, maar toch blijf ik er enorm benieuwd naar. 20 juni ligt het in de winkels, en daarmee ook de studioversie van dit nummer. Toch is de live versie het luisteren ook zeker waard!

Favoriete quote: “Honey, your soul can never grow old, it’s evergreen

Passenger – Scare Away The Dark. Ongeveer twee weken geleden zag ik Passenger weer live, deze keer bij een ‘busking session’ in het Vondelpark. Alweer de derde keer dat ik hem zag! In oktober wordt de vierde keer, maar zijn optredens blijven me betoveren. Hij is echt zo lekker laid back, grappig, maar kan ook prachtig zingen en is echt een goede performer. Hij sleept het hele publiek mee in z’n eentje! Scare Away The Dark vind ik zo’n powernummer, zo eentje die je het liefst op vol volume meezingt. En dat is ook precies het advies waar Passenger over zingt. “SING AT THE TOP OF YOUR VOICE” amen! :D

Favoriete quote: “Sing at the top of your voice, love without fear in your heart, feel like you still have a choice, if we all light up, we can scare away the dark

Nina Nesbitt – The Hardest Part. Nina haar concert is alweer een tijdje geleden (in dit artikel lijk ik echt een concertganger. Oké, dat ben ik ook wel een beetje) maar maanden later luister ik het nog steeds redelijk obsessief. Het album is vrolijk maar de teksten zijn ook herkenbaar. Nina is, net als ik, namelijk ook gewoon een meid van 19! Met een iets cooler leven, dat wel, maar dat ter zijde. Anyways, The Hardest Part is het laatste nummer op het album en is wat rustiger dan de rest, maar kan ik daarom juist heel erg waarderen. Het is ook Nina’s eigen favoriet, haha! Helaas ga ik haar op Pinkpop niet zien omdat ze tegelijk optreedt met the Kooks (en die heb ik nog nooit live gezien, dus tsja) maar als ze weer naar Nederland komt ga ik zeker weer!

Favoriete quote: “I’d give anything just to feel you on my skin, but it’s not the right time and it’ll never be the right time, will it?

Ben Howard – Old Pine. Volgens mij ontdek ik Ben Howard zo’n jaar later dan de gemiddelde Nederlander, oeps. Ik heb zijn album al een jaar op m’n iPod staan, maar had nooit het geduld om er echt goed naar te gaan zitten luisteren. Totdat ik met studievriendin Jade aan het fangirlen was over Passenger en zij zei dat ze Ben Howard ook geweldig vond. Toen moest ik het wel een kans geven, en nu luister ik het album enorm vaak! Ik heb alleen niet echt één favoriet. Old Pine is het eerste nummer op het album en dat vind ik altijd gewoon al een heel goed begin. Er zit zelfs een stukje in wat een beetje Titanic-achtig klinkt, haha! Ik vind het hele album nu superfijn. Everything, the Fear en – natuurlijk – Keep Your Head Up zijn ook favorieten.

Favoriete quote: “Careless and young, free as the birds that fly with weightless souls now

En dan natuurlijk de altijd leuke vraag: hebben jullie nog muziek tips voor me? Om misschien dit artikel de volgende keer wat origineler te maken? :D

4 Comments

 1. 06/06/2014 / 7:27 am

  Aaah, al deze artiesten zijn liefde <3 Vandaag komt het Passenger album uit woehoe!!! En ben howard vind ik ook zo geweldig. Wolfes van hem vind ik ook awesome. En tips om het origineler te maken heb ik eigenlijk niet haha.

 2. Malikaaa
  06/06/2014 / 10:08 am

  Oeeh na het lezen van dit artikel gelijk weer even Ben Howard opgezet, was alweer vergeten hoe chill Every Kingdom ook alweeer was :hearts:

 3. Simone
  06/06/2014 / 5:28 pm

  Ik luister zelf op dit moment ontzettend veel naar de bands Bastille en Pentatonix, naar Betty Who en Jason Mraz (zijn nummer Hello, You Beautiful Thing is zo lief!). Van alles wat dus :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *