How To: Goedkoop Lekkere Koffie Zetten

Koffie 001

Ik ben zelf een echte theeleut, maar zo af en toe kan ik ook héél erg genieten van een lekker kopje koffie. Of dit nu een koude variant met karamel siroop en slagroom is of een gewone zwarte koffie, ik drink het allemaal. Het lekkerst vind ik echter toch wel iets als latte of cappuccino, en dit is dan ook wat ik altijd kies als ik ergens koffie ga drinken. Als ik dit thuis maakte met ons filterapparaat vond ik het nooit lekker, omdat ik onze filterkoffie altijd een beetje naar karton vond smaken. Sinds de kerstvakantie hebben m’n moeder en ik echter wat nieuwe koffiespullen aangeschaft en nu drinken we minstens twee keer per week een lekkere zelfgemaakte cappuccino. Vandaag laat ik jullie zien hoe ik die maak!

Koffie 002

Ik gebruik het apparaat dat je op de eerste foto in dit artikel zet. Dit is een apparaat voor drie espresso’s van Bialetti. Dit apparaat gaat straks op het fornuis en is totaal niet duur! Je hebt ze voor meerdere maten, drie is perfect voor onze kopjes. We verdelen dan 1.5 espresso per kopje en vullen de rest aan met melk, dan is de koffie heerlijk! Dit apparaatje maak je open en vul je met water.

Koffie 003

Ik ben er achter gekomen dat een lekkere koffiemaling redelijk essentieel is. Nu hoeft dit geen dure maling te zijn en mag deze ook best gewoon uit de supermarkt komen. Het ligt er natuurlijk ook helemaal aan wat jij lekker vindt, dus uitproberen is een must. Wij gebruiken al een tijdje deze espresso maling van de AH Excellent.

Koffie 004

Op het deel van het Bialetti apparaat waar het water in gaat gaat een deksel en daarin gaat de koffiemaling. Je gebruikt vrij veel voor drie espresso’s.

Koffie 005

Vervolgens gaat het apparaatje op middelhoog vuur.

Koffie 006

Vervolgens verdeel ik de melk die ik ga gebruiken over twee mokken. Ik gebruik zelf halfvolle melk. Eerst altijd volle, omdat ik op internet had gevonden dat dat lekkerder zou zijn en beter schuim op zou leveren. Eerlijk? Ik merk totaal geen verschil, dus ik ga lekker voor halfvolle!

Koffie 007

Deze melk doe ik in een steelpannetje en schuim ik op met een melkmepper. Dit is best een klusje, maar als je begint met kloppen terwijl de melk nog op het vuur staat gaat het in ieder geval al sneller dan wanneer je pas begint als de melk al heet is. We hebben ook een elektrische melkschuimer, maar die werkt voor geen meter. Dus doen we het nog met de hand!

Koffie 008

De koffie komt bovenin het Bialetti apparaat er uit en is op bovenstaande foto klaar!

Koffie 010

Ik verdeel de espresso’s over de mokken en vul deze aan met melk en melkschuim. Done and done! Het is even wat meer werk dan wanneer een apparaat dit alles voor je doet, maar ik drink ook niet standaard iedere dag ‘s ochtends koffie, dus ik vind het niet zo erg om er wat langer mee bezig te zijn. Deze manier is niet duur, heel erg lekker en wat mij betreft dus zeker een aanrader!

Drink jij vaak koffie?

2 Comments

  1. 14/06/2014 / 9:25 pm

    Chill. Wij hebben een paar jaar geleden zo’n bialetti in Italië gekocht en papa en mama drinken echt elke avond espresso daarvan. Soms maak ik Latte Machiato maar vaker gewone koffie want luiiiii.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *