Plog 08/09/2014: Eerste collegedag en concert van Beck

 photo Plog2collage_zps3fac1e81.jpg

Het is weer tijd voor een plog! Ik heb dit twee keer eerder gedaan en beide keren behoorden mijn plogs tot de meest bekeken artikelen van die maand, dus ik ga hier lekker mee door. Geen vaste dagen, geen hele weken, maar gewoon. Voor af en toe! Vandaag zien jullie de plog van afgelopen maandag. Mijn eerste collegedag na welgeteld 14 weken vakantie! Ik was niet perse toe aan weer beginnen met studeren, maar ik ‘verdiende’ het wel om me weer eens in te moeten spannen na al mijn geluier. Ik had een lange dag van negen tot vijf en vertrok daarna meteen naar de Heineken Music Hall voor het concert van Beck! Tickets hiervoor hadden mama en ik gekocht als vaderdag cadeau voor papa, en vanavond was het zo ver. Kijken jullie mee?

 photo Plog2001_zps8f4623c9.jpg

Om zeven uur ging m’n wekker. Was dat even lang geleden! Ongeveer de enige keren dat ik een wekker had in de vakantie was als ik op reis ging, dus dit was even een fikse tegenvaller. M’n hoofd kon een foto dan ook nog niet aan :P

 photo Plog2002_zps058716e8.jpg

Ik begon de dag met een standaard ontbijtje de laatste tijd: Griekse yoghurt met honing, cruesli (dit keer vier noten) en wat kokosrasp. Grote kop thee er bij en ik was klaar voor de dag!

 photo Plog2003_zpsa50acb73.jpg

Hier werd ik vrolijk van: de kaartjes voor Beck lagen alvast klaar voor vanavond.

 photo Plog2004_zps60838fa5.jpg

Briefjes tijd! Bovenaan papa’s verhaal en onderaan de mijne. Jikkie ging overigens vandaag naar Barcelona. Nee hoor, ik ben helemaal niet jaloers :P

 photo Plog2005_zps59211b24.jpg

Outfit of the day. Vestje is van Mango, jurkje van Topshop en schoenen van Nike. Ik zou uit school meteen door gaan naar het concert dus moest er wel een béétje leuk uit zien.

 photo Plog2006_zps22c647b0.jpg

Op de fiets! Het was pittig koud om acht uur ‘s ochtends, er hingen dan ook hele mistvelden op de weilanden tussen mijn huis en station Schiphol.

 photo Plog2007_zps49be330d.jpg

En toen zat ik bij mijn eerste les van het jaar: Spaans! Ik zit nu in een pre-intermediate klas en echt, ik wil terug naar beginners. Het gaat zó snel opeens, en alles is in het Spaans. Help! Daar komt ook nog bij dat het beetje Spaans dat ik kon volledig is weggezakt deze zomer. Oeps.

 photo Plog2008_zpsd3f57308.jpg

Daarna was het tijd voor een college Politics. Onze studie is heel nieuw (derde jaar) en we hebben daarom nog geen vaste college locaties in Den Haag. Vorig jaar had ik altijd in Theater Diligentia collega was echt héél chill was, dit jaar in de kerk. Ik zal jullie al m’n geklaag besparen, maar het is echt verschrikkelijk.

 photo Plog2009_zpse396b56c.jpg

Vervolgens had ik een tussenuur. Ik chillde hem op de campus samen met studievriendinnen Maaike, Rozemarijn en Lizanne, en besteedde al m’n tijd aan de Story of my week van afgelopen maandag maken en alle deadlines, readings en opdrachten voor komend semester in m’n agenda te schrijven. Dat zijn er iets te veel.

 photo Plog2010_zps3add804e.jpg

De laatste les van de dag: Culture of North America. Inmiddels lag ik bijna te slapen en de hoge temperatuur in het lokaal kwam ook niet zo goed uit. Beide colleges van vandaag waren heel inleidend, waardoor ik nog niet echt iets over het vak kan zeggen. Gelukkig hadden we dit wel in een lokaal, omdat we het met alleen de North America studenten hebben, en niet in de kerk.

 photo Plog2011_zpsf8f3ccbf.jpg

En toen was het vijf uur en zat ik in de trein! Het eerste stuk treinde ik samen met Lizanne, en daarna ging ik alleen door naar Bijlmer ArenA. Eigenlijk had ik Beck moeten luisteren maar dat staat niet op m’n iPod, dus ging ik voor Passenger. Altijd goed.

 photo Plog2012_zps1f41547b.jpg

Ik was als eerste bij Bijlmer ArenA en voerde toen dit gesprek met m’n vader. Haha, ik moest lachen :P

 photo Plog2013_zps8e88c0cf.jpg

Toen m’n ouders er ook waren wilde ik meteen naar binnen om een zo goed mogelijke plek te bemachtigen, maar m’n ouders wilden eerst nog even van de zon genieten op een terras. Eerst irriteerde me dat nogal, maar uiteindelijk besloot ik dat ikzelf toch geen diehard Beck fan ben en dat ik dan net zo goed lekker kon genieten. Van patat saté en kroket. Ooh. Yeah.

 photo Plog2014_zpscbab0372.jpg

Nog een lekker drankje er bij en je hoorde mij niet meer klagen!

 photo Plog2015_zps0150362f.jpg

Ongeveer een uur nadat de deuren open waren gegaan gingen wij naar binnen en guess what? We konden gewoon nog op de eerste rij staan (wel aan de zijkant, maar toch)! Wauw, zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Ik wil vaker naar concerten met dit soort relaxte fans.

 photo Plog2016_zps9e04a3ce.jpg

Eerst was het tijd voor het voorprogramma: Jenny Lewis. Ik kende haar niet maar haar muziek was echt leuk! Ik moest wel lachen, want van tevoren riep m’n vader de hele tijd wat voor een bloedhekel hij aan voorprogramma’s had. Toen Jenny Lewis was geweest sloeg z’n toon om: “dit was geweldig! Ik ga morgen al haar CD’s kopen!” :P

 photo Plog2017_zps4361dd25.jpg

En toen was het tijd voor… Beck! Zijn laatste paar albums zijn nogal rustig en singer/songwriter achtig, maar hij heeft ook een hele hoop rock en rap achtige nummers. Het was dus een heel veelzijdig concert, heel erg leuk! Ik ben zelf dan geen diehard fan maar m’n vader wel, en het was heel leuk om te zien hoe blij hij er van werd :D

 photo Plog2018_zpsff9d246e.jpg

Voor het toegift speelden twee gitaristen alsof ze ‘ruzie’ kregen, waarna ze beide ‘dood neervielen’. Beck spande toen dit koord met “Crime Scene Do Not Cross”. Toen het toegift begon, werd dit weer doorgeknipt. Zo droog, haha! Het was een heel erg leuk, veelzijdig concert. Tof om bij te zijn!

 photo Plog2019_zps1713e160.jpg

Rond half 12 waren we weer thuis en was het nog even tijd voor een kopje thee. Daar is het nooit te laat voor, ik slaap er veel beter door!

 photo Plog2020_zpsb24e0b3e.jpg

Ik lag rond 12 uur in bed, las nog een paar bladzijden in het boek dat ik nu lees, This Side of Paradise, maar viel al snel in slaap. Vandaag was leuk!

8 Comments

 1. 10/09/2014 / 9:04 am

  Leuk om te zien! De reactie van je vader op het appje is echt heel leuk, ik krijg vaak een kortaf antwoord als ‘ok’ terug :(

 2. 10/09/2014 / 10:05 am

  Jaaa je jurkje! En mag Ed Sheeran please ook zo chill zijn (y)

  • Soesja
   10/09/2014 / 11:41 am

   Dat zou ZO fijn zijn! Ik schat onze kansen helaas laag in haha :P

 3. 11/09/2014 / 7:04 pm

  Aaah, leuke plog :D ik vind je outfit heel erg leuk en soesja achtig, haha! Verder chill dat je vooraan stond, haha. Ik denk dat ik maar eens naar Beck ga luisteren, dan kan ik de volgende keer buddies worden met je dad.

  • Soesja
   11/09/2014 / 7:18 pm

   Cool! Zal m’n paps leuk vinden! Ik vind de CD’s Morning Phase en Sea Change het mooist :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *