Mijn favoriete tv-serie koppels

Bij Vera Camilla zag ik een artikel waarin ze het had over haar favoriete film / tv-serie koppels. Nou heb ik ook aardig wat te zeggen over mijn favorieten, vooral wat tv-series betreft. Ik kreeg helemaal zin om er ook een artikel over te schrijven! Ik ben echt tv-serie gek, ik vind series (vooral de laatste tijd) eigenlijk veel leuker dan films. Ik kan genieten van keispannende series zoals 24 of Breaking Bad maar net zo goed wegzwijmelen bij romantische series als Hart of Dixie en Gossip Girl. En in bijna iedere serie heb ik wel een koppel wat ik geweldig vind. Wat zijn m’n favorieten?

Wade en Zoe (Hart of Dixie)

Tv Serie Koppels 001

Hart of Dixie is echt een van de meest feel good series die ik kijk. Al vinden veel van mijn vriendinnen “Golden Boy” George Tucker leuk, ik ben zelf helemaal weg van Wade Kinsella en dan vooral samen met Zoe natuurlijk. Wade is een beetje een badboy, maar stiekem diep van binnen een stuk minder hard dan hij in eerste instantie lijkt en heel erg lief. Daar heb ik echt een zwak voor, want er komen meer dit soort types voor in dit artikel, haha! Ook al doet hij soms echt hele stomme dingen, ik kan het hem altijd vergeven.

Tony en Michelle (24)

Tv Serie Koppels 002

Ik hou van romantische series, maar wat ik eigenlijk nog veel leuker vind zijn spannende series die dan ook een romantische verhaallijn hebben. 24 en de verhaallijn van Tony en Michelle in seizoen 2 – 5 is daar echt perfecte voorbeeld van. Ze zijn een geweldig team samen, maken de meest heftige terroristische dreigingen mee en hebben alles voor elkaar over. Zó romantisch! Hun verhaallijn is misschien wel de meest lieve, geweldige en “pure” romantische verhaallijn die ik ken. Ik zwijmel helemaal weg tussen alle heftige scenes door! Tony vind ik geweldig, maar ik vind Michelle net zo gaaf. Zo’n power woman!

Blair en Chuck (Gossip Girl)

Tv Serie Koppels 003

Dit is denk ik het eerste koppel waar ik helemaal weg van was. Wie heeft er nou geen enorm zwak voor Chuck en Blair? Al sinds de tweede kijk ik Gossip Girl, maar ik krijg nog steeds vlinders in m’n buik van de scenes die ik al minstens vijftien keer heb gezien. Chuck is ook een voorbeeld van een ‘badboy’ die eigenlijk heel lief en gevoelig is. Iedereen is altijd helemaal verliefd op Nate, maar ik vind Chuck eigenlijk veel liever, leuker en interessanter. Oh, en Blair is natuurlijk ook echt geweldig. Als ik één rol zou mogen kiezen die ik zou mogen spelen, zou het sowieso Blair Waldorf zijn.

Damon en Elena (The Vampire Diaries)

Tv Serie Koppels 004

Ik was eigenlijk wel een beetje klaar met The Vampire Diaries, maar sinds het begin van seizoen 6 zit ik er weer helemaal in en ook al begint het verhaal een beetje uitgemolken te raken, ik ben nog steeds helemaal weg van Damon en Elena samen. Al vanaf hun dans scene in het eerste seizoen weet ik zeker bij wiens “team” ik hoor, haha! Hun chemie spat echt van het scherm af, en ik hoop ook echt dat de schrijvers niet opeens weer grappig gaan lopen doen en Elena aan het eind van dit seizoen (en het einde van de serie) toch met Stefan laten eindigen.

Charlotte en Cooper (Private Practice)

Tv Serie Koppels 005

Grey’s Anatomy vind ik leuker dan Private Practice (het is van dezelfde makers), maar ik heb niet echt één favoriet koppel daarin. Private Practice is dan misschien wat minder leuk, maar ze hebben wel een van de beste koppels of all time: Charlotte en Cooper. Ik vind de combinatie van Charlotte die enorm sterk in haar schoenen staat en een geweldig southern accent heeft met Cooper die een beetje een sukkel is (maar wel heel lief) echt geniaal gevonden en uitgewerkt. Wat ik ook wel fijn vind is dat ze, in tegenstelling tot andere koppels in dit artikel, niet heel veel relatie trouble hebben, maar gewoon samen heel veel doorstaan – wat eigenlijk veel leuker is om naar te kijken!

Emma en Hook (Once Upon A Time)

Tv Serie Koppels 006

Ik heb wel meerdere koppels in Once Upon A Time die ik geweldig vind, maar Emma en Hook steken er toch wel echt boven uit. Hook is sowieso één van mijn favoriete personages, maar ik vind het zo leuk hoe lief hij is voor Emma en hoe ontzettend hij is veranderd vanaf het begin van de serie, omdat hij haar heeft ontmoet. Dat noem je nog eens character development! Ook Hook is een geval van een beetje de bad guy, waardoor ik alleen nog maar meer smelt als hij heel lief is. Emma is ook zo’n bijzonder personage met ook een flink staaltje character development, en dat maakt ze echt perfect samen!

En dat waren ze, denk ik! Haha, dit artikel bewijst maar weer eens hoe enthousiast ik kan worden over tv-series. I just love it! Tsja, je moet toch iets als je eigen liefdesleven niet zoveel interessants te bieden heeft. Oke, dat klonk dramatischer dan ik bedoelde. Maar je snapte me.

Wat is jullie favoriete tv-serie koppel?

15 Comments

 1. 06/11/2014 / 7:29 am

  Blair en chuck :hearts: Ik hou zo van Gossip girl!
  Liefs

 2. 06/11/2014 / 7:42 am

  Blair en Chuck! Het beste koppel ooit hihi.

 3. Britt
  06/11/2014 / 9:30 am

  Chuck and Blair ❤️❤️❤️ als er nou toch eens een Chuck bij mij om de hoek kwam lopen zou ik heeeel gelukkig zijn.

  • Soesja
   06/11/2014 / 10:25 am

   Wauw, anders ik wel! Droomman!!!

 4. Debora
  06/11/2014 / 11:35 am

  Blair en Chuck ja, geweldig! Ik was eerst ook fan van de golden boy, maar Wade is toch ook wel errug leuk, juist doordat hij het bad boy imago heeft :P

 5. 06/11/2014 / 11:40 am

  Bij Grey’s is een favo koppel bedenken inderdaad lastig – Meredith & Derek, Callie & Arizona, maar ik vond Alex & Izzie ook heel leuk..

  • Soesja
   06/11/2014 / 1:04 pm

   Ja! En Mark en Lexie, en April en Jackson, en ik vind Alex en Jo eigenlijk ook wel erg leuk!

 6. 06/11/2014 / 1:16 pm

  Ik vind Damon en Elena ook leuk, maar Stefan ook hahaha..moeilijk hoor. Balen dat seizoen 5 en 6 nog niet op netflix staat!

 7. 06/11/2014 / 3:32 pm

  Wij hebben echt dezelfde smaak! Mijn favoriete TV-serie koppels zijn
  Chuck en Blair
  Damon en Elena
  Emma en Hook
  Belle en Rumple
  Sarah en Michael (Prison Break)

  • Soesja
   06/11/2014 / 4:52 pm

   Ah, Prison Break! Dat is ook zo’n toffe serie :D

 8. 07/11/2014 / 9:12 pm

  Wade en Zoe is echt mijn OTP <3 En door jou ga ik weer verder met HoD kijken nu want dat heb ik al heel lang niet gedaan. Beetje jammer alleen van Joel, haha.

  • Soesja
   07/11/2014 / 10:30 pm

   Joel… Don’t get me started hahaha

 9. 08/11/2014 / 4:46 pm

  Ooooo ja Chuck en Blair! Dat is sowieso mijn favoriete koppel <3

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *