Review: Rens Kroes – Powerfood

Rens Kroes 001

Het nieuwe boek van Rens Kroes, Powerfood, is hét boek momenteel in het land van de bloggers. Tenminste, naar mijn idee dan. Ook ik heb dit boek aangeschaft. Nu ja, ik wilde het al een tijdje en je kreeg het gratis bij een abonnement op de Glamour. Dit abonnement was goedkoper dan het boek zelf, dus ik wist wat me te doen stond! Inmiddels heb ik het boek binnen en ik heb er ook al een paar keer uit gekookt. Ik kan je vertellen: ik ben fan! Vandaag review ik het kookboek voor jullie.

Rens Kroes 002

Rens Kroes 003

De basis voor Powerfood zijn recepten gebaseerd op een “happy & healthy lifestyle”. Het boek lift perfect mee op de trend van het moment, namelijk clean eating en superfoods. Maar naast dat je voor sommige recepten echt een bezoekje aan de Ekoplaza of Marqt moet brengen, zijn er ook genoeg recepten met ingrediënten die gewoon bij de supermarkt te krijgen zijn en is de basis voor veel gerechten vooral een hoop groenten en fruit. Maar dan niet sperziebonen met rijst of iets dergelijks. Nee, vooral originele recepten waar je lichaam happy van wordt! En waar ik daarnaast ook heel blij van word, is dat het gemiddelde recept je nog geen 45 minuten kost. Lekker makkelijk dus!

Rens Kroes 006

Het boek is opgedeeld in een breed scala aan categorieën. Niet alleen ontbijt, lunch en diner krijgen aandacht, er zijn ook hoofdstukken voor snacks, sweets, spreads en drinks. Vooral die laatste is één van mijn favorieten, dit hoofdstuk staat namelijk helemaal vol met de meest geweldige drankjes, sapjes en smoothies.

Rens Kroes 004

Je kunt echt merken dat er heel veel aandacht is besteedt aan de vormgeving van Powerfood, en dat vind ik heel erg fijn. De foto’s zijn prachtig, en verder wordt er ook gebruik van inspirerende citaten hier en daar. Wel vind ik het jammer dat er niet bij ieder recept een foto van het gerecht staat, dat vind ik toch altijd wel een misser bij kookboeken. Zonder een foto waarvan ik ga watertanden ben ik namelijk veel minder geneigd een recept te gaan maken!

Rens Kroes 007

Rens Kroes 005

Wat ik wel weer heel fijn vind aan het boek, is dat er naast de recepten ook veel extra’s instaan. Dit maakt het boek naar mijn mening helemaal compleet! Zo heb je tussen de recepten door vaak pagina’s met extra informatie over bepaalde ingrediënten. Ook vind je aan het eind van het boek een enorme lijst getiteld “Mijn Powerfood ingrediënten – hun werkzame stoffen en interessante weetjes”. Hierdoor weet je precies wat ieder ingrediënt voor je lichaam doet en waarom het zo gezond is, heel erg interessant! Daarnaast staan er ook eetschema’s voor sporty days, busy days en lazy days in en wordt er tot slot een hoofdstuk geweid aan eten als medicijn. Ontzettend leuke en interessante extraatjes!

Een prachtig vormgegeven boek met originele, gezonde recepten, mooie plaatjes en een hoop leuke extra’s. Dat niet ieder recept van een foto is voorzien, neem ik maar al te graag voor lief. Ik vind dit boek een echte aanrader en wanneer ik op zoek ben naar iets om te koken, sla ik deze nu het eerst open! Powerfood van Rens Kroes is te koop op bol.com voor €19,99.

4 Comments

 1. 16/08/2014 / 1:59 pm

  Ah zo leuk :D ik had hem bijna gekocht, maar vond €20 toch een beetje veel om zomaar uit te geven. Dus ik ga hem denk ik voor mijn verjaardag vragen, haha. Wel super leuk!

 2. 16/08/2014 / 11:15 pm

  Ik had hem al zien liggen in de AKO een tijdje geleden, toen stond ik er nog 10 minuten bij te twijfelen omdat ik er niet in kon kijken, dus daar ben ik je dankbaar voor ;)

  45 minuten vind ik eigenlijk best lang om een maaltijd te maken, al denk ik dat de luie student in mij nu vooral spreekt :P Misschien moet ik nog maar eens een tripje langs de boekenwinkel plannen.

  • Soesja
   17/08/2014 / 9:07 am

   Haha ja snap ik! Je gebruikt natuurlijk in deze recepten (bijna) alleen maar verse producten, dus alles snijden is vooral een klus. Daarna is het eigenlijk zo klaar!

 3. 20/08/2014 / 2:33 pm

  Ik heb het boek ook! Ik vind vooral de foto’ s erg mooi.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *