Waarom ik zo graag een ‘semester abroad’ wil

Ik heb jullie al meerderen keren verteld over mijn grote droom van dit moment: in mijn vijfde semester een half jaar in het buitenland studeren – de Verenigde Staten welteverstaan. Dit is al sinds het begin van mijn studie een droom en ook al vind ik het heel eng (alleen al het in m’n eentje vliegen… Brrr) het is echt een ervaring die ik zó graag mee wil maken. Zoals ik jullie laatst heb uitgelegd, is het zelfs een van de redenen dat ik nu nog even thuis woon. Dat ik heel graag een semester abroad wil heb ik volgens mij wel duidelijk gemaakt, maar ik heb jullie nog nooit echt verteld waarom. Daar vond ik het vandaag wel eens tijd voor! Waarom wil ik nou zo graag een semester abroad?
Image and video hosting by TinyPic

Twee van de universiteiten waar ik heen zou willen: British Columbia en Florida.
Bron foto’s: 1 | 2

1. Het is mijn vervanger voor een tussenjaar. Ik heb in de zesde besloten geen tussenjaar te nemen in verband met, onder andere, de studiefinanciering die afgeschaft zou worden (wat uiteindelijk niet gebeurde, maar oké). Ik heb toen een beetje de ‘deal’ met mezelf gesloten: geen tussenjaar, dan een semester abroad. Ik heb gewoon sinds mijn vakanties in Amerika héél veel behoefte om daar meer tijd dan een paar weken door te brengen. Ik hoef er niet te wonen (er is in Europa toch een hoop wel een heel stuk beter geregeld), maar er een halfjaar doorbrengen lijkt me geweldig.

2. Het is een ‘once in a lifetime’ experience. Ik doe niet heel veel speciale dingen. Ik ging naar de middelbare school. Ik ging studeren. Het klinkt misschien een beetje suf, maar ik wil ook gewoon een keer iets speciaals en unieks doen. Iets cools waar ik over kan vertellen. En ik weet dat ik dat m’n hele leven nog kan doen, maar als ik de mogelijkheid heb, waarom dan niet nu? Als ik telkens denk ‘ik heb m’n hele leven nog voor coole dingen’ dan ben ik opeens oud zonder dat ik ooit zoiets heb gedaan. Dus.

3. Ik ben geobsedeerd door het Amerikaanse campus leven. Ik hou van boeken over Amerikaanse universiteiten en films die zich op een campus afspelen. Oké, dat is misschien niet een hele accurate representatie van de werkelijkheid, maar het lijkt me zó leuk om een tijdje op een campus te wonen! Op een of andere manier heb ik dan weer niets met de University Colleges in Nederland, daar vind ik het allemaal veel te geforceerd over komen. Maar die Amerikaanse campussen… Wauw. Dat is echt een droom.

Naast deze drie concrete redenen is het ook gewoon een ‘gevoel’. Binnenkort ga ik de hele procedure in om een plekje op een Amerikaanse universiteit te bemachtigen, en daar ga ik jullie natuurlijk van op de hoogte houden. Ik wil denk ik het liefst naar de University of British Columbia in Vancouver (technisch gezien niet de VS, haha), maar je mag een paar opties geven dus ik ga zien waar ik terecht ga komen. Het kan ook dat ik nergens geplaatst word, maar ik heb ruim het gemiddelde dat er nodig is en ik heb ook best wel veel extra curriculaire activiteiten gedaan de afgelopen tijd, dus ik denk (hoop) dat ik een goede kans maak. Ik (en jullie!) gaan het allemaal meemaken!

Heb jij dromen voor een semester abroad, een wereldreis, of wat dan ook?

7 Comments

 1. 25/09/2014 / 6:30 am

  Als jij niet wordt toegelaten tot die uni’s, weet ik het ook niet meer! Je bent een topper namelijk :) ik ben benieuwd waar je terecht gaat komen!

 2. Debora
  25/09/2014 / 7:56 am

  Tof zeg, goede redenen om een semester abroad te studeren, en je moet echt wel binnenkomen met je hoge cijfers en studiecomissies enzo! Waarom wil je graag naar de University of British Columbia? Heb je daar goede kansen of staat t erg goed aangeschreven of is de omgeving erg tof? :) Ik had eigenlijk verwacht dat je zou proberen in de buurt van New York te gaan studeren haha, doordat op je blog vaak staat dat je later het liefst in NYC gaat wonen :P Het lijkt me ook heel tof om in het buitenland te studeren, maar de eerstvolgende mogelijkheid is pas mn minor, mijn studie wordt niet echt aangeboden in het buitenland jammer genoeg.. En mn minor duurt 10 weken dus das ook niet bepaald lang xD Maar dan zou ik graag naar de VS gaan of naar Nieuw-Zeeland :D Heel veel succes met de hele procedure!

  • 25/09/2014 / 8:29 am

   Thanks voor je leuke, lange comment! Ik wil graag naar British Columbia omdat ik héél veel positiefs heb gehoord over Vancouver, de universiteit echt bij een stad ligt (wat vaak niet het geval is) en omdat hij goed staat aangeschreven :yes: En you know me well, want een van de andere universiteiten op mijn lijstje is Rutger’s, wat bij New York ligt! Helaas wel een stuk (uur of zo) er vanaf, maar dat is het dichtbij wat ik kan komen met de partneruniversiteiten van Leiden, haha.

 3. Debora
  25/09/2014 / 9:36 am

  Oke, ik snap het! Das inderdaad tof, dat je echt bij de stad zit! Vancouver schijnt geweldig te zijn :) Haha ja ik had er eentje bij NY verwacht xD Maar een uur is voor de VS best dichtbij, dus dan zit je praktisch nog bij NY :P Wel handig he, die partneruniversiteiten, dan weet je sowieso dat ze goed zijn, en je hoeft niet alles zelf uit te zoeken!

  • 25/09/2014 / 12:08 pm

   Ja echt heel fijn, het is al zo’n procedure dus dan scheelt dit wel ja! En het kost ook nog eens veel minder geld :)

 4. 25/09/2014 / 3:52 pm

  SPANNEND!!! je word vast en zeker toegelaten, succes!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *