Advertorial: Soms Wil Je Niet Kiezen

Keuzes maken is niet altijd leuk. Of het nu twee slechte of twee fantastische alternatieven zijn, kiezen blijft soms een crime. Er is vaak één alternatief wat ‘moet’, en een ander alternatief wat je eigenlijk wil. Vooral in de tijd rond je eindexamen kom je voor heel veel verschillende keuzes te staan. “Doe ik een mooie galajurk aan naar mijn diploma uitreiking, of ga ik lekker in een spijkerbroek?”, “Ga ik volgend jaar studeren, of neem ik een tussenjaar?” en “Wil ik m’n college aantekeningen maken / m’n reisverslagen typen op een laptop, of op een tablet?”

Op de eerste vraag had ik zelf vrij snel een antwoord (jurk!), over de tweede heb ik bijna een half jaar lang zitten tobben. Eindeloze lijstjes met voor- en nadelen van beide opties heb ik gemaakt. Tientallen verschillende mogelijkheden voor een tussenjaar heb ik op een lijstje gezet, eindeloze websites van universiteiten heb ik afgestruind en meerdere begrotingen heb ik gemaakt. Soms maak je een keuze met je gevoel, soms heb je daar hulpmiddelen bij nodig. Iedereen vond het vanzelfsprekend dat ik gewoon ging studeren, maar ik wilde eigenlijk gewoon een tussenjaar.

Microsoft 003

Zoals jullie weten ben ik uiteindelijk toch voor studeren gegaan. Ik vind m’n studie ontzettend leuk en ben hier volledig op m’n plek, maar vind het soms jammer dat ik niet voor dat tussenjaar gegaan ben. Zeker toen ik hoorde dat de studiefinanciering nog een jaartje langer zou blijven! Maar helaas, het is gegaan zoals het is gegaan. Zoals ik zei, keuzes maken is niet altijd leuk. Gelukkig is er vaak wel een manier om keuzes te kunnen combineren. Zo kun je kiezen voor studeren of een stage in het buitenland, of voor een “semester abroad” via je studie. Dit laatste ga ik hopelijk zelf volgend jaar doen. “The best of both worlds”!

En dan die laatste keuze. Laptop of tablet? Gelukkig worden sommige keuzes ons uit handen genomen. Kiezen hoeft niet altijd! Microsoft komt namelijk nu met de Surface: een laptop en tablet in één! Met de touch and typecover heb je altijd een toetsenbord bij je, terwijl je apparaat zo compact blijft als een tablet. Soms wil je niet kiezen – en met de Surface is dit voor eens dan ook niet nodig!

Share:

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *