Het lekkerst / best / mooist eten in Amsterdam

Ik zie mezelf graag als een geboren en getogen Amsterdammer. Dat ik dan stiekem een dorpsmeid uit Badhoevedorp ben, tellen we even niet mee ;) Van mijn twaalfde t/m mijn achttiende was ik iedere dag in Amsterdam te vinden omdat ik daar op de middelbare school zat, maar ook nu ik in Den Haag studeer ben ik er nog regelmatig te vinden. Ik ben zo verliefd op mijn stad! Al zou ik ook graag in New York wonen hoor, maar zelfs dan denk ik dat ik Amsterdam zou missen. Voor Den Haag wil ik het in ieder geval niet inruilen, haha! Ik ben niet echt een Amsterdam expert, maar weet er toch wel wat leuke plekjes te vinden. En omdat ik nu eenmaal van eten hou, deel ik vandaag mijn favoriete plekjes voor eten in Amsterdam!

De truc is om van de standaard paden te wijken. Want nee, een lekker en mooi restaurant of gezellig plekje voor koffie zul je niet vinden op het Leidseplein of in de Kalverstraat. Waar moet je dan wel zijn? De Negen Straatjes, de Noordermarkt, de Haarlemmerdijk en de Pijp zijn buurten waar leuke eettentjes voor het oprapen liggen. Maar ook in het Vondelpark of in Amsterdam Noord heb je een hoop leuks. Vandaag deel ik mijn favoriete plekjes voor verschillende gelegenheden.

 

De lekkerste appeltaart: Winkel 43. Hier durft geen Amsterdammer over te twisten. De aller aller allerlekkerste appeltaart vind je bij Winkel 43 op de Noordermarkt. Royale punten met een heerlijke kaneelsmaak en een flinke dot slagroom. Het is niet bijzonder dat de rij hier op maandagochtend (wanneer de Noordermarkt wordt gehouden) tot buiten de deur staat. De ideale plek om je ochtend struinen over de markt af te sluiten! Winkel 43, Noordermarkt 43, 1015NA Amsterdam.

 

Het mooiste restaurant: Hotel de Goudfazant. Dit is misschien niet zo’n restaurant waar je gaat zitten na een dagje winkelen want het zit aardig uit de buurt, maar het is het zeker waard om eens langs te gaan. Ik heb hier twee keer gegeten en naast dat het eten echt súper lekker is, is het restaurant ook nog eens heel mooi. Het bevindt zich in een oude scheepsloods in Amsterdam Noord en heeft hele mooie grote lampen hangen aan het hoge plafond. Hotel de Goudfazant, Aambeeldstraat 10H, 1021KH Amsterdam.

 

Het lekkerste ijs: IJscuypje. Ook dit is een feit waar geen Amsterdammer het over oneens is: het allerlekkerste ijs vind je bij IJscuypje. Deze winkel zit op meerdere plekken in Amsterdam en telkens wanneer ik er één tegen kom, is het een feestje. Het is geen goedkoop ijs maar voor het lekkerste schepijs in de stad wil je best wat neer tellen, geloof me. Het ijsje wat ik hier laatst haalde met de smaken hazelnoot, kokos en extra pure chocola was ongetwijfeld de lekkerste van dit jaar. In de winter blijft IJscuypje open, maar verandert ze haar naam in “Stamppotje”, en verkoopt ze stamppot. Voor de locaties en smaken, kijk op de site.

 

De lekkerste sushi voor de beste prijs: Hello Sushi. Ik ben hier zelf nog nooit geweest, maar Jikkie zweert dat dit heerlijke sushi is. Dat kun je natuurlijk ook op andere plekken in Amsterdam krijgen, maar wat een voordeel van Hello Sushi is, is dat het heel goedkoop is. Het is geen All You Can Eat (wat, geef het toe, eigenlijk veel beter voor je is) en voor minder dan €10 bestel je een box. Ik wil hier zeker snel eens gaan eten om voor jullie te checken of het echt zo top is! Hello Sushi, Eerste van der Helststraat (geen straatnummer), 1073AD Amsterdam.

 

Het fijnste uitzicht: Noorderlicht. Wat is er nu heerlijker dan een kopje koffie drinken, na ‘s ochtends vintage kleding te hebben gekocht bij de IJ-Hallen, met uitzicht op het IJ? Dit kan bij Noorderlicht. Het aanbod is niet perse heel spectaculair maar de koffie smaakt goed, en je zit heerlijk aan het water. De perfecte plek om je net geshopte kleding eens goed onder de loep te nemen, haha! Ook dit café heeft een heel mooi gebouw, waardoor binnen zitten ook geen probleem is. Noorderlicht, NDSM Plein 102, 1033WB Amsterdam.

 

Het chillste terras: De Vondeltuin. Wanneer ik de laatste tijd spontaan met vriendinnen of familie bedenk iets te gaan drinken, ga ik bijna altijd naar De Vondeltuin. Dit terras zit bij ‘mijn’ ingang van het Vondelpark (de ingang het dichtst bij mijn huis), en zeker wanneer het zonnetje schijnt hangt er een fijne sfeer. Ze hebben een uitgebreide kaart voor drankjes en ook kleine borrelhapjes voor er bij. Wanneer je klaar bent kunt je ook nog neerdalen op het gras in het Vondelpark. Perfect. De Vondeltuin, Vondelpark 7, 1075VR Amsterdam.

Nu zou ik het leuk vinden om van jullie te weten: wat is jouw stad en wat is jouw favoriete eetgelegenheid daar?

7 Comments

 1. 24/06/2014 / 9:20 am

  Aaah wat een leuk artikel! Je moet echt reisleider worden haha. Het liefst zou ik nu weer naar Amstie komen om alles uit te proberen, maarja.

  • Soesja
   24/06/2014 / 9:26 am

   Dat komt wel als je gratis OV hebt (Y)

 2. Liza
  24/06/2014 / 3:17 pm

  Leuk artikel! Maar de foto bij Hotel de Goudfazant, is Radio Royaal in Eindhoven haha, ik kom er zelf vaak, herkende het meteen. Grappig dat ze in Amsterdam net zo’n restaurant hebben.

  • Soesja
   24/06/2014 / 3:23 pm

   Wauw, oeps! Al een tijdje niet geweest haha, dan lijkt het er in ieder geval heel erg op! Google Afbeeldingen kan bedriegen, ik ga hem even vervangen ;)

 3. 24/06/2014 / 10:27 pm

  Oeeh leuk! Komt goed van pas, want ik ga vanaf 20 augustus op kamers in Amsterdam hihih

  Liefs Iris

 4. 26/06/2014 / 10:52 am

  Ik kom er niet zo vaak maar veel namen komen mij bekend voor van andere blogs :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *