Recept: Ultimate Carrot Cake

Voor mama’s verjaardag vorige week maakte ik de Ultimate Carrot Cake uit Delia’s Cakes. Normaal is de carrot cake van Foodgloss mijn go-to recept, maar ik besloot deze keer eens een andere te proberen. Hij viel heel erg in de smaak bij de gasten, en natuurlijk bij mezelf! Het is een carrot cake met vrij veel ingrediënten en toevoegingen (rozijnen, noten, kokos, sinaasappel), een lekkere zoete siroop en een frisse icing met een lekkere kaneelsmaak. Perfect! Vandaag deel ik met jullie het recept.

Ultimate Carrot Cake 001

Wat heb je nodig?

Voor de cake

 • 175 gr donkerbruine suiker
 • 2 grote eieren
 • 150 ml zonnebloemolie
 • 200 gr zelfrijzend bakmeel
 • 3 tl koek- en speculaaskruiden
 • 1 tl soda bicarbonaat
 • 200 gr wortelen, geschild en geraspt
 • Geraspte schil van 1 sinaasappel
 • 110 gr rozijnen
 • 50 gr kokosrasp
 • 50 gr gehakte pecannoten

Voor de icing

 • 500 gr mascarpone
 • 3 tl kaneel
 • 2 el melk
 • 1 el rietsuiker
 • 50 gr pecannoten (decoratie)

Voor de siroop

 • 75 gr donkerbruine suiker
 • Sap van 1 sinaasappel
 • 1 el citroensap

Verder

 • 2 bakvormen van 20 – 22 cm, ingevet
 • Mixer
 • Oven

Ultimate Carrot Cake 002

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Verdeel de pecannoten over een bakplaat en rooster deze voor 7 minuten in de oven.

Nu beginnen we met het bakken van de cake. Doe hiervoor de suiker, eieren en olie in een kom en mix dit tot de suiker is opgelost. Zeef hier de bloem, kruiden en het soda bicarbonaat in, en schep dit er met een spatel luchtig doorheen. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en spatel ook deze er doorheen. Je hebt nu een heel dik beslag dat er niet bepaald lekker uitziet maar wel heel erg goed smaakt. Verdeel dit over de twee bakvormen en zet het in de oven voor 25 – 30 minuten.

Maak vervolgens de icing. Dit doe je door alle ingrediënten in een kom te doen en een aantal minuten te mixen. De icing moet licht en fluffy worden! Blijft het geheel erg dik, dan kun je eventueel wat extra melk toevoegen.

Bereid ook de siroop voor. Meng ook hiervoor alle ingrediënten door elkaar totdat de suiker op begint te lossen.

Haal de cakes uit de oven en prik er met een vork gaatjes in. Giet vervolgens de siroop over de cakes en laat deze in de vorm volledig afkoelen. Door de siroop wordt de cake heel erg lekker. Niet te droog en hij krijgt een rijke smaak. Heerlijk!

Als de cakes helemaal zijn afgekoeld, kun je ze uit de tins halen. Zet de eerste cake op een bord of plateau en verdeel ongeveer 1/3 van de icing over deze cake. Zet de tweede cake er bovenop en verdeel de rest van de icing vervolgens over de bovenkant en de zijkanten. Decoreer met de pecannoten en serveer.

Echt, deze cake is zó lekker! Door de siroop is de cake vrij zoet en door alle toevoegingen is hij heel erg rijk van smaak. In de icing gaat daarentegen bijna geen suiker en daarom is deze lekker fris. Een perfecte tegenhanger, waardoor de taart overall echt geweldig smaakt! Dit is een vrij speciale carrot cake die wat verder gaat dan het basic recept, maar dan heb je wel wat.

Wat is jouw favoriete taart?

7 Comments

 1. 13/09/2014 / 7:39 am

  Ziet er heel goed uit! Ik kies meestal het recept met de minste (aparte) ingrediënten, vind het nooit zo leuk om nog de deur uit te moeten als ik wil gaan bakken haha.

  • Soesja
   13/09/2014 / 7:53 am

   Haha ja dat gevoel ken ik, 9/10 keer bak ik iets van cake haha!

 2. 13/09/2014 / 7:49 am

  Mmmmmm dat ziet er super chill uit :) ik ga dit onthouden yay.

 3. 13/09/2014 / 8:19 am

  Wat ziet dit er goddelijk uit! Vooral met die pecannoten als extra touch :)
  Ik heb alleen wel wat Lisanne ook al zei, dat ik het liefst een lekker basic recept heb met niet teveel ingrediënten. Echt vrij lui, haha!
  Maar deze mag je best een keer voor me maken hoor (A)

  • Soesja
   13/09/2014 / 1:15 pm

   Ja pecannoten zijn tha best! En haha, volgend recept zal weer wat makkelijker zijn dan ^^

 4. 17/09/2014 / 3:36 pm

  Volgens mij ben ik de enige persoon ter wereld die géén worteltaart lust haha! Het ziet er wel superlekker uit overigens.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *