Mijn Favoriete Kookboeken

Kookboeken 001

Als ik ‘s avonds kook, kies ik meestal voor een recept uit de Allerhande of eentje die ik op het internet tegen ben gekomen. Ik gebruik eigenlijk niet zoveel kookboeken. Ook basic recepten zoals pannenkoeken of wentelteefjes google ik liever even, dan dat ik ze opzoek in een kookboek. Eigenlijk is dit zonde, want we hebben thuis best wat kookboeken en er zitten zeker een paar hele mooie tussen! Daarom ga ik vandaag geen aandacht besteden aan recepten die ik op het internet heb gevonden, maar ga ik het hebben over mijn favoriete kookboeken die gewoon bij mij thuis op de plank staan!

Kookboeken 002

Zoals je ziet hebben we thuis best wat kookboeken. En er zitten er best wel wat van mij tussen, die ik heb gekregen danwel zelf heb gekocht. Ik vind kookboeken er zo op een plank super leuk uit zien en ik vind het heerlijk om door ze heen te bladeren. Maar echt gebruiken? Dat doe ik dus veel te weinig! En als ik dan al een kookboek gebruik, is het een recept wat ik al tien keer heb gemaakt en probeer ik zelden wat nieuws uit. Dit artikel is dus naast misschien interessant voor jullie ook even een manier om mezelf aan te moedigen vaker een recept op te zoeken in een kookboek! En dan het liefst in een van onderstaanden: mijn favoriete kookboeken.

Kookboeken 003

Kookboeken 004

Nina Dreyer Hensley, Jim Hensley en Paul Lowe – Pasta, Een Passie. Dit is eerlijk gezegd helemaal geen mooi kookboek: de foto’s zijn niet echt geweldig, de vormgeving is niet om over naar huis te schrijven, en de ringband is op z’n zachtst gezegd lelijk. Toch is dit een van m’n favoriete kookboeken, omdat ik enorm veel van pasta houdt en er hier zulke lekkere pasta recepten in staan! Het boek beschrijft hoe je zelf pasta kan maken, maar je kunt natuurlijk ook gewoon gedroogde pasta gebruiken. Vervolgens gaan de recepten van vegetarisch tot met vlees/vis en van ravioli tot lasagna. Voor ieder wat wils!

Kookboeken 005

Kookboeken 006

Delia Smith – Delia’s Cakes. Dit kookboek is één van de meest recente toevoegingen aan onze collectie. Ik kreeg hem voor m’n verjaardag van Charlie, en wat een prachtig boek is dit zeg! Avondeten zul je hier niet in terug vinden, maar mocht je een taart of cake willen bakken, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Er staan echt ontzettend veel verschillende cakes in dit boek, van frisse citroenvarianten tot heftige cakes met chocolade icing. Het boek is echt prachtig vormgegeven en heeft hele mooie witte, clean foto’s. Een plezier om alleen al doorheen te bladeren!

Kookboeken 007

Kookboeken 008

Katie Quinn Davies – Wat Katie Eet. Ook dit boek heb ik cadeau gekregen, van m’n moeder! Ook Wat Katie Eet is prachtig vormgegeven met geweldige foto’s, al is het wel op een hele andere manier dan Delia’s Cakes. De foto’s zijn allemaal minder clean, maar daarom juist heel sfeervol en leuk. Elke pagina ziet er anders uit. In Wat Katie Eet vind je van alles. Een hele mooie collectie van recepten voor ontbijt, lunch en diner, taarten, toetjes, drankjes… Het beste in elke categorie!

Kookboeken 009

Kookboeken 010

Yotam Ottolenghi – Plenty. Dit is ook zó’n heerlijk kookboek om in te kijken! Plenty is een boek met alleen maar vegetarische recepten. Veel recepten kosten veel tijd en hebben dure ingrediënten, maar dan heb je wel echt het lekkerste eten ooit. Ik zou dan ook best naar het Ottolenghi restaurant in Londen willen! En dat allemaal hartstikke gezond en puur! Als je goed zoekt, kun je ook wel wat makkelijkere recepten vinden. Zo zie je links op de tweede foto de wokschotel die hier ook eens op Dashing Days is verschenen! Het boek heeft vaak twee recepten naast elkaar en dan twee grote foto’s, wat ik er mooi uit vind zien.

Kookboeken 011

Kookboeken 012

Yvette van Boven – Home Made. Dit kookboek staat al een tijdje in huis en ik heb er al meerdere keren heerlijk ontspannen doorheen gebladerd. Maar eerlijk? We zijn er nog niet aan toegekomen er daadwerkelijk uit te koken! Maar dat komt er vast wel eens van, dit boek is namelijk veel te mooi om onbenut te laten. Het bevat basic recepten van dingen die je niet zo zelf snel zou maken, zoals brood, maar ook bevat het wat specialere recepten. En ook dit boek is tof vormgegeven, met vaak foto’s die het recept stap voor stap uitleggen!

Na het schrijven van deze blogpost weet ik het zeker, ik moet vaker de kookboeken op onze boekenplank open slaan. Veel te zonde om dit niet te benutten! Ook zou ik nog wel wat boeken toe willen voegen aan deze collectie, zoals Jamie in 15 minuten en de boeken van Gwyneth Paltrow en Rens Kroes.

Kook jij vaak uit kookboeken, of ga je eerder voor recepten van het internet?

 

4 Comments

  1. 01/07/2014 / 8:58 am

    Oh jum, al die plaatjes van eten <3 nou soesja: je mag best vaker die boeken gebruiken hoooor.

  2. 02/07/2014 / 9:44 am

    Leuk!
    Ik heb zelf eigenlijk maar 2 mooie kookboeken. jamie in 15 minuten en rudolphs baker kookboek. De rest haal ik gewoon allemaal van internet haha!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *