Recept: Pasta Verde

Ik kook thuis regelmatig en één van de dingen die ik vaak maak, is wat ik voor dit artikel heb omgedoopt tot ‘pasta verde’. Een pasta met een groene saus, bestaande uit pesto en veel groenten. Vullend, gezond, lekker en bovenal: heel erg makkelijk! Binnen 20 minuutjes heb je deze lekkere pasta op tafel staan. Heel fijn voor de studenten onder ons, maar eigenlijk voor iedereen handig. Ik deel het recept met jullie!

Recept Pasta Verde

Wat heb je nodig? (4 personen)

 • 300 gr (volkoren) penne
 • 2 courgettes, in blokjes
 • 400 gr doperwtjes
 • 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
 • olijfolie om in te bakken
 • paar takjes verse munt, fijn gesneden
 • 1 potje pesto (90 gr)
 • zout en peper
 • parmezaanse kaas, geraspt

Hoe ga je te werk?

Breng ruim water aan de kook. Kook hierin de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.

Verhit olijfolie in een koekenpan en doe hier de knoflook en de courgette blokjes bij. Blijf dit roeren en bak het zo vier minuten.

Voeg vervolgens de doperwtjes toe en bak deze nog vier minuten mee.

Giet de pasta af en voeg de pesto, gebakken groente, verse munt en wat zout en peper toe. Hussel het door elkaar en de pasta is klaar om te serveren! Strooi er wat parmezaanse kaas overheen, en je hebt een super lekker gerechtje.

Zoals je aan het recept ook wel kan zien, is dit gerecht echt ontzettend makkelijk om te maken! Het bereiden van de saus kost ongeveer evenveel tijd als het koken van de pasta, waardoor alles tegelijk klaar is. Ook de pesto uit een potje is makkelijk, al is zelf maken natuurlijk wel lekkerder. Toch vind ik het in deze pasta niet zo erg om de pesto uit een potje te halen, omdat je nog zoveel anders proeft. De smaak overheerst dus niet zo! Een gezonde en makkelijke maaltijd. Wat wil je nog meer?

Wat is jouw favoriete snelle maaltijd? 

1 Comment

 1. 04/09/2014 / 2:42 pm

  Ziet er goed uit, ik vind erwtjes alleen niet zo lekker!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *