City Tripping Europe #1: Londen

City Tripping Europe - Londen 013

Beste allemaal, welkom bij een nieuwe serie artikelen op Dashing Days! Een vriendin van me zit nu in Londen en toen ik met haar aan het appen was over wat ze allemaal moest doen en zien, kwam ik op het idee. Ik krijg redelijk vaak te horen dat ik reisgids moet worden omdat ik altijd wel leuke tips voor verscheidene steden uit m’n zak kan trekken. Nu is dat niet een heel realistisch idee, maar waarom zou ik ze niet delen op m’n blog? Ik schrijf altijd wel verslagjes, maar artikels met tips heb ik nog nooit gedaan. Daarom vinden jullie de komende vijf weken op zondag ‘City Tripping Europe’ op m’n site. En dan ga ik natuurlijk niet alle toeristische highlights delen want die kan iedereen wel bedenken. Nee, het gaat hier echt om de leuke adresjes! We beginnen goed met mijn favoriete Europese stad, Londen!

City Tripping Europe - Londen 001

City Tripping Europe - Londen 002 City Tripping Europe - Londen 008

Lunch: Flatplanet, 39 Great Marlborough Street. Dit lunchtentje zit vlakbij Oxford Street, dus het is een perfecte plek om te lunchen tijdens het winkelen! Wat staat er op het menu? Spelt pizza’s met de heerlijkste toppings. Het eten smaakt goed, is niet te duur, het tentje is gezellig ingericht en het personeel is aardig. Je zit alleen zo vol van het eten, dat je waarschijnlijk geen avondeten meer hoeft. Maar goed, als dat het ergste is ;) 

City Tripping Europe - Londen 003

City Tripping Europe - Londen 004

Sapjes: Juice Tonic Organic Juicery, 3 Winnett Street. Ik kwam bij deze juice bar door de blog van Meghan Markle (Rachel uit Suits), zij schrijft namelijk dat je hier de beste sapjes van de wereld kan drinken. Nu neem ik de mening van Meghan aardig serieus, dus besloot ik er een kijkje te gaan nemen. Of deze sapjes echt de beste van de wereld zijn weet ik nu ook weer niet, maar ze waren wel héél erg lekker! Daarnaast zag het tentje er ook erg gezellig en leuk uit. Eigenlijk wilde ik alles proeven!

City Tripping Europe - Londen 005

Koffie: Rose Bakery (in Dover Street Market), 17-18 Dover Street. Ik was nooit Dover Street Market binnengelopen zonder 100% Londen, maar de Rose Bakery op de bovenste verdieping is superleuk! Een gezellig klein cafeetje waar je makkelijk uren kunt zitten, bladerend in één van de vele boeken en tijdschriften die er liggen. Ze zijn beroemd voor hun Carrot Cake en die smaakt dan ook geweldig!

City Tripping Europe - Londen 006

Diner: Byron Proper Hamburgers, 24 Charing Cross Road. Byron is echt een begrip in Londen, en dat verbaast me niet. In dit restaurant vind je de lekkerste hamburgers, van de good old cheeseburger met patat tot een veggieburger met frietjes van courgette. Allemaal even lekker! Daarnaast zijn alle filialen ook gezellig ingericht, hip maar toch sfeervol. Het filiaal bij Covent Garden, waar ik het adres van geef, is absoluut de leukste. Ik ben er nu twee keer geweest en werd niet teleurgesteld!

City Tripping Europe - Londen 007

Uitgaan: Be At One, 23 Wellington Street. Ik heb nog nooit heftig gefeest in Londen, maar volgens mij doet de gemiddelde Londenaar dat ook niet. Iedereen duikt gewoon de pub in en staat gezellig op straat te kletsen met drankjes, zeker in de zomer! Je kunt natuurlijk gewoon een random bar binnen lopen, maar ik vond Be At One heel gezellig. Een eindeloos cocktail menu, aardige barmannen, goede muziek, een gezellige sfeer, en je wordt niet raar aangekeken als je op je Nike Air Max naar binnen loopt.

City Tripping Europe - Londen 009

City Tripping Europe - Londen 010

City Tripping Europe - Londen 011

Winkelen: Camden Lock Market. Natuurlijk moet je naar Oxford Street voor alle ketens zoals Topshop, Primark en Boots, maar hebbedingetjes scoor je in Londen op één van de velen markten. Ik ben zelf bij de Portobello Road Market, Spitalfields Market en Camden Lock Market geweest, en die laatste is ongetwijfeld mijn favoriet. Niet alleen is het gebouw prachtig en worden er supermooie handgemaakte spullen verkocht, je hebt er ook nog eens de Street Food Court met al het allerlekkerste eten bij elkaar.

City Tripping Europe - Londen 012

Slapen: LSE Passfield Hall, 1-7 Endsleigh Place (niet bovenstaande foto, ik heb helaas geen foto van het hotel). Van de drie hotels waarin ik in Londen heb geslapen, is dit tot nu toe mijn favoriet. Passfield Hall is een deel van de London School of Economics Campus, en in de vakanties dient het als hotel. Een toplocatie (tussen Covent Garden en Camden Town in), hele aardige mensen, een goed ontbijt en dat allemaal voor een prima Londen tarief (wat nog steeds niet heel goedkoop is, maar goed, het is Londen). De kamers zijn weinig sfeervol, maar dat neem je meteen voor lief.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van het eerste deel van City Tripping Europe! Ik kan volgens mij nog veel meer tips geven voor Londen omdat het gewoon mijn favoriete stad ever is, maar dit zijn voor mij toch allemaal wel echte toppers. Plannen om naar Londen te gaan? Sla dit artikel op, en misschien heb je er nog iets aan! Mocht dat zo zijn, laat je het me dan even weten? :)

Volgende week: Stockholm! 

14 Comments

 1. 11/01/2015 / 9:30 am

  Oooo wat een leuk idee deze artikelen. Ik ga deze sowieso onthouden voor als ik nog eens naar Londen ga :) ik heb de vorige keer namelijk vooral de highlights gezien.

 2. 11/01/2015 / 10:50 am

  Wat een leuke tips! Vooral die restaurantjes zien er goed uit

 3. 11/01/2015 / 4:34 pm

  Mooie foto’s! London ziet er echt mooi uit. Ik wil daar ook graag naartoe

 4. Charlotte
  11/01/2015 / 5:25 pm

  Goede tips! Ik ga over een paar maanden voor het eerst naar Londen, dus ik sla het artikel zeker op. :)

 5. 11/01/2015 / 6:38 pm

  Ahhh leuk! Ik zit er serieus over na te denken om naar Stockholm te gaan (echt precies daarnet als spontaan plan), dus ben heel benieuwd naar dat artikel!

  • Soesja
   11/01/2015 / 10:21 pm

   Ik kan je Stockholm echt van harte aanraden! Maar daar komt volgende week meer over :D

 6. 11/01/2015 / 9:22 pm

  Wat leuk! Dat zijn inderdaad adresjes waar je zelf niet snel op zou komen. Ben benieuwd naar de rest :)

 7. 11/01/2015 / 10:45 pm

  Ah leuk! Ik moet bekennen dat ik wel op je blog heb gekeken voordat ik naar New York/Berlijn/Londen ging, haha. Dus ik denk dat je een hele goede persoon bent om tips te geven! Ik hoop echt dat ik dit jaar een citytrip kan maken dus misschien geef je me nog inspiratie voor een bepaalde stad!

  • Soesja
   12/01/2015 / 4:21 pm

   Ah superleuk om te horen! New York, dat is zooo lang geleden!! :wow:

 8. Debora
  12/01/2015 / 9:32 am

  Superleuk zo’n reisserie! Ik ga begin februari naar Engeland, langs een vriendin in het Lake District en daarna nog een paar dagen naar London, heb er super veel zin in en nu met nog meer leuke tips :D

  • Soesja
   12/01/2015 / 4:21 pm

   Oooh dat klinkt echt als de perfecte vakantie! Geniet er van!! :hearts:

 9. 14/01/2015 / 9:04 am

  Super fijne tips! Ik ga van de zomer naar londen dus echt een heel fijn artikel ^^

 10. 16/01/2015 / 8:18 pm

  Wat een leuk blogje. Ik heb echt een voorliefde voor Londen en wil er zeker nog eens heen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *