Study abroad: I officially applied!

Ik schreef al eerder over waarom ik zo graag een semester abroad wilde. Ik beloofde toen jullie mee te nemen in het proces en omdat ik graag m’n beloftes na kom, ga ik dat natuurlijk doen! Ik zal jullie meenemen door de verschillende stappen en gevoelens die ik ga doorstaan. Deze keer te beginnen met… Mijn officiële inschrijving die ik vrijdag deed!

Die officiële inschrijving betekent overigens nog niet heel veel. Ja, ik heb het officieel gemaakt, maar of ik ook echt een semester naar het buitenland kan volgend jaar? Dat weet ik pas rond kerstmis. Er zijn twee ‘rondes’: de eerste is alleen voor mensen van mijn studie, en als je geselecteerd wordt mag je je officieel officieel aanmelden en moet je concurreren met mensen van de hele universiteit Leiden. Pas als je deze tweede ronde doorstaat weet je echt of je naar het buitenland gaat! En dat weet ik dus rond kerst.

Study Abroad 001

University of British Columbia

Die eerste ronde is nu dus in volle gang. Afgelopen vrijdag stuurde ik mijn officiële aanmelding en motivatiebrief in voor de volgende universiteiten: University of British Columbia (Vancouver), University of Michigan, University of Maryland (Washington), McGill University (Montreal) en University of Denver. Allemaal in Noord Amerika ja, dat is dan ook de regio die ik studeer, dus dat is logisch :D

British Columbia is dus m’n eerste keus en echt, daar wil ik zó graag heen. Als ik hun site bekijk voel ik me weer helemaal de 17 jarige Soesja die de EF site doorspit omdat ze een tussenjaar wil nemen. Ik word er zó enthousiast van. De campus, de kamers, de vakken… Het ziet er gewoon allemaal zo geweldig uit! Toch zou ik ook helemaal geen problemen hebben met de andere universiteiten hoor, daarom zijn ze ook m’n tweede – vijfde keus. Maar British Columbia – dat lijkt me echt geweldig.

Het eerste wat ik deed toen ik mijn applicatie had ingestuurd, was het klimaat checken. Ik had meteen geen zin meer om te gaan. Haha, nou oké dat is natuurlijk niet waar, maar het klimaat is wel het enige waarvan ik denk dat het nog wel eens een probleem voor mij zou kunnen worden. Het is op alle locaties in de winter (en ik ga van september – december) toch wel een stuk kouder dan in Nederland. Niet cool. Gelukkig hoef ik daar nauwelijks afstanden af te leggen en zal ik gewoon kunnen lopen naar m’n colleges, maar toch :P

Study Abroad 002

University of Maryland

Anyways, niet op de zaken vooruit lopen. Eerst maar eens aangenomen worden! Deze of komende week hoor ik of ik door de eerste ronde ben, dan is de tweede deadline begin december en hoor ik dus rond kerst of ik officieel ben aangenomen. Spannende dingen! Omdat dit wel heel erg speelt in mijn leven op dit moment, vond ik het leuk om er een uitgebreid artikel aan te wijden. Dat zal ik blijven doen, hopelijk met uiteindelijk een artikel waarin ik kan meedelen dat ik ben aangenomen :D Ik heb er echt ruim de cijfers voor (dat is nu eenmaal zo, haha) en over m’n motivatiebrief ben ik ook best tevreden, maar het blijf toch spannend.

Ja. Spannende dingen! Het proces, maar ook het semester abroad zelf. Ik kan me er nu al druk over maken dat ik daar aankom, niet weet wat ik moet, geen aansluiting kan vinden, de vakken veel te moeilijk zijn of dat ik heel erg heimwee krijg. Maar wanneer ik zo’n moment heb, probeer ik gewoon tegen mezelf te zeggen dat ik me daar niet aan jaar druk over kan gaan zitten maken en dat ik het los moet laten – ik zie het gewoon wel! Het is een beetje een sprong in het diepe, maar wel een sprong waarvan ik het heel cool vind van mezelf dat ik die ga maken. Ik kan dit! Aaaah, spannend! Maar ook wel erg exciting! :D

Ik hou jullie op de hoogte!

14 Comments

 1. 12/11/2014 / 8:23 am

  Ik ben zoooo benieuwd waar je wordt aangenomen. Óf je wordt aangenomen is denk ik geen twijfel over mogelijk, nerdje <3 nu ik deze foto's zie denk ik echt omg ik wil ook naar Amerika, maar ik zie mezelf nog geen 8.4 gemiddeld hebben haha.

 2. 12/11/2014 / 12:00 pm

  Wat ontzettend gaaf dat je dit gaat doen. Geloof mij, ik spreek uit ervaring, er gaat zoveel veranderen. JIj gaat veranderen, je kijk op alles, het is echt een hele ervaring. Zelf ben ik voor 9 maanden in het buitenland geweest voor mijn opleiding Toerisme (Zuid – Frankrijk). Ik heb veel gezien, 9 maanden van huis. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe omgeving. Inmiddels is dat alweer 2 jaar geleden en heb er in mijn dagelijks leven nog steeds profijt van. Mijn kijk op dingen is nu zo anders. Ik wens je heel veel succes, hopelijk lezen wij gauw het artikel waarin staat dat je bent aangenomen. Ik ga voor je duimen meid :)
  Liefs, xxx

  • Soesja
   12/11/2014 / 4:23 pm

   Ah, wat tof dat je zo’n goede ervaring hebt gehad :D Hopelijk wordt dat voor mij ook zo. Ik hou jullie op de hoogte!

 3. 12/11/2014 / 3:48 pm

  Aaaah zo leuk!!! Ik kan altijd alleen al van het dromen erover echt enorm genieten. Heb je ook dat tussenjaar met EF gedaan? Ik zit nu naar de zomercursussen van EF te kijken, lijkt me echt geweldig! Ben zelf van plan om pas over 2 jaar in het buitenland te gaan studeren maar misschien steek ik van jouw verhalen vast wat op over hoe alles te regelen enzo. :)
  Omygod en je smileys zijn allemaal zo superleuk haha! :inlove:

  • Soesja
   12/11/2014 / 4:15 pm

   Heb dat uiteindelijk niet gedaan! Het leek me echt geweldig, maar omdat ik voor langere tijd wilde werd het toch wel echt heel duur. En toen ging de studiefinanciering misschien weg, dus toen ben ik maar meteen gaan studeren :P Een zomercursus (Spaans bijvoorbeeld) lijkt me nog steeds echt geweldig!

 4. 12/11/2014 / 4:48 pm

  Super spannend allemaal zeg! Ik ga heel hard voor je duimen!!! :D

 5. Debora
  12/11/2014 / 5:34 pm

  Supertof! Ik ben benieuwd :D

 6. Nikki
  13/11/2014 / 7:34 am

  Ik vertrek in januari voor een semester naar Noorwegen. Vind het best wel spannend omdat ik alleen ga en het in het begin best wel wennen zal zijn. Maar dat neemt niet weg dat ik er enorm veel zin in heb! Het is iets waar ik al drie jaar naar uitkijk en dat het nu bijna staat te gebeuren, maakt me zo gelukkig.

  Het is op dit moment alleen wel een puinhoop in mijn hoofd. Er moeten nog verschillende papieren ingevuld worden, ik zit met deadlines voor bepaalde taken, momenteel slorpt mijn stage al mijn tijd op, mijn examens moeten vervroegd worden en dan is er nog mijn bachelorproef…

  • Soesja
   14/11/2014 / 7:43 pm

   Wauw! Ik kan me dat gevoel helemaal voorstellen, spanning en excitement tegelijkertijd. Ik wens je een geweldig semester daar! :hearts:

 7. 13/11/2014 / 7:36 pm

  Heel tof dat je dit gaat doen! Ik ga voor je duimen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *