Food Photography + Recept: Melting Moments Cookies

Melting Moments 001

Alweer een tijdje geleden besloot ik met Lisa een middagje te gaan bakken en food foto’s te gaan maken. Alle schaaltjes en bordjes werden uit de kast getrokken en we waren zo een hele middag zoet. Food foto’s lijken misschien altijd vrij spontaan, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Wij wilden ook perse foto’s die er een beetje rommelig maar toch netjes uit zagen, en dat was zo makkelijk nog niet. Toch vind ik de foto’s heel erg leuk geworden, en ook de koekjes waren heerlijk. Vandaag laat ik jullie het resultaat zien, en deel ik ook het recept!

Benodigdheden

Voor de koekjes:

 • 180 gram ongezouten boter
 • 180 gram bloem
 • 60 gram custard
 • 60 gram poedersuiker
 • 1 theelepel bakpoeder

Voor de botercrème:

 • 100 gram ongezouten boter
 • 125 gram poedersuiker
 • 2 theelepels vanille extract

Voor de jam:

 • 125 gram (diepvries)frambozen
 • 125 gram witte suiker
 • Sap van een halve citroen

Bereidingswijze

Melting Moments 002

Klop de boter met een mixer in twee minuten luchtig.

Melting Moments 003

Melting Moments 004

Voeg hier de custard en de poedersuiker aan toe en mix dit. Doe hier vervolgens de bloem en bakpoeder bij, mix opnieuw en kneed vervolgens het geheel tot een deegbal.

Melting Moments 005

Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak koekjes van ongeveer 15 – 20 gram. Zorg er voor dat je een even aantal hebt. Bak de koekjes voor zo’n 16 – 18 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Melting Moments 006

Melting Moments 007

Terwijl de koekjes in de oven zitten, gaan we aan de slag met de jam en de botercrème. Voor de jam doe je alle ingrediënten in een pannetje en laat dit, onder af en toe roeren, zo’n 20 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Laat vervolgens de jam helemaal afkoelen. Voor de botercrème mix je simpelweg alle ingrediënten kort door elkaar.

Melting Moments 008

Melting Moments 009

Wanneer de koekjes uit de oven zijn, laat je ze afkoelen en smeer je vervolgens op de helft een laagje jam en op de andere helft botercrème. Druk de koekjes op elkaar (dit is het ‘melting moment’) en serveer ze bestrooid met wat poedersuiker.

Melting Moments 010

Dit zijn echt mijn favoriete koekjes. Ze zijn niet moeilijk om te maken, maar zien er wel super fancy uit. Ze doen me een beetje denken aan macarons! Ik heb ze al meerdere keren gemaakt en ze zijn altijd weer een succes. Ik vond dit dan ook de geschikte koekjes om te maken voor een middagje food photography met Lisa. Ik ben heel blij met de foto’s! Er komt nog best wat bij kijken, mooie foto’s maken van eten, maar ik vind ze goed gelukt. Voor herhaling vatbaar dus :)

6 Comments

 1. 10/01/2015 / 9:42 am

  O m g dit ziet er te goddelijk uit <3 ik ga dit echt een keertje maken binnenkort. En de foto's zijn ook mooi geworden :D die laatste twee zijn heel erg tumblr, whi achtig.

 2. 10/01/2015 / 10:25 am

  Food photography is inderdaad erg lastig, ik ben er zelf ook veel mee bezig.
  De foto’s zijn goed gelukt! En de koekjes zien er heerlijk uit!

  Liefs,
  Pauline

 3. Debora
  10/01/2015 / 10:40 am

  Jum, ze lijken me lekker! En wat Marjolein zegt, de foto’s zijn echt mooi met goed tumblr gehalte :P

 4. Marleen
  11/01/2015 / 12:04 pm

  Mooie foto’s! Ik ga ze zeker een keer maken, want ze zien er heerlijk uit!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *