5x: Mijn favoriete American pancake recepten

Ik ben echt gék op American Pancakes, dat zul je ook wel weten als je m’n blog al een tijdje volgt. Het reguliere recept is niet de gezondste ontbijt optie die je je maar kunt bedenken, maar het is gewoon zo lekker. Mijn favoriete ontbijtje, zonder twijfel. Er is een hoop variatie mogelijk op het gebied van pancakes en in plaats van iedere keer wanneer ik een nieuw recept ontdek een artikel er over te schrijven, besloot ik het een tijdje op te sparen en een grote “masterpost” met American pancake recepten te schrijven. Die lezen jullie vandaag!

Ik geef jullie vijf verschillende variaties met verschillende ingrediënten, maar de werkwijze is bijna altijd hetzelfde. Combineer de droge en natte ingrediënten apart en voeg ze vervolgens bij elkaar. Ook het bakken is hetzelfde en dit noem nu ik dan ook gewoon één keer aan het begin van deze post in plaats van mezelf telkens te herhalen. Je kunt pancakes bakken in wat je zelf fijn vindt. Zelf gebruik ik vaak kokosnoot olie, maar je kunt ook gaan voor (vloeibare) boter, olijfolie, wat je maar wil! Verhit dit in een grote koekenpan en voeg kleine hoopjes beslag toe. Bak deze op halfhoog vuur tot je belletjes op de bovenkant ziet, bak de pancakes nog zo’n minuut op de andere kant, en klaar! Laten we naar de recepten gaan.

Yoghurt Pancakes

Pancakes 001

Hoe maak je ze? Combineer 65 gram bloem, 10 gram suiker, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout in een mengkom. Meng 125 ml magere yoghurt met 1 ei en klop dit los. Meng dit vervolgens met de droge ingrediënten. Klop hier nog 15 gram gesmolten boter doorheen. Mocht het beslag te dik zijn, dan kun je een paar druppels water toevoegen. Bakken zoals eerder beschreven.

Waarom zo lekker? Deze pancakes zijn eigenlijk net zo makkelijk te maken als standaard pancakes, maar doordat je yoghurt gebruikt wordt het beslag lekker dik en krijg je echt ontzettend fluffy pancakes.

Perfect te combineren met stroop en ander siropen. Deze pancakes zijn lekker dik en fluffy, en daarom nemen ze siroop heel goed op en worden ze lekker ‘soppig’. Hmm!

Banana Egg Pancakes

Pancakes 002

Hoe maak je ze? Klop 2 eieren los. Prak 1 banaan en meng deze twee ingrediënten door elkaar. Bakken zoals eerder beschreven – done and done!

Waarom zo lekker? Deze pancakes kennen jullie waarschijnlijk allemaal wel, maar verdienden toch een vermelding in dit artikel. Het zijn namelijk gezonde pancakes! Ze zijn dan misschien niet zo poofy als de originele, maar wel een dieet-proof alternatief.

Perfect te combineren met kaneel. Je kunt er wel allemaal ongezonde toppings vol met suiker overheen gooien, maar kaneel is dan een betere optie, en smaakt ook ontzettend lekker.

Banana Pancakes 2.0

Pancakes 003

Hoe maak je ze? Doe 75 gram bloem in een kom en voeg een snufje bakpoeder toe. Voeg 115 ml melk en 1 ei toe en mix het geheel tot een beslag. Voeg 1/2 geprakte banaan toe en meng deze door het beslag heen. Bakken zoals eerder beschreven.

Waarom zo lekker? De pancakes hebben een lichte banaansmaak, maar zijn wel net zo fluffy als je ze gewend bent. Toch is dit een gezondere optie, en daarom zijn deze pancakes een gevalletje van “the best of both words”!

Perfect te combineren met vers fruit zoals aardbeien. De pancakes zijn aardig stevig en kunnen daarom prima wat zwaardere toppings houden, wat minder goed gaat met de originele banana pancakes. Aardbeien zijn wat mij betreft perfect hiervoor!

Foodgloss Pancakes

Pancakes 004

Hoe maak je ze? Combineer 75 gram bloem en een snufje bakpoeder in een mengkom. Voeg hier een zakje vanillesuiker aan toe. Vervolgens meng je dit met de natte ingrediënten: 1 ei, 125 ml karnemelk (of 75 ml melk en 50 ml yoghurt, dit werkt ook heel goed!) en 15 gram gesmolten boter. Laat het beslag 20 minuutjes rijzen zodat het bakpoeder goed mengt met het zurige van de karnemelk of yoghurt en zijn werk kan doen. Bakken zoals eerder beschreven.

Waarom zo lekker? Het recept van Frances is het perfecte recept voor originele American pancakes! Ik heb voor de classic pancakes al heel veel verschillende recepten uitgeprobeerd en deze worden echt perfect.

Perfect te combineren met alles! Van vers fruit tot siropen tot poedersuiker tot kaneel tot een combinatie van bovenstaande. Alles is even lekker.

Oatmeal Pancakes

Pancakes 005

Hoe maak je ze? Meng 125 gram bloem, 40 gram havermout, 1 snufje zout, 2 theelepels bakpoeder en 1 theelepel kaneel in een mengkom. In een tweede kom klop je 1 ei en 240 ml melk samen even los. Vervolgens voeg je hier 2 eetlepels bruine suiker, 1 theelepel vanille extract en 60 gram Griekse yoghurt aan toe en meng je dit tot er geen klontjes meer in zitten. Combineer vervolgens je twee mengsels tot een glad beslag. Bakken zoals eerder beschreven.

Waarom zo lekker? Deze pancakes bevatten iets meer ingrediënten dan de andere vier opties, maar hebben daardoor wel héél erg veel smaak. Ook zijn ze denk ik de dikste en meest fluffy optie van alle pancakes in dit recept, omdat je havermout en yoghurt gebruikt.

Perfect te combineren met opgewarmd zomerfruit. Deze pancakes zijn redelijk gezond omdat je geen boter gebruikt. De suiker is in principe ook weg te laten. Om dit receptje gezond te houden, is opgewarmd zomerfruit (uit zo’n bakje van de AH) echt de perfecte, zoete topping.

En dat waren ze: mijn favoriete manieren om pancakes te maken! Ik ben nu helemaal weg van de Foodgloss Pancakes, maar ook de Banana Pancakes 2.0 gaan er altijd wel in. En de andere varianten zijn ook allemaal top, haha! Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze post en dat jullie de rest van je huishouden blij zullen maken met pancakes – the best breakfast ever ;)

Wat is jouw favoriete manier om pancakes te bakken?

Share:

5 Comments

 1. 27/06/2014 / 8:00 am

  Die van Foodgloss wil ik binnenkort ook nog eens proberen!

 2. 27/06/2014 / 8:10 am

  Leuk artikel :) eindelijk zijn al je pancake geheimen onthuld, haha. ik ben in de ochtend te lui om dit te maken maar ik ga het wel een keer lunchen.

  • Soesja
   27/06/2014 / 9:39 am

   Jaa waarschijnlijk is jouw lunch tijd een beetje mijn ontbijt tijd, haha! Uk ben wen uitslaper (y)

 3. 27/06/2014 / 8:49 am

  Hmm, heerlijk! Dit artikel komt mij prima uit, want ik wil ook graag een keer pancakes bij het ontbijt maken! :yes:

 4. Melissa
  27/06/2014 / 6:30 pm

  Wauw wat jij heb een leuke blog zeg! Ik zag je roomtour vandaag ook nog op yb.. je hebt echt een leuke kamer.. wihoee je hebt een fan erbij.. Ook al zou ik je meer op yb volgen.. want ik vergeet gewoon blogs te kijken.. ja im sorry… domdom hihi

  Ga zo door zeg ik maar

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *