Story of my Week #95: Studyweek, Finals and First Days of Freedom

Story of my week 95 collage

Hola! Afgelopen maandag had ik geen tijd voor de Story of my Week, daarom staat jullie nu een goed gevulde editie te wachten van de afgelopen twee weken. De afgelopen twee weken waren nogal vreselijk, ik had een essay deadline en vier finals. Daar staat wel tegenover dat afgelopen weekend echt het leukste sinds tijden was: ik ging naar Haarlem voor Serious Request, lekker tapas eten en drankjes doen met Maaike en Lizanne, een flink stuk hardlopen, naar Charlie haar verjaardag en Mexicaans eten met Laura. De aankomende weken worden alleen nog maar leuker, maar laten we eerst nog even terugblikken. Veel studie gerelateerde foto’s dus, maar oke!

Story of my Week 95 001

De eerste paar dagen van mijn studyweek besteedde ik voornamelijk aan het schrijven van mijn essay voor Culture of North America. Ik had een leuk onderwerp (The Great Gatsby) dus dat maakte het wat minder erg, maar als nog was het geen pretje.

Story of my Week 95 002

Studie ontwijkend gedrag = spelen met je haar. Ik heb iets te veel laagjes voor een mooie visgraat vlecht, maar deze rommelige versie vond ik ook leuk!

Story of my Week 95 003

Ik doe mee aan #DOcember, wat in houdt dat ik in december 70 kilometer moet hardlopen. Rondom alle tentamens en feestjes moest dat natuurlijk goed ingepland worden, dus gebruikte ik eens de agenda op m’n computer. Oranje is hardlopen, groen is tentamen en roze is feestdag. Nice.

Story of my Week 95 004

Leren met havermoutkoekjes als lunch. Ik had er amandelen en extra pure chocola doorheen gedaan, zooo lekker!

Story of my Week 95 005

Het gaat goed met #DOcember! Ik heb tot nu toe alle runs die ik had ingepland nog gedaan en dat brengt me op een totaal van 47,7 kilometer. Nog wel wat te gaan dus, maar nu ik vakantie heb gaat dat helemaal goed komen. Dit waren mijn twee runs tijdens de studyweek. Mijn rondje van 7,5K is echt killing, heel veel heuvels en veel over de stoep (fietspad rent veel fijner) maar ik rende hem toch mooi twee keer.

Story of my Week 95 006

Dit soort sokken maken dagen waarop je moet studeren beter.

Story of my Week 95 007

Een foto zegt meer dan 1000 woorden… Deze selfie somt echt op hoe ik me voelde. En ik had hier nog geen enkel tentamen gehad, moet je nagaan :P

Story of my Week 95 008

Lekker pakkie papier uitgeprint… Ik zou de readings ook vanaf m’n computer kunnen doen, maar ik merk toch dat ik het 10x beter opneem als ik het gewoon vanaf papier lees.

Story of my Week 95 009

Meestal stopte ik vlak voor het eten wel met leren en ging ik ‘s avonds gewoon nog even chillen. Op woensdagavond las ik in één zit het boek We Were Liars van E. Lockhart uit. Wow, wat een boek! Wat een plottwists! Ik was er echt van onder de indruk.

Story of my Week 95 010

Thanks voor deze definitie, Comparative Politics boek :P Laat ik dit zo op m’n tentamen opschrijven, super goed idee.

Story of my Week 95 011

Vrijdag had ik m’n eerste tentamen gehad en Sifra was net weer terug uit Engeland, dus ging ik lekker bij haar eten, tv kijken en chillen. Was een gezellige avond! :D

Story of my Week 95 012

Ik ben begonnen aan White Collar en wauw, dit is de perfecte serie om mee te ontspannen tijdens tentamens. Iets te perfect, want ik heb in mijn tentamenweek een heel seizoen gekeken… Oeps. Maar het is zo leuk! En Matt Bomer is echt zooo mooi, dat het bijna niet meer menselijk is. Wat een lekker ding. Genieten, haha!

Story of my Week 95 013

Zelfs in m’n tentamenweek deed ik een hardlooprondje, en de tweede van de week deed ik in het weekend! M’n conditie is nu weer terug op het niveau van zo’n 1.5 jaar geleden, en daar ben ik zo blij mee. Ik had het nooit moeten laten afglijden natuurlijk, maar ik ben wel weer sterk teruggekomen en ren nu gemiddeld ook een stuk sneller. Happy times!

Story of my Week 95 014

Verplichte arty foto van de kerstboom.

Story of my Week 95 015

Studie date bij Starbucks met Lizanne! Voor het Politics tentamen spraken we af om onszelf even vol te gooien met caffeine en de stof nog even door te nemen, en dat was heel effectief want het tentamen ging echt goed! Wel het enige tentamen deze week wat echt vlammend ging, maar oke, de rest heb ik hopelijk ook wel gehaald.

Story of my Week 95 016

Deze foto wilde ik op Instagram plaatsen met als onderschrift “De K van Kutleven”, maar ik vond het toch iets te duister :P Dit was overigens m’n lunch, dat geeft wel aan hoe klaar ik was met die hele tentamenweek.

Story of my Week 95 017

Dinsdag keek ik de nieuwe Hart of Dixie en wauw, ik word ZO gelukkig van die serie! Ik heb letterlijk de rest van de dag met een lach op m’n gezicht rondgelopen. In het weekend heb ik de aflevering nog eens gekeken, omdat ik hem zo leuk vond :D Deze scene was hilarisch, haha.

Story of my Week 95 018

En toen… Had ik vakantie en wist ik dat ik aan was genomen voor British Columbia!!! Let the good times begin!

Story of my Week 95 019

Ik ging met Maaike en Lizanne naar Haarlem om te vieren dat onze tentamens voorbij waren. We namen onder andere een kijkje bij het glazen huis van Serious Request, echt super leuk! Ik wil nog wel even een liedje aanvragen dit jaar, ik weet alleen nog niet helemaal welke.

Story of my Week 95 020

Lieverds <3 Maaike was ook aangenomen voor British Columbia, dus de stemming zat er goed in :D Story of my Week 95 021

We gingen lekker tapas eten en wijntjes drinken bij El Pincho in Haarlem. Superlekker en een gezellige tent! Ik zat wel echt zooo vol daarna, niet normaal.

Story of my Week 95 022

Van Daphne kreeg ik twee repen Tony Chocolonely Karamel Zeezout, omdat ik haar zoveel had geholpen met de tentamens. Suuuperlief, en met deze chocola kun je me altijd blij maken!!! Oke, eigenlijk met alle chocola, maar met deze scoor je echt punten, haha.

Story of my Week 95 023

Zondag ging ik naar Charlie haar verjaardag. Daar heb ik verder geen foto’s van, maar na afloop ging ik met Laura lekker eten bij Popocatepetl in Den Haag. Ik wilde eerst gewoon een wijntje bestellen maar besloot toen dat ik eigenlijk wel een mojito verdiende :D Op nog heel veel heerlijke drankjes en avondjes deze vakantie!

Aankomende week wordt de perfecte combinatie van lekker relaxen, heerlijk kerst vieren en leuke dingen doen. Maandag doe ik nog even helemaal niks, dinsdag heb ik een White Collar kijken / wijn drinken avond met Sifra (omdat dat gewoon de perfecte combinatie is), woensdag heb ik met Lisanne afgesproken, woensdagavond is het kerstavond en gaan we naar de finale van Serious Request met onder andere Chef’Special, donderdag en vrijdag ga ik lekker relaxen, kerstfilms kijken en lekker eten, zaterdag heb ik met Lisa afgesproken en zondag zie ik Meagan weer. Wat een programma, wat een programma! Ik ga er van genieten. Ik hou van vakantie!!! Tot de volgende Story of my Week! :)

Hoe was jullie week?

Share:

13 Comments

 1. 22/12/2014 / 11:29 am

  Jammer van de tentamens, maar nu kun je lekker relaxen! En gefeliciteerd dat je bent aangenomen fijn! ;)

 2. 22/12/2014 / 12:00 pm

  Leuke fotos, die sokken zien er echt leuk uit. Jammer van je tentamens zeg!!

 3. Debora
  22/12/2014 / 12:15 pm

  Yay vakantie :D Nu gewoon niet meer opstaan voor 9u omdat het kan ^^ Op de TU hebben ze het briljante idee om hertentamens en eindpresentaties enzo in de eerste week na de vakantie te doen, ietsje minder :’) Komt er een recept van de havermoutkoekjes of is het een kwestie van een havermoutkoekjesrecept zoeken en daar amandelen en chocola bij stoppen? :)

 4. Lisa
  22/12/2014 / 12:57 pm

  Heb je eigenlijk weleens iets geschreven over je studie? Lijkt me heel interessant om meer over te weten haha

 5. 22/12/2014 / 2:01 pm

  IK volg je al een aantal jaar en vind dit altijd leuke blogposts!
  Ik kwam je vrijdag in Haarlem tegen :P

  • Soesja
   22/12/2014 / 2:55 pm

   Haha, echt? Bizar om dit soort dingen te lezen altijd, volgende keer even hallo komen zeggen hoor :waving:

 6. Tsila
  22/12/2014 / 2:12 pm

  Leuke post! Geniet lekker van je vrije tijd! Komen er deze vakantie nog video’s online?

  • Soesja
   22/12/2014 / 2:55 pm

   Ja dat ben ik wel van plan! (H)

 7. 22/12/2014 / 2:55 pm

  Wat een drukke week, dus je verdient het enorm om lekker vakantie te hebben <3

 8. Elin
  24/12/2014 / 9:33 am

  Hello!
  Ten eerste wil ik zeggen dat ik je foto’s heel leuk vind, vooral van food haha

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *