Inspiration: Multiple Earrings

De laatste tijd heb ik een fascinatie met oorbellen. Ik heb zelf één gaatje in ieder oor, sinds ik een jaar of tien ben. Ik heb destijds echt heel erg lang problemen gehad met mijn gaatjes. Dan ging het weer ontsteken, dan moest ik het weer opnieuw laten schieten omdat het dichtgroeide… Volgens mij is mijn rechteroor twee keer opnieuw gedaan, en m’n linkeroor drie keer. Jep, het was een redelijk drama. Maar nu is het alweer een heel aantal (uhum, negen) jaar later en ben ik dat drama grotendeels vergeten. Sterker nog, de laatste tijd heb ik de drang om meer gaatjes te laten zetten!

Daarom besloot ik vandaag een inspiratie artikeltje te maken over hoe ik meerdere oorbellen in je oor heel erg mooi vind. Ik vind het namelijk eerder lelijk dan mooi, haha. Jep, ik ben kieskeurig! Kijk mee naar mijn collage.

 

Mijn fascinatie voor meerdere oorbellen begon eigenlijk toen ik de middelste foto tegenkwam op Tumblr. Die vind ik echt zo zo zo mooi! De andere twee zijn wat anders en vind ik alweer minder. Veel foto’s die ik vond waren een beetje gothic of alternatief, en dat is juist helemaal niet wat ik zou willen. Ik wil het juist lekker meisjesachtig houden, haha! Ik zou bijvoorbeeld eerder kiezen voor knopjes dan voor een ringetje, en ook is een tragus piercing (zoals op de meest linker foto) niks voor mij. De middelste foto vind ik prachtig, de andere twee zijn vooral ter extra illustratie :)

Ik weet dat je oorlellen redelijk te doen zijn, maar dat zodra je door het kraakbeen van je oor gaat prikken het geen pretje is. Nu zul je misschien denken “Soesja… Als je met gewone gaatjes al zoveel trouble had, hoe kom je er dan weer bij om je hele oor lek te gaan prikken?!”. Tsja… Ik weet ook niet precies waar deze fascinatie opeens vandaan komt. Ik vind het gewoon heel tof, lekker speciaal! Ik kleed me altijd best wel basic en draag eigenlijk ook niet zoveel sieraden, en dan lijken juist wat opvallendere oren me wel gaaf.

Ik denk dat ik van de zomer maar eens rustig aan begin, met een tweede gaatje. Ik ga echt niet in één keer zeven keer door m’n oor laten prikken, haha! En als dat me dan bevalt, heel heel heel misschien dat ik dan ooit wel een helix piercing neem. Ik blijf alleen bang van alle horror verhalen die ik er over hoor, haha ;)

Wat vind jij van meerdere oorbellen? Mooi, of hou je het liever bij eentje?

6 Comments

 1. 12/06/2014 / 8:01 am

  Ik vind het best mooi, maar ik draag eigenlijk nauwelijks oorbellen dus meerdere gaatjes zou voor mij niets zijn. het ligt er inderdaad heel erg aan hoe je het draagt en precies zoals je zegt die middelste foto is perfectie maar die anderen zijn alweer minder… lastig joh ;)

 2. 12/06/2014 / 11:16 am

  Bij de middelste foto vind ik het ook erg mooi, maar ik vind het wel iets te veel van het goede. Maar als je het mooi vind, zou ik het doen :) Ik heb nu één gaatje aan beide oren, maar ik vind twee of drie gaatjes ook wel mooi. Maar meer dan dat hoeft voor mij niet, haha :D

 3. Eline
  14/06/2014 / 3:13 pm

  Een helix piercing is echt een aanrader (vind ik), ik heb er zelf ook één en het deed geen pijn, het resultaat is prachtig en inderdaad lekker speciaal!

 4. zhezal
  16/06/2014 / 8:04 pm

  Ik vind het linkerplaatje het leukst. Ik heb zelf een helix (een maand ofzo) en een eerste en tweede gaatje in mijn oor. Als je een helix wilt, moet je er gewoon één nemen. Ik was eerst ook bang en ik heb er bijna een jaar mee gewacht, maar het stelt echt niets voor. Gewoon doen en het ziet er heel leuk uit. Als je ervoor kiest, zou ik het wel laten piercen. :) :)

 5. Nori
  26/11/2015 / 10:35 pm

  Enig idee waar het schelpjes oorbelletje te krijgen is van de eerste foto?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *