Food: Banana Pancakes? Apple Pancakes!

Apple Pancakes 001

Ik heb de laatste tijd echt geleerd van banaan-ei pannenkoekjes te houden. Vroeger vond ik ze nooit zo lekker omdat ik de banaan te sterk vond en ook gewoon te vaak normale pancakes at om ze echt te kunnen waarderen. Nu maak ik ze echter geregeld en het heeft even oefening gekost, maar na zo’n twee jaar vind ik ook dat ik ze echt perfect kan maken, haha. Afgelopen vrijdag zat ik me weer helemaal te verheugen op banana pancakes als ontbijt, totdat ik naar de fruitschaal keek en zag dat er geen bananen meer waren.

Nooo, wat nu? Ik wilde wel iets gezonds eten maar er waren én geen bananen, én er was ook geen kwark. Oftewel, al m’n gezonde opties waren in één keer verdwenen :P Na even zoeken op internet kwam ik echter op een geniale ontdekking: je scheen banaan-ei pannenkoekjes ook met appel te kunnen maken. Appel-ei pannenkoekjes dus! Ik ging aan de slag, en vandaag vertel ik jullie over het resultaat.

Wat heb je nodig?

Apple Pancakes 002

– 1 Appel
– 2 Eieren
– Kaneel naar smaak
– (Kokos)olie om in te bakken

Hoe ga je te werk?

Apple Pancakes 003

Een banaan kun je gewoon prakken, met een appel wordt dat ietsje moeilijker. Daarom heb ik hem eerst gesneden en geschild en vervolgens helemaal fijngemaakt met de staafmixer (dit kan ook met de blender). Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit met banaan ook altijd doe, want ik wil graag een beslag zonder klontjes. Vervolgens heb ik de twee eieren er doorheen gemixt en er flink wat kaneel doorheen gedaan. Gebakken in een koekenpan met flink wat kokosolie, deze pannenkoekjes willen namelijk al snel blijven plakken! Vervolgens serveerde ik ze met honing.

En, natuurlijk het belangrijkste: hoe smaakten ze?

Apple Pancakes 004

Ik heb een paar voordelen, maar ook een aantal nadelen aan deze appel pannenkoekjes ontdekt. Het grootste voordeel vind ik dat de smaak een stuk neutraler is dan de banaan variant. Zoals ik al zei vond ik de banaan pannenkoekjes eerst echt niet lekker. Ik denk dat een stuk meer mensen deze appel variant zullen kunnen waarderen! Daarnaast gaat de smaak ook nog eens veel beter samen met kaneel en denk ik dat het ook superlekker zal zijn met rozijntjes. Appeltaart gevoel!

Toch vind ik ze de bananenvariant niet overtreffen. Ze zijn namelijk toch een stukje meer werk, een appel schillen en snijden duurt toch langer dan even een banaantje pellen. Daarnaast zijn ze ook een stuk moeilijker te bakken. Bananen pannenkoekjes zijn al niet makkelijk, maar dit beslag is dunner en wateriger en daarom moeilijker om te keren. En tot slot voor mij het grootste nadeel: de bananenvariant vind ik soms al niet vullend genoeg, bij de appel pannenkoekjes heb ik dat nog meer. In een banaan zitten een stuk meer koolhydraten dan in een appel, en deze zal je dus langer verzadigd houden.

Toch vind ik deze apple pancakes een prima alternatief als je een keer geen banaantje in huis hebt, of als je niet van de sterke smaak van banaan houdt. Wel het proberen waard dus!

9 Comments

 1. 24/02/2015 / 7:13 am

  Ben wel benieuwd hoe het smaakt! Al vind ik de bananenvariant al niet zo’n succes haha.

 2. 24/02/2015 / 7:44 am

  Het klinkt wel lekker, maar de bereiding vind ik toch wat minder aantrekkelijk klinken omdat het zo veel werk is, haha.

 3. 24/02/2015 / 8:46 am

  Ze lijken me erg lekker, maar nét iets te veel werk, haha!

 4. 24/02/2015 / 9:28 am

  Haha ik wist écht niet dat je dit kon maken! Ik hou het wel bij mijn bananen pannenkoekjes denk ik.

 5. Debora
  24/02/2015 / 10:22 am

  Goed idee zeg, ik ga het zeker proberen want ik kan maar niet wennen aan de smaak van bananenpannekoekjes :)

 6. 24/02/2015 / 1:10 pm

  Oh dit is superhandig! ik hou echt niet van banaan en ik zie alleeeeen maar gezonde recepten met banaan voorbij komen, dankjewel :)

 7. 25/02/2015 / 5:53 pm

  Ik doe altijd een paar lepels havermout door mijn beslag en dan vind ik ze super vullend! Ik gebruik inderdaad ook een keukenmachine, dus dan heb je geen klontjes en je merkt er helemaal niks van :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *