2014 Favorites: Geluisterd, gezien en gelezen

Het is bijna 2015!!! Dat betekent naast goede voornemens bedenken natuurlijk ook terugblikken op 2014. Dat ga ik op Dashing Days doen! Vandaag (nog) geen filosofische terugblik, ik ga namelijk terugkijken naar een aantal favorieten van het afgelopen jaar. Mijn favoriete muziek, tv series, films en boeken om precies te zijn. Kijken jullie mee?

2014 MuziekMuziek

1. Ed Sheeran – X (Favoriete nummer: Thinking Out Loud)
2. Sam Smith – In The Lonely Hour (Favoriete nummer: Like I Can)
3. Taylor Swift – 1989 (Favoriete nummer: Wildest Dreams)
4. Passenger – Whispers (Favoriete nummer: 27)
5. Chef’Special – Passing Through (Favoriete nummer: Julie)

Mijn muziek lijstje is zo voorspelbaar dat ik me er een beetje voor schaam. Maargoed, mijn iTunes Top 25 Afgespeeld bestaat letterlijk alleen maar uit Ed Sheeran en Sam Smith, dus dat dat de eerste twee op dit lijstje moesten worden was al snel duidelijk. Aan Taylor Swift haar nieuwe album moest ik in eerste instantie wennen, maar ik ben er nu gek op! Ik kan niet wachten tot ik in de Ziggo Dome sta te dansen op Shake It Off. De release van Passenger zijn album werd voor mij al snel overschaduwd door de release van X een paar weken later, maar ik kan niet ontkennen dat het ook een topper is. En Chef’Special is mijn muziek van de zomer en doet me standaard denken aan een geweldig optreden op Pinkpop, een superfijne herinnering.

2014 TV SeriesTV Series

1. 24: Live Another Day
2. Once Upon A Time
3. The Vampire Diaries
4. Suits
5. Hart of Dixie

Dat 24: Live Another Day afgelopen zomer een geschenk uit de hemel was voor mij is een feit. Mijn favoriete serie, die eigenlijk al afgelopen was, kreeg een nieuw seizoen! Love it! Daarnaast begon ik eind vorig jaar aan Once Upon A Time en is dat dit jaar ook echt een van mijn favoriete series geworden. The Vampire Diaries seizoen 5 vond ik niet zoveel aan, maar sinds seizoen 6 is begonnen ben ik er weer helemaal verliefd op, het heeft echt z’n spark terug! Aan Suits en Hart of Dixie begon ik dit jaar pas, maar wauw, wat zijn dat geweldige series. Suits voor de knappe mannen in pakken, geweldige sassy momenten, humor en spanning. Hart of Dixie voor de romantiek, geweldige sfeer, ook de knappe mannen en gewoon de hartverwarmendheid. Love it!

2014 Films

Films

1. The Fault In Our Stars
2. The Hunger Games: Mockingjay Part 1
3. The Maze Runner
4. 22 Jump Street
5. The Other Woman

Ik heb me beperkt tot films die dit jaar uitkwamen en ik zag bovenstaande films dan ook allemaal in de bioscoop. Ik twijfelde heel lang tussen de eerste twee, maar uiteindelijk besloot ik voor TFIOS als mijn nummer 1 te gaan. Prachtig verhaal, geweldige soundtrack, super acteurs, en ik huilde de ogen uit m’n kop in de bioscoop. Van Mockingjay was ik ook enorm onder de indruk en ik zie het wel gebeuren dat Part 2 mijn favoriete film van 2015 wordt! The Maze Runner was voor mij echt een verrassing maar wauw, wat was die spannend. 22 Jump Street vond ik ook echt enorm leuk, dat is echt zo’n film waarbij ik nog steeds dubbel lig als ik er aan terug denk. The Other Woman was een heerlijke film maar wat die film voor mij maakt is de herinnering er omheen, ik zag hem namelijk in de bioscoop op Leicester Square in Londen met een Britse man die helemaal stuk ging, zo’n hilarische situatie waardoor ik echt happy feelings bij het idee van deze film krijg.

2014 Boeken

Boeken

1. Jojo Moyes – Me Before You
2. Kaui Hart Hemmings – The Descendants
3. Gillian Flinch – Gone Girl
4. E. Lockhart – We Were Liars
5. John Green – Paper Towns

Deze boeken kwamen niet allemaal in 2014 uit, maar ik las ze wel allemaal dit jaar. Met stipt op nummer 1 staat voor mij Me Before You. Dat verhaal deed echt iets met me, ik liep er gewoon nog een week mee rond in m’n hoofd. Enorm indrukwekkend! The Descendants vond ik vooral fijn omdat er heerlijke sarcastische humor in zat en het boek me gewoon een super blij gevoel gaf! Gone Girl gaf me meer een disturbing gevoel, maar wauw, wat een sick boek, met een hele heftige plottwist ook. Net als We Were Liars trouwens, die twist had ik echt niet aan zien komen! Tot slot koos ik voor Paper Towns van John Green. Ik dacht eigenlijk dat ik meer een The Fault In Our Stars fan dan een John Green fan was, maar Paper Towns vond ik echt een ontzettend fijn boek!

Wat zijn een aantal van jouw favorieten?

6 Comments

 1. Simone
  28/12/2014 / 3:51 pm

  Mijn favoriete artiesten van dit jaar zijn zonder meer Sam Smith en Pentatonix. Mijn favoriete series waren Modern Family & Once Upon A Time en de film The Normal Heart heeft een ontzettende indruk op mij gemaakt!

  • Soesja
   05/01/2015 / 4:16 pm

   Die wil ik nog ZO graag zien. Staat erg hoog op m’n to watch list!

 2. 28/12/2014 / 3:55 pm

  Oeh fijn overzichtje! Taylor Swift en Ed Sheeran heb ik ook veel geluisterd, en van de mannen in pak in suits veel genoten haha. En mijn lijstje qua favo films is eigenlijk ook wel hetzelfde, op The Other Woman na dan want die heb ik niet gezien. Me Before You en The Descendants wil ik ook wel lezen! :)

 3. 28/12/2014 / 8:37 pm

  Super leuk lijstje. Die muziek is allemaal toppie! Ik heb het album van Chef’Special en vind het zó leuk. :D Ik wil We are liars ook nog steeds lezen, want het lijkt me echt een goed boek.

 4. Marleen
  03/01/2015 / 3:16 pm

  Lees je die boeken in het Engels of de Nederlandse vertaling? Of is dit een domme vraag ;)

  • Soesja
   05/01/2015 / 4:15 pm

   Het liefst lees ik in het Engels, als ik het boek nergens in het Engels te pakken kan krijgen ga ik voor de Nederlandse!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *