Foodie tag: 20 vragen over eten!

Als ik mijn passies op noem, zeg ik altijd reizen en bloggen. Dat zijn ook wel de twee dingen in mijn leven waar ik het allermeest van kan genieten. Helaas is de ene nogal duur en heb ik voor de ander niet altijd tijd. Gelukkig heb ik nog een andere passie, namelijk eten! Ik ben wel een beetje een ‘foodie’, en ik kan echt genieten van lekker eten. Kijk, je hebt ijs uit de diepvries en ijs van IJscuypje. Hamburgers van de McDonalds en hamburgers van Byron Proper Hamburgers in Londen. Cocktails uit een fles uit de supermarkt of ter plekke gemixte cocktails in een mooie bar. Terwijl veel mensen de eerste optie prima vinden, kan ik juist zo erg van eten genieten als het echt goed is. Natuurlijk ga ik ook soms voor die eerste opties hoor, maar ik vind dat eten niet moet draaien om dat je het nu eenmaal nodig hebt of omdat het makkelijk is, maar eten omdat het echt heel erg lekker is. Daar hou ik van. Toen ik de ’20 vragen over eten’ tag zag, wist ik dan ook meteen dat ik die in moest vullen. Geïllustreerd met mijn eigen, favoriete food photos! Enjoy en ik hoop dat je niet teveel honger krijgt van deze post ;)

Foodie Tag 001

1. Wat is je favoriete ontbijt?
Pancakes baby! Ik hou echt van american pancakes. De gezonde bananen variant vind ik lekker, maar het liefst heb ik gewoon de old fashioned met stroop en poedersuiker. Yum! Maar dit eet ik natuurlijk niet iedere dag, dat kost veel te veel tijd en is ook niet echt gezond. Meestal eet ik ‘s ochtends griekse yoghurt met cruesli en iets van vers fruit of superfood mix er doorheen.

2. Hoe drink je je koffie?
Dat verschilt! Thuis drink ik meestal latte machiato, als ik ergens ben ga ik toch vaak voor een latte vanille. Als ik héél erg moe ben, wil ik er nog wel eens een espresso tegenaan gooien. Toch moet ik zeggen dat ik meer een thee drinker dan een koffie drinker ben!

3. Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Hummus met komkommer of tomaat en peper. Heerlijk! Maar ik kan ook heel erg genieten van broodjes geitenkaas/honing of broodjes mozzarella/tomaat/pesto. En als ik thuis ben ga ik eigenlijk altijd voor zoet beleg, Nutella of Schuddebuikjes!

4. Soep of salade?
Ah, dit vind ik een hele moeilijke. Ik ga denk ik toch voor salade! Vooral een lekkere pastasalade vind ik echt genieten. Of een salade met geitenkaas. Of de good old Caesar salade. Ja, ik verkies salade toch echt wel boven een soepje.

5. Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
ZOET! Ik ben echt zó een enorme zoetekauw, dat is niet normaal. Chocola, koekjes, taart… Kom maar door! Wel moet ik zeggen dat ik van teveel zoetigheid vaak echt zo’n lusteloos gevoel krijg. Als ik echt aan de bak moet en ongezond wil snacken, ga ik toch sneller voor cola en chips, haha!

Foodie Tag 002

6. Welke keuken is je favoriet?
Ik heb zoveel keukens waar ik enorm fan van ben… Italiaans, Mexicaans, Spaans, Japans, Indonesisch, Indiaas… Wauw, wat moet ik kiezen, haha! Ik denk dat ik dan toch voor de Indonesische keuken ga, daar ligt m’n roots en toen ik daar was in 2013 heb ik zo lekker gegeten, echt genieten gewoon!

7. Wat is je favo foodfilm?
Ongetwijfeld Julie & Julia! Dit is niet alleen m’n favoriete foodfilm, maar is sowieso een van m’n favoriete films.

8. Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Niet erg origineel, maar het is toch echt de waarheid: chocola. Van extra bitter tot praline en van karamel zeezout tot rice crispie. Goddelijk! Je kan me werkelijk waar met iedere chocoladereep blij maken. Een tweede guilty pleasure is ijs, en dan vooral het ijs van IJscuypje in Amsterdam.

9. Thuis koken of uit eten gaan?
Ja, dat ligt een beetje aan de gelegenheid. Voor een doordeweekse avond of een relaxt avondje met vriendinnen vind ik het lekker en gezellig om thuis te koken, maar voor speciale gelegenheden of voorafgaand aan een avondje uit vind ik het heerlijk om uit eten te gaan!

10. Wat is je lievelings restaurant?
Ik heb eigenlijk niet standaard één restaurant waar ik altijd heen ga, ik probeer graag nieuwe dingetjes uit. Favorieten zijn wel Vork en Mes in het Haarlemmermeerse Bos, Paso Doble in Amsterdam, Hotel de Goudfazant in Amsterdam, Pizzabakkers in Amsterdam, Popocatepetl in Den Haag, Sumo… Oh, en ik zou wel heel graag een Byron Proper Hamburgers zoals in Londen in Amsterdam willen!

Foodie Tag 003

11. Boodschappen doe ik bij…
Is het heel elitair als ik Eko Plaza en Marqt antwoord? Van boodschappen doen bij de Lidl of zelfs bij de Albert Heijn word ik niet heel blij, maar bij biologische supermarkten voelt het gewoon echt als winkelen. Ik raak daar ook altijd super gemotiveerd om gezond te gaan eten. Jammer dat er niet eentje om de hoek zit en dat ze aardig duur zijn…

12. Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
Zo hee, deze vraag is moeilijk! Sushi bij Sumo, Saint-Honoré Rose Framboise taartje bij Ladurée, ijs van IJscuypje, brownie cheesecake bij De Overkant in Haarlem, al het Indo food in Indonesië, risotto van Ottolenghi die papa maakt… Ik kan erg veel opnoemen, maar wat nou echt het allerlekkerste was, dat weet ik niet!

13. Wat is je favo cocktail?
Mojito! Niet het origineelste antwoord, maar zeker weten mijn favoriet. Andere cocktails vind ik toch snel te zoet worden, maar een mojito is lekker fris.

14. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Ik overleef niet zonder Nutella haha, dat is echt mijn standaard broodbeleg voor als ik brood mee moet nemen! Als dat er niet is ga ik altijd maar een salade halen bij de AH To Go, want dan weet ik echt niet wat voor brood ik mee moet nemen, haha!

15. Mijn favo snack is…
Chocola. En chocolade koekjes. En chocolade taart. En chocolade ijs. Je snapt hem.

Foodie Tag 004

16. Wat zit er op jouw pizza?
Ik hou heel erg van pizza met spinazie of met rucola! Verder natuurlijk mozzarella en tomaat. Ooh, en pijnboompitjes vind ik ook altijd erg lekker er bij!

17. Wat lust je echt niet?
Ik lust heel veel broodbeleg niet. Of nouja, ik kan het wel eten hoor, maar ik vind het niet echt lekker. Ik hou niet van kaas (gesmolten wel), pindakaas, de meeste soorten worst, appelstroop, eiersalade… Ik ben totaal geen moeilijke eter, maar wel wat broodbeleg betreft.

18. Mijn favoriete foodblog is…
Ik heb niet echt standaard foodblogs die ik volg, maar ik kijk wel altijd naar de filmpjes van Foodgloss!

19. Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Een sprinkhaan. Nu denk je misschien, Soesja, WTF?! Op mijn middelbare school deden we ieder jaar ‘schoolstrijd’, dan moesten de klassen 1 – 4 tegen elkaar strijden op verschillende onderdelen en klas 5 organiseerde het dan (terwijl klas 6 eindexamens aan het oefenen was – fun!). Toen ik in de vijfde zat jureerde ik bij het onderdeel koken, en voor de derde klas was het thema ‘insecten’. De vriendin met wie ik het deed en ik hadden geloot om wie dat moest proeven, en wie was de gelukkige… Ik heb die dag echt m’n angsten overwonnen en moet zeggen dat het nog niet eens zo slecht smaakte, maar dat ik het toch nooit meer hoef te eten, haha!

20. Wat staat er op je food bucket list?
Sushi eten in Japan! Ik heb het idee dat de sushi die ik bij Sumo eet toch best wel verwesterd is (ik bedoel, je kan er gegrilde chicken wings bij bestellen) en ik wil wel eens het origineel proeven :)

Ben jij een beetje een foodie?

5 Comments

 1. 08/11/2014 / 12:58 pm

  Loooooove deze tag!! Ik ben ook echt een grote foodielover :hearts:
  Ik ben echt de hele dag bezig met eten haha!! Ik kan daar echt naar uitkijken en ik kook ook ongelooflijk graag!!
  Mag ik deze tag eens overnemen?

 2. 08/11/2014 / 1:05 pm

  Toch wel jammer dat ik net bij de kaakchirurg ben geweest en mijn dieet soep, vla, yoghurt en appelmoes is! Superlekker allemaal, alleen met sushi hoef je bij mij niet aan te komen hahaha

 3. 09/11/2014 / 9:06 pm

  Geweldig! Ik hou van eten en door die foto’s loopt het water me echt in de mond!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *