Recepten die ik wil proberen #2: refreshing drinks, main dishes & dashing deserts

Inmiddels is het voor mijzelf wel duidelijk: ik ben een beetje een foodie. Ik ben werkelijk waar verliefd op lekker eten (van geweldig bereidde burgers tot clean salades, zolang het maar lekker is) en kan serieus ‘s ochtends beter m’n bed uit komen als ik me kan verheugen op een lekker ontbijt. Natuurlijk houdt iedereen van lekker eten, maar volgens mij hecht ik er wel meer waarde aan dan anderen om mij heen. En ik vind het heerlijk! Naast het eten, vind ik het gelukkig ook wel aardig leuk om af en toe in de keuken te staan. Ik deelde al eerder een artikel met recepten die ik wil proberen, en ook al heb ik daar nog lang niet alles van gemaakt, ik vond het tijd voor een tweede deel. Dit keer in de categorieën refreshing drinks, main dishes en dashing deserts.

Recepten die ik wil proberen 001

Ik maak nog steeds volop gebruik van mijn blender, maar inspiratie wil nogal eens ontbreken. Dan zijn receptjes die je eraan herinneren dat smoothies helemaal niet ingewikkeld hoeven te zijn, zoals de smoothie fraises bananes, superfijn! Ook groene smoothie inspiratie is bij mij altijd welkom, zoals deze mango and cashew smoothie. Daarnaast hoeven we niet altijd gezond bezig te zijn en mogen we ook wel eens genieten, zoals van de fruity pineapple sangria! Dit is een sangria op basis van witte wijn, wat me nog een stuk lekkerder lijkt dan de originele variant. En tot slot, een drankje dat eigenlijk doorkan als toetje, maar er daardoor niet minder lekker uit ziet: layered strawberry and creamy lemonade dessert drinks! Als je de show wilt stelen, weet ik wat je moet maken ;)

Recepten die ik wil proberen 2

En dan… Is het tijd voor een hoofdgerechtje! Ik ben echt gek op zoete aardappelen, deze spicy sweet potato fries lijken me dan ook het perfecte bijgerecht. Bijvoorbeeld bij de teriyaki piña colada burger! Dit klinkt echt superinteressant, en superlekker. Daarnaast ben ik nu het wat kouder wordt ook weer wat meet into een lekker soepje, vandaar dat je er hier twee terugvindt! Allereerst een tomato soup with turkey/bacon/avocado/mozzarella grilled cheese. Normaal hou ik niet van avocado, maar dit ziet er goddelijk uit! Tot slot ook nog de dreamy vegan tomato soup, die er echt perfect en creamy uit ziet. Yum!

Recepten die ik wil proberen 3

En dan is het tijd voor het leukste gedeelte… De toetjes! Je kan in deze collage wel zien dat ik weg ben van twee dingen: aardbeien en chocola. Zo koos ik voor een triple chocolate mousse cake. Ook eentje in de categorie ‘de show stelen!’. Daarnaast kwam ik een Italiaans recept tegen, namelijk voor budino ricco fondente fragole panna. Ik heb echt geen idee wat dit betekent, maar het ziet er goddelijk uit en met Google Translate kom je een heel eind. Mocht je daar geen zin in hebben, dan kun je natuurlijk ook gaan voor de Engelse strawberry eton mess! En eigenlijk is het niet echt een toetje, maar deze chocolate pull apart rolls moest ik gewoon opnemen in dit artikel.

Dit is een van de vele redenen waarom ik van Tumblr houd: zonder deze website had ik nooit al deze geweldige recepten gevonden! Ik reblog vaak food foto’s, en met een beetje zoeken vind je negen van de tien keer het recept terug. Ik hou er van! Ik zit weer vol inspiratie, ik wil vooral heel graag de dessert drinks, spicy sweet potato fries en triple chocolate mousse cake maken. Mocht ik dat doen, dan gaan jullie het vast terug zien op Dashing Days. Ik hoop dat ik jullie hiermee ook een beetje heb geïnspireerd!

Welk gerecht lijkt jou het lekkerst? En wat wil jij nog graag eens maken?

11 Comments

 1. 05/10/2014 / 10:53 am

  Omygod mag ik die chocoladetaart nu??? Ik wil snel eens die zoete aardappelfriet van Rens Kroes maken!

 2. 05/10/2014 / 11:41 am

  Hmm die desserts zien er allemaal erg lekker uit!

 3. Tsila
  05/10/2014 / 11:48 am

  Wauw! Komt er nog een keer een receptvideo op?

  • Soesja
   05/10/2014 / 2:06 pm

   Ja die staat wel op m’n lijstje van dingen die ik nog wil filmen! :)

 4. 05/10/2014 / 11:48 am

  Omg Soesja, ultieme food porn, haha! Ik kan ook gewoon geen favoriet kiezen, het ziet er allemaal zo goddelijk uit :inlove:

 5. 05/10/2014 / 2:52 pm

  Hmmm, zo lekker! Vooral die chocolate pull apart rolls zien er echt hemels uit.

 6. 05/10/2014 / 4:42 pm

  Wat een heerlijkheid! Die burger met frietjes en dan zo’n dessert = perfect diner.

 7. Debora
  06/10/2014 / 12:50 pm

  Ziet er allemaal verrukkelijk uit, zit ik dan aan mn broodje pindakaas op de uni :)

  • Soesja
   06/10/2014 / 3:48 pm

   Haha ik vandaag helaas ook weer hoor!

   • Debora
    06/10/2014 / 6:24 pm

    Op de uni in mijn dromen is gewoon een juicebar en een goede kantine, zodat broodjes pindakaas verleden tijd zijn haha.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *