Terugkijken naar mijn bucketlist van 2012

Zo’n twee jaar geleden, in september 2012, maakte ik een bucketlist en postte deze toen ook op mijn blog. Veertig punten stonden er in, waaronder vooral veel grootse dingen. Gelukkig worden was zelfs het laatste punt – ik weet niet of je dat ooit zo af durft te strepen, want gelukkig is geen ‘eindstation’ en het kan altijd weer mis gaan. Maar dat terzijde. Veel grootse dingen, veel dingen ook die ik absoluut niet meer zou willen (zoals een tatoeage, het is maar goed dat ik die nooit genomen heb dus, haha!), en vijf punten die ik inmiddels behaald heb. Dat lijkt misschien weinig, maar als je bedenkt dat dit een bucketlist was voor m’n hele leven en ik in twee jaar tijd 12,5% kan afstrepen, is dat toch weer best veel. Ik vertel vandaag iets over de punten die ik heb behaald / gedaan!

5. Ed Sheeran live zien (en het liefst ook meteen even meeten).

Bucketlist 001

Dat ik Ed Sheeran ooit live zou gaan zien wist ik vrij zeker, dat kon gewoon niet anders. Maar ‘het liefst ook meteen even meeten’ schreef ik meer voor de grap op. Het leek me heel onrealistisch, maar OMG – it actually happened! Ik heb Ed inmiddels twee keer live gezien (in de HMH en op Pinkpop) en in november staat de derde keer in de Ziggodome op het programma. Ook heb ik hem aan het begin van deze zomer ontmoet voordat hij te gast was bij RTL Late Night, in Hotel American. Dit is nog steeds iets wat ik niet kan geloven, maar waarvan ik wel héél blij ben dat ik het af kan strepen van m’n bucketlist, haha!

7. Naar een festival.

Bucketlist 002

Ik ben nog nooit naar een ‘heel’ festival geweest, waarbij ik ook bleef slapen. Dat wil ik zeker nog een keer doen, maar dat komt nog wel een keer. Ik ben wel twee keer een dagje naar een festival geweest, namelijk een dagje Rock Werchter en een dagje Pinkpop. Allebei echt enorm geweldig, vooral die laatste. Op Rock Werchter zag ik Two Door Cinema Club, Ke$ha, The Script en John Legend. Op Pinkpop zag ik Chef’Special, The Kooks, Ed Sheeran, Paolo Nutini, John Newman én The Arctic Monkeys. Maar naast alle geweldige artiesten is de sfeer op festivals ook zo top, ik ben er nog lang niet klaar mee!

13. Naar Indonesië.

Bucketlist 003

Vorige zomer ben ik 4.5 week in dit prachtige land geweest, en het was echt één van de beste zomers van mijn leven. Mijn oma komt uit Indonesië en ook al ben ik zelf maar voor 1/16 Indo, ik heb toch het idee dat daar een soort van mijn ‘roots’ ligt. Het was dan ook heel bijzonder hier een rondreis te maken! We zijn op Java en op Bali geweest en het was echt een prachtige vakantie. Van het gezellige Yogyakarta naar de mooie zonsopgang op de Borobudur en van dolfijnen kijken bij Lovina tot rijstvelden bekijken bij Ubud. Ik genoot volop van iedere seconde!

17. Naar een concert van John Mayer.

Bucketlist 004

Ik heb heel lang gedacht dat dit nog wel eens lastig zou kunnen worden, omdat concerten van John Mayer altijd héél snel uitverkocht zijn. Maar inmiddels heb ik deze held al twee keer live gezien, en ik kan geen genoeg van zijn optredens krijgen! De eerste keer had ik echt héél veel troubles met een kaartje bemachtigen, maar de tweede keer had ik toegang tot de presale. Beide keren waren even fantastisch, hij is echt zó een held! Volgende keer wil ik sowieso weer, en dan wil ik eigenlijk het liefst wel heel dichtbij staan :D

24. Alle Harry Potter films achter elkaar kijken.

Bucketlist 005

Dit heb ik volgens mij vlak nadat ik deze bucketlist maakte gedaan, en laten we het er op houden dat dit een bijzondere ervaring was. Jikkie, Amber en ik begonnen pas om half 9 ‘s avonds (hoe dom kun je zijn) en waren de volgende dag om drie uur ‘s middags klaar. Ik was echt helemaal gesloopt en heb vervolgens vanaf drie uur ‘s middags tot de volgende ochtend geslapen, alleen met even avondeten tussendoor, haha! Ik vind het heel leuk dat ik dit heb gedaan, maar ik zou het echt nooit nog een keer doen :P

En dat waren de punten die ik volbracht heb! Het zijn wel de wat makkelijker te behalen punten, dus ik ben benieuwd hoe ik er in 2016 voor sta. Maar zoals ik zei zou ik heel veel dingen die ik twee jaar geleden wilde eigenlijk ook niet meer willen, dus misschien dat ik binnenkort wel eens een update maak met ook wat nieuwe punten er bij!

Heb jij een bucketlist?

5 Comments

 1. 30/08/2014 / 7:31 am

  Ik heb een soort van halve bucketlist in mijn hoofd zitten.. Vaak maak ik kleinere lijstjes met dingen die ik graag wil voor tussendoor!

 2. 30/08/2014 / 10:25 am

  Toch maar mooi 12,5% van je bucket list gedaan joh! Ik gebruik mijn day zero project lijst (niet dat ik OOIT iets met dat project heb gedaan) wel een beetje als bucket list, en laatst kwam ik erachter dat ik in deze drie maanden behoorlijk wat heb gedaan van die lijst, onbewust.
  Dat je Ed Sheeran ooit zou ontmoeten had je nooit durven dromen, haha, maar wel super dat het gelukt is.

 3. 30/08/2014 / 9:46 pm

  Ik wil ook nog eens een heel festival mee maken.
  Minimaal 1 dagje!
  Hopelijk ga ik de 13e naar appelpop :hearts:

 4. 03/09/2014 / 1:08 am

  Je selfie met Ed is echt cute, ben blij voor je dat je hem eindelijk ontmoet hebt! :)

  • Soesja
   03/09/2014 / 8:52 am

   Hihi, dankjewel!! :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *