15 things I’d tell my 15 year old self

15 things I'd tell my 15 year old self

Bij Annemerel zag ik gisteren dit artikel. “15 things I’d tell my 15 year old self”. Nu is 15 voor mij nog niet héél lang geleden (nouja, in april al vijf jaar. Help) maar ik kreeg meteen een hoop inspiratie. Dit zou ik zeggen, en dit, en dit… OK, ik ga dit artikel zelf ook schrijven. Bedankt voor de inspiratie dus, Annemerel! Ik vond het uiteindelijk toch nog best lastig, want ik kan me beschamend weinig herinneren van toen ik 15 was. Toch heb ik 15 punten bedacht! Ze gaan van grapjes naar levenswijsheden en mogen soms best met een korreltje zout genomen worden ;)

1. Lees de Twilight serie niet vier keer, je hebt wel iets beters te doen.

2. Reizen met de trein is niet eng, hoogstens irritant. Naar Utrecht moeten voor een bloggers meeting hoeft geen stress op te leveren omdat je met de trein moet.

3. Zie de nieuwe klassen in de vierde meteen als een kans om nieuwe vrienden te maken. De meeste vriendinnen die belangrijk voor je zullen blijven na de middelbare school, zul je dit jaar ontmoeten.

4. Doe wat meer je best voor school, je zal jezelf (en je ouders) een hoop stress besparen aan het eind van het schooljaar.

5. Koop niet de Nokia N97 Mini. Hij lijkt dan op een Gossip Girl telefoon, maar werkt voor geen meter en je gaat je twee jaar lang kapot lopen ergeren.

6. Je 16 jarige vrienden Jillz voor je laten kopen op een hockey AB is niet cool, dus voel je alstjeblieft ook niet zo.

7. Luister naar Ed Sheeran. Je gaat hem later geweldig vinden, en nu zijn z’n concerten nog goedkoop.

8. Beul jezelf niet af op de loopband in de sportschool, buiten rennen is véél fijner.

9. Niet je hele leven hoeft op Twitter te staan.

10. Laat minder over je heen lopen en kom meer voor jezelf op. Je mag best een keer een beetje een bitch zijn.

11. Geniet optimaal van het feit dat je naar New York gaat, terwijl je ook al twee keer in Californië bent geweest. De komende 5 jaar ga je geen voet meer op Amerikaanse grond zetten.

12. Kies geen aardrijkskunde als extra vak. Alstjeblieft, doe het niet.

13. Ga naar zoveel mogelijk concerten en ga zo vaak mogelijk op vakantie. Besteed je geld aan dingen die je bij zullen blijven, niet aan je zoveelste H&M bestelling.

14. Push je ouders wat harder op het feit dat het wel heel fijn zou zijn om in Amsterdam te wonen nu je zusje en jij daar toch allebei op school zitten.

15. Geniet van wat je hebt, je hebt absoluut niks om je zorgen over te maken.

Wat zou jij tegen jezelf zeggen?

9 Comments

 1. 19/02/2015 / 8:01 am

  Oooh ik zag dit artikel inderdaad ook voorbij komen en hij is echt heel leuk! Alleen is 15 veel te kort geleden voor mij en eigenlijk kan ik ook niks goeds bedenken..

 2. 19/02/2015 / 6:34 pm

  Super leuk! En die kies geeeeen aardrijkskunde is ook hartstikke op mij van toepassing hahaha

 3. Frances
  19/02/2015 / 7:59 pm

  Super leuk artikel! Mag ik vragen waarom je zo’n spijt van aardrijkskunde had? (Ik moet namelijk mijn profielkeuze maken en ik twijfel hier nog enorm over. :S )

  • Soesja
   19/02/2015 / 8:17 pm

   Het kwam voor een groot deel door de lerares eerlijk gezegd, maar ik vond het ook gewoon een heel vaag vak. Het was een stuk moeilijker dan m’n andere vakken, maar tegelijkertijd had ik ook het idee dat ik veel minder leerde :P

 4. 20/02/2015 / 7:28 am

  Haha super leuk! Gelukkig kun je het niet over doen, want het heeft ook juist wel wat dat je je tijd hebt verspild aan Twilight lezen toch? ;)

  • Soesja
   20/02/2015 / 10:37 am

   Haha ja, toen genoot ik daar blijkbaar van, dus het is goed :)

 5. 20/02/2015 / 8:01 am

  Hahaha ‘Kies geen aardrijkskunde als tweede vak’. Boy, hoe herkenbaar. Leuk artikel! Zag m ook al bij Annemerel, echt tof. Ik denk dat ik ook zoiets ga doen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *