Room For Thought

Kunnen jullie Project 365 nog herinneren? Een aantal jaar geleden was dit best wel een dingetje, veel mensen deden er aan mee. Het project hield in dat je een jaar lang iedere dag een foto ging maken. Dat mochten grootse dingen zijn, maar liever nog alledaagse dingen die een beeld schetsten van hou jouw leven er op dat moment uit zag. Ik deed zelf mee in 2010 en heb het project ook afgemaakt.

Toen ik Project 365 deed, kreeg ik in dat jaar een smartphone. Daarvoor had ik altijd mijn camera bij me, maar ongeveer halverwege het project verwisselde ik deze voor de camera van mijn Qwerty-telefoon. Het was een Nokia die draaide op Symbian en waar geen enkele app het eigenlijk lekker op deed. Maar we zijn vier jaar verder, smartphones en apps zijn verbeterd. En nu gebruik ik een soort van Project 365 app waar ik jullie vandaag over wil vertellen: Room For Thought!

Room For Thought

De app Room For Thought draait er, net als Project 365, om dat je iedere dag een foto maakt. Wanneer je de app installeert krijg je iedere dag op een random moment een notificatie, en dan moet je een foto maken van wat je op dat moment aan het doen bent. Zo krijg je een collage van allerlei alledaagse dingen, en dat is heel leuk! Nu moet ik zeggen dat ik vaak mijn notificatie ‘bewaar’ als ik weet dat ik die dag nog iets leuks en bijzonders ga doen, want dan vind ik het zonde om een foto van bijvoorbeeld m’n ontbijt te maken. Maar vaak probeer ik de foto ook wel op het moment van de notificatie te maken: bijzondere momenten kun je immers ook gewoon op Instagram zetten, terwijl je dat met veel foto’s van Room For Thought niet zou doen en het daardoor een veel alledaagser karakter krijgt en een beter beeld geeft van hoe jou leven er uit ziet.

Je kunt de foto voor die dag dus pas maken wanneer je de notificatie hebt ontvangen. Je opent dan de app, kijkt eerst naar een animatie en moet vervolgens in drie seconden de foto maken. Dan kies je een filtertje, schrijf je er een verhaaltje bij, voeg je eventueel een locatie toe en klaar! De foto komt nu in je grid, die steeds langer wordt en er dus steeds leuker uit gaat zien.

Ik gebruik Room For Thought nu zo’n twee maanden, en ik ben enthousiast! Ik vind het superleuk om door al m’n foto’s te scrollen en te zien wat ik aan het begin van de zomer ook alweer allemaal aan het doen was. Het enige puntje is dat ik sommige dingen, zoals mijn zoveelste ontbijt, niet perse hoef te herinneren. En dan kan ik er ook niet echt een leuk verhaal bij schrijven. Ooh, en de filters zijn lelijk, maar dat terzijde. Meestal heb ik genoeg inspiratie voor een leuke foto, dus ik ga nog wel even door met Room For Thought!

Gebruiken jullie ook Room For Thought, of denk je dit te gaan doen na dit artikel?

5 Comments

 1. Femke
  29/08/2014 / 7:24 am

  Ja, deze gebruik ik ook! Is echt 1 van mijn favoriete apps haha. Ik gebruik het nu sinds ongeveer 1,5 jaar al denk ik.. Blijft altijd weer leuk om elke dag een foto te maken :D

 2. 29/08/2014 / 11:11 am

  Haha vriendinnen van mij hadden deze app. Dat fotomoment kwam dus heel vaak tijdens de les/in de pauze en dan moesten we weer poseren voor een selfie. Wel irritant dat hij zo vaak tijdens de les kwam terwijl er ook nog veel leukere momenten waren die dag, maar het concept van deze app is wel echt heel leuk!

 3. 30/08/2014 / 9:09 am

  Ik heb deze app ook een tijdje gebruikt, maar op een gegeven moment deed hij het niet goed meer. Dan kreeg ik de notificatie en wanneer ik hem aanklikte om een foto te kunnen maken zei hij dat de tijd al voorbij was. Dus daardoor kon ik niet meer elke dag een foto maken. :( Maar het idee van de app vind ik nog steeds leuk!

 4. 31/08/2014 / 12:28 pm

  Superleuk! Ik ben zelf niet zo van de foto’s maken maar het lijkt me een leuk idee.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *