Tag: Create It Your Way

Vandaag doe ik de ‘Create It Your Way’ tag! Ik zag deze bij Emilia en Anne en ik vond hem zó leuk, dat ik besloot hem ook in te vullen. De vragen zijn ontzettend creatief en draaien allemaal om het idee wat jij zou maken als je zelf een … zou mogen ontwikkelen. Ik vond het soms echt moeilijke vragen en heb dan ook veel tijd gestoken in het beantwoorden. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

 

Als je een geurkaars zou mogen verzinnen, hoe zou die dan ruiken?
Naar verse appeltaart die net uit de oven is! Elk baksel ruikt lekker, maar weinig overtreft een warme appeltaart. Vooral leuk omdat je op deze manier meerdere ‘geurnoten’ in je kaars hebt. Appel, rozijn, ‘deeg’ en natuurlijk een overdosis aan kaneel. Het enige nadeel? Ik zou enorm veel honger krijgen als ik de hele dag deze geur zou ruiken, haha!

Als je een kleur nagellak zou produceren, hoe zou die er dan uitzien?
Ik weet niet precies hoe je je dit voor moet stellen, maar ik zou een nagellak maken waarmee je met een stroke ombre/gradient nagels hebt. Ik heb dit namelijk één keer geprobeerd te maken met een spons en dat leek nergens op, haha! En dan zou je deze ombre-nagellak natuurlijk in verschillende kleurencombinaties kunnen kopen.  

Als je een beautyproduct kon maken, waarvoor zou het dan zijn?
Ik zou een lipbalsem maken die bij langdurig gebruik ervoor zorgt dat je meer pigment in je lippen krijgt en je lippen dus roder worden. Ik wil namelijk altijd wat op m’n lippen hebben, omdat ik er anders zo bleek uit zie! Ik zou het geweldig vinden om gepigmenteerde lippen van mezelf te hebben, dus ik zou een beautyproduct maken om dat te bereiken.


Als je een boek zou mogen uitgeven, waar zou je dan over schrijven?
Ik zou denk ik een reisgids maken, met de leukste dingen in Nederland. Nederland is dan misschien niet zo spannend, maar het is wel het land dat ik het best ken en er is toch een hoop leuks te ontdekken. Vooral Amsterdam, maar ook Haarlem, Den Haag, Utrecht en Groningen zouden een hoop aandacht krijgen. Een soort 100%, maar dan van heel Nederland in plaats van van één stad. En als vervolg wil ik bést de wereld over reizen om andere landen te doorgronden en daar een reisgids over te maken, haha!

Als je een film zou maken, wie zouden daar dan in spelen en waar zou het over gaan?
Ik zou of een bloedstollend spannende film maken (een soort van 24, maar dan in twee uur) of een enorm romantische film met ook een hoop drama. Hoe dan ook, ik wil een geweldige mannelijke hoofdpersoon die een beetje een troubled background heeft (ik weet niet, ik heb daar echt iets mee :’D) en die wordt dan gespeeld door Leonaro DiCaprio (en dan krijgt hij eindelijk een Oscar!) of Ryan Gosling.

Als je een winkel mocht beginnen, hoe zou die er dan uitzien en wat zou je verkopen?
Het zou denk ik een soort concept store worden, een beetje hipster style. Ik ben zelf niet echt een hipster hoor, haha, maar ik vind dat soort winkels wel altijd het leukst! Veel mooie kleren en ook wat hebbedingetjes. Een beetje een kleinere en rustigere versie van de Urban Outfitters denk ik, met meer naturelle kleuren en meer licht.


Als je een robot zou kunnen maken, wat zou die dan kunnen?
Een robot die voor mij stofzuigt (het klusje in het huishouden wat ik het vervelendst vind) en dan vooral zonder het vreselijke stofzuiger geluid te maken. Als iemand in huis aan het stofzuigen is kan ik me meteen niet meer concentreren op wat ik dan ook aan het doen was, wat een graf geluid!

Als je een app zou mogen ontwikkelen, wat voor app zou het dan zijn?
Ik zou een versie van Instagram maken waarbij je muziek kan toevoegen. Dus naast een bijschrift, kun je er dan ook een liedje bijzetten! Fotografie en muziek zijn twee van mijn favoriete dingen, dus het lijkt me heel tof om dit te kunnen combineren in een app. En wat een enorm leuk geheel zou het worden als iedereen dit zou gebruiken!

Als je zelf een dier zou mogen fokken, hoe zou het eruit zien, waar zou het leven, etc.?
Ik zou puppy’s en kittens fokken die altijd puppy’s en kittens blijven. Al is dat eigenlijk natuurlijk heel zielig, want als mens wil je ook niet altijd in een peuterlichaam blijven terwijl je mentaal volwassen wordt… Dus ik zou eerst uitzoeken hoe diervriendelijk dit idee eigenlijk is, maar het lijkt me wel geweldig als ze altijd zo wollig en klein zouden blijven.


Als je een schoolvak toe zou mogen voegen, wat zou je daar dan leren?
Sowieso koken/bakken! Lekker basic, maar ik had het zo leuk gevonden dat op de middelbare school te leren, volgens mij was dat echt één van de leukste lessen geweest. Ik weet dat het op sommige VMBO scholen wel een vak is, maar waarom zouden HAVO en VWO-ers niet moeten leren koken? Ik heb veel vriendinnen die best een kooklesje hadden kunnen gebruiken, haha! En dan met theorielessen over de verschillende wereldkeukens. Ja.

Als je een ijssmaak zou mogen verzinnen, welke smaak zou dat dan zijn?
Cakebeslag!!! En dan Ben & Jerry stijl: cakebeslag ijs met echte chunks cakebeslag er in en chocolade/vanille swirls. Of zoiets. Ik heb het idee dat bijna iedere ijssmaak inmiddels wel bestaat, maar cakebeslag ijs ben ik nog nooit tegen gekomen en wauw, wat lijkt dat me enorm lekker!

Als je een drankje zou kunnen creëren, waar zou dat dan naar smaken?
Ik kom wel echt als een zoetekauw uit deze tag, maar het lijkt mij heerlijk om chocolademelk te hebben met Nutella smaak. Koud, maar vooral ook warm. Met een echte schep nutella er doorheen gesmolten. En heel veel slagroom. Getopt met hazelnoten. Mag ik dit nu drinken, please?


Als je zelf een Emoji zou mogen maken, hoe zou die er dan uitzien?
Sowieso een piraten-emoji! Als ik Once Upon A Time bespreek via Whatsapp met Lisa irriteer ik me er altijd aan dat er geen piraten-emoji is. Kom op, piraten (vooral Captain Hook in OUAT dan, haha) zijn geweldig, daar moet een emoji voor komen.

Als je je eigen droomhuis zou mogen ontwerpen, hoe zou dat er dan uitzien en waar zou het staan?
Ik heb niet echt een totaalplaatje van mijn droomhuis, maar weet wel een paar dingen die ik zeker zou willen. Een zwembad/hot tub die deels binnen is en deels buiten, een (wentel)trap die dient als boekenkast, een sleepover/bioscoop kamer… En verder moet het een heel wit huis zijn met heel erg veel licht! En ik zou er geen problemen mee hebben als dit (in de buurt van) New York zou staan.

Ik tag niemand, maar mocht je het leuk vinden om deze tag over te nemen: vooral doen! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden.

6 Comments

 1. Debora
  07/08/2014 / 9:57 am

  Super leuke tag! Haha, een stofzuigrobot bestaat, zo’n Roomba ding xD En inderdaad, kooklessen zouden er echt moeten komen voor havo en vwo! Cakebeslag ijs is inderdaad lekker, onze ijswinkel op het dorp heeft het, maar net als bij normaal cakebeslag, als je er teveel van neemt, word je er wel misselijk van :P

  • Soesja
   07/08/2014 / 9:59 am

   Echt!!! OMG die wil ik hahaha! En dan kom ik in jouw dorp eens ijs eten :D

 2. 10/08/2014 / 1:11 pm

  Deze tag is zo leuk, je hebt m leuk ingevuld ook! Haha bij je film,wat goed dat je Leonardo eindelijk een Oscar gunt. Ik begrijp echt niet dat hij die nog niet heeft trouwens, hij is zo goed :D

  • Soesja
   13/08/2014 / 10:06 am

   Ik dus ook niet!! Hij is geweldig ^^

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *