BLIJHEID: VAKANTIE EN STUDY ABROAD IN VANCOUVER

Jongens jongens jongens wat kan er veel veranderen in een paar dagen. Plaatste ik woensdag nog ‘Stress Relieve 101’, voel ik op dit moment alleen maar euforie. Ik typ dit artikel namelijk om te melden dat IK IN SEPTEMBER NAAR VANCOUVER GA! Ik ben aangenomen voor de University of British Columbia!!! En ik heb vakantie! Ik ben een stuiterbal die te weinig slaap heeft gehad de afgelopen dagen. Ultiem gelukkig!

Schermafbeelding 2014-12-19 om 13.59.01

De afgelopen dagen streste ik meer om de Study Abroad uitslag dan om m’n tentamens. Ik weet niet waarom, het was ook totaal niet logisch want ik kon er toch niks aan veranderen en dan kon ik beter gewoon m’n tentamens gaan leren, maar ik lag er serieus wakker van ‘s nachts. De hele dag had ik m’n mailbox open staan en telkens als ik een nieuwe notificatie kreeg maakte m’n hart een sprongetje. Wat een stress.

Vrijdagochtend besloot ik dat ik het nu echt van me af ging zetten en dat het waarschijnlijk nog wel even zou duren, omdat de uiterlijke datum voor de uitslag ook pas 28 december was. Ook al had ik dit al tien keer tegen mezelf gezegd, opeens werkte de instelling en was ik heel rustig en vooral heel blij met m’n vakantie. Thuis plofte ik op de bank, opende m’n mail, en daar stond het opeens…

“Study Abroad: Selection Results”

Ik had me ongeveer 10 voorstellingen gemaakt van hoe dit moment zou zijn, maar ik bleef eigenlijk kalmer dan ik had verwacht. Ik moest ongeveer 5 seconden moed verzamelen voor ik het mailtje aanklikte en daar stond het dan: “Congratulations! You have been selected for a place on an exchange programme with University of British Columbia in Canada in Fall, academic year 2015/2016, for 1 semester”. Het eerste wat ik deed was opspringen en m’n moeder roepen, haha. Vervolgens belde ik m’n vader en probeerde ik Maaike te bereiken, want die had zich ook aangemeld. Dat lukte niet, maar inmiddels weet ik dat zij ook is aangenomen voor British Columbia! Helemaal super!!!

De combinatie van te weinig slaap, teveel stress de afgelopen twee weken en deze blijheid leidt tot een vreemd soort gevoel van euforie. Ik voel me een beetje alsof ik op een wolk leef. Maar ik ben echt intens blij!!! Wauw wauw wauw. Canada, here I come! I’ll see you in september! En ook niet vervelend: ik heb de komende zes weken vakantie waarin ik hopelijk geen greintje stress in m’n lijf ga voelen, want dat kan ik wel gebruiken.

Share:

13 Comments

 1. Desiré
  19/12/2014 / 2:43 pm

  Wat leuk voor je, gefeliciteerd! en fijne vakantie gewenst :waving:

 2. 19/12/2014 / 3:17 pm

  Wat een supergoed nieuws! En wow 6 weken vakantie, geniet ervan!

 3. 19/12/2014 / 5:03 pm

  Wauwie, top nieuws! Geweldig begin van de vakantie zo. Gefeliciteerd :)

 4. 19/12/2014 / 6:52 pm

  Superleuk, gefeliciteerd (maar ik wist wel dat het je ging lukken want je haalde steeds hoge cijfers en je doet een commissie, en anders faalde mijn kerstkaartje wel een beetje)! Ik snap je gevoel wel hoor, dat had ik ook toen ik moest horen of ik was toegelaten voor mijn studie. Ik wist dat het nog ruim een maand was voor de deadline dus ik probeerde het los te laten en toen kwam die mail opeens… oké, een studie überhaupt is misschien wel ietsje groter dan een semester naar het buitenland maar toch.

 5. 20/12/2014 / 2:13 pm

  Gefeliciteerd! :) Ontzettend gaaf dat je naar Canada gaat! Ik hoop ook ooit in het buitenland te studeren, maar dat duurt nog wel even haha.

 6. 22/12/2014 / 11:13 pm

  Heel tof! Gefeliciteerd! En ik ben jaloers op jou lange vakantie hahahaha

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *