3x Eettips in Haarlem

Ik kan er echt van genieten om leuke bezienswaardigheden, winkels, attracties en vooral eetgelegenheden te ontdekken in steden. In het buitenland, maar ook gewoon in Nederland! Dit jaar heb ik al twee keer de trein naar een random halte genomen om een nieuwe stad te bekijken (ik kwam overigens uit in Arnhem en Nijmegen). Maar ook dichter bij mijn huis is er genoeg te ontdekken. Ik breng heel veel tijd door in Amsterdam, omdat dat echt ‘mijn’ stad is: ik heb er zes jaar op school gezeten, ik ben met een halfuurtje fietsen in het centrum en ik voel me er thuis.

Maar de laatste tijd kom ik ook steeds vaker in Haarlem, wat ook een enorm leuke stad is! Het is een stuk kleiner en rustiger dan Amsterdam, maar verder geeft het me hetzelfde welkome gevoel. Vandaag deel ik drie tips om lekker te kunnen eten in Haarlem!

 

De Overkant, Paarlaarsteeg 10. Dit is mijn favoriet! Ik kwam er voor het eerst door studievriendin Maaike, zij woont namelijk in Haarlem. Daarna ben ik er nog meerdere keren geweest! De broodjes zijn origineel, lekker en waar voor je geld. Mijn favoriet is Sportcity (kipfilet, appel, pesto, sla en honing-mosterd dressing). Maar ook de brownie cheesecake is to die for. De inrichting is knus en gezellig, vooral de bankjes bij het raam! En wanneer het warm is zetten ze alle tafels buiten en kun je lekker op het terras zitten. Avondeten is hier ook mogelijk, en dat wil ik zeker een keer doen!

 

Brinkmann, Grote Markt 13. Dit is de ideale plek voor een drankje! Overdag heb ik hier vaak koffie gedronken samen met m’n moeder. Je hebt dan een heerlijk uitzicht over het centrale plein van Haarlem, de Grote Mark. Maar ook ‘s avonds kun je bij Brinkmann heerlijk even een drankje doen, op het terras of binnen. Het is er niet duur, leuk en altijd gezellig druk. De perfecte pauze voor tijdens het shoppen of een hele goede manier om je avond te beginnen.

 

El Pincho, Riviervismarkt 17 Р19. Naast lunchen en drankjes doen, wil je natuurlijk ook lekker kunnen dineren. El Pincho is daar een hele goede plek voor, ze serveren hier namelijk heerlijke tapas! Ik hou echt van de Spaanse keuken, dus ik kan zeker genieten van een avondje tapas eten. Ook El Pincho is altijd gezellig druk, zeker in het weekend is reserveren dan ook geen overbodige moeite. Maar het is het waard, want je hebt hier echt topeten! Geniet van tortilla, patatas bravas en albóndigas. De prijzen liggen wat hoger dan in Spanje zelf, maar zijn nog steeds goed te doen.

Ik zou mezelf zeker geen Haarlem expert noemen en het kan dan ook zo dat ik een restaurant of cafeetje dat een echte must is heb overgeslagen, Maar dit zijn denk ik mijn favorieten, waar ik al meerdere keren met plezier heb gegeten of iets heb gedronken!

Ben jij al eens in Haarlem geweest?

4 Comments

 1. 16/08/2014 / 3:44 pm

  De kans is klein dat ik er ooit kom, maar het lijken me wel gezellige eetplekjes, vooral Brinkmann!

 2. 16/08/2014 / 4:20 pm

  Lijken me erg leuke plekjes in Haarlem! Ik ben 1x in Haarlem geweest en vond het sowieso een erg leuke plaats :)!

  Fijne avond! Liefs Rosie

 3. 16/08/2014 / 4:37 pm

  Ik vind deze soort artikeltjes leuk :D Ik ben ooit eens in Haarlem geweest, long ago, maar toen heb ik totaal niet dit soort tentjes gezien, haha. Ik ga er volgend jaar wel een keer heen cruisen met mijn gratis OV.

  • Soesja
   16/08/2014 / 4:46 pm

   Zeker doen, combineer maar met een bezoek aan ba2 want vanaf hier gaat een bus ^^ thanks marjo!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *